Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Dortík z jablek

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 20min , Čas vaření: 30min
Celkový čas: 50min , porce

1698 kalorií, 0.0g cukrů, 100.0g tuků, 28.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Utřeme do pěny máslo, moučkový cukr a 3 žloutky. Přidáme vanilkový cukr, polohrubou mouku a sníh za 3 bílků. Těsto vylijeme do vymazané a vysypané dortové formy a poklademe plátky oloupaných jablek tak, aby se kryly. Pečeme asi 30 minut.
Dortík krájíme ještě za tepla.

jessynka

19. 04. 2010, Recept navštíven: 1644x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Dortík z jablek

Dortík z jablek

Utřeme do pěny máslo, moučkový cukr a 3 žloutky. Přidáme vanilkový cukr, polohrubou mouku a sníh za 3 bílků...

Zobrazit všechny podobné recepty k Dortík z jablek Link-arrow

Přidat recenzi
maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Dělávám celkem často. Také přidávám do těsta cca 2 polévkové lžíce rumu a skořici sypu nahoru na jablíčka.
Přidané ingredience: Trochu rumu a skořice

27. 02. 2013, 08:12

planeta
Restaurant_star
jablka bych posypala ještě mandlovými lupínky, dortík by byl jistě ještě zajímavější
Přidané ingredience: mandle

04. 11. 2014, 15:40

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
tento dortík patrí medzí moje oblubene jednoduché recepty

10. 11. 2016, 19:53

Přidat komentář
Angel 666
Dortík se upekl než jsem dodělala večeři, je to báječně rychlé :o). Do těsta jsem přidala trochu rumu a lžičku skořice, moučník při pečení krásně voněl z trouby. Je to moc dobrý moučník, chutná ještě vlažný i studený. Ještě mě napadlo, že příště jablka posypu před pečením sekanými mandlemi nebo ořechy. Díky za recept a přidávám pár foteček.

Angel 666 21. 04. 2010, 19:10

jessynka
To jsem ráda, že chutnal, a díky za radu, to vyzkouším, může to být určitě dobré vylepšení

jessynka 21. 04. 2010, 19:23

Facebook komentáře