Dortík srdíčko
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Žloutky ušleháme s cukrem (250g) do "pěny", přidáme mouku(180g), kakao(70g), kůru(pomerančovou), skořici a promícháme. Nakonec přidáme ušlehané bílky. Těsto vlijeme do vymaštěné a vysypané formy a upečeme.
Z pudinku, mléka a 4 lžic cukru uvaříme hustý puding, který necháme vychladnout, nejlepší je si ho uvařit den předem. Z vychladlého pudingu odstraníme vrchní škraloup a takto upravený ho vyšleháme s máslem, rumem či rumovou trestí, cukrem(moučkový dle chuti) a kakaem (dle chuti).
Vychladlý korpus rozřízneme na 3 díly, které pokapeme rumem, potřeme marmeládou a krémem a navrstvíme na sebe.
Celý slepený dortík potřeme po okrajích slabou vrstvou krému a obalíme např. v kokosu, kakau, oříškách, nastrouhané čokoládě, barevném zdobení - zkrátka na co máme chuť či co máme doma.
A dortík na závěr ozdobíme i navrchu.
05. 08. 2010