Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Dortík srdíčko

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 45min , Čas vaření: 0min
Celkový čas: 45min , porce

2298 kalorií, 2.0g cukrů, 149.0g tuků, 72.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Žloutky ušleháme s cukrem (250g) do "pěny", přidáme mouku(180g), kakao(70g), kůru(pomerančovou), skořici a promícháme. Nakonec přidáme ušlehané bílky. Těsto vlijeme do vymaštěné a vysypané formy a upečeme.
Z pudinku, mléka a 4 lžic cukru uvaříme hustý puding, který necháme vychladnout, nejlepší je si ho uvařit den předem. Z vychladlého pudingu odstraníme vrchní škraloup a takto upravený ho vyšleháme s máslem, rumem či rumovou trestí, cukrem(moučkový dle chuti) a kakaem (dle chuti).
Vychladlý korpus rozřízneme na 3 díly, které pokapeme rumem, potřeme marmeládou a krémem a navrstvíme na sebe.
Celý slepený dortík potřeme po okrajích slabou vrstvou krému a obalíme např. v kokosu, kakau, oříškách, nastrouhané čokoládě, barevném zdobení - zkrátka na co máme chuť či co máme doma.
A dortík na závěr ozdobíme i navrchu.

ajap777

04. 08. 2010, Recept navštíven: 1475x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Dortík srdíčko

Dortík srdíčko

Žloutky ušleháme s cukrem (250g) do "pěny", přidáme mouku(180g), kakao(70g), kůru(pomerančovou), skořici a ...

Zobrazit všechny podobné recepty k Dortík srdíčko Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář
Šéfredaktor
Mohla byste nám trošku vyspecifikovat množství cukru a dalších ingrediencí do korpusu a do náplně? Děkuji

Šéfredaktor 07. 08. 2010, 11:09

Facebook komentáře