Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Dušená mrkev s hráškem

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 1h 0min
Nutriční hodnoty
438 kalorií 15.0g cukrů 24.0g tuků 5.0g bílkovin

Příprava

Načístíme si mrkev, omyjeme ji a nakrájíme na kolečka nebo ji nahrubo nastrouháme na struhadle. Hrášek přecedíme a necháme odkapat od nálevu. V hrnci rozehřejeme máslo, vhodíme mrkev a restujeme cca 5 minut. Pak vhodíme hrášek, okořeníme a zalijeme vodou s citrónovou šťávou. Vše dusíme, dokud není zelenina měkká. Poté zeleninu umačkáme , aby nám omáčka zhoustla a popřípadě ještě dochutíme (proděti moc neduchocovat - Vegetu nepoužívame vůbec). Můžeme ještě zahustit hotovou instantní jíškou a nechat ještě cca 5 minut za stálého míchání vařit nebo nechat vodu vyvařit a omáčka zhoustne bez toho, abychom museli jíšku nebo jinou zahusťovadlo použít (vhodné pro bezlepkovou dietu).

Bulb Tip k receptu

Já moc nepoužívám do dušené mrkve vegetu, ani sůl, ale kořeněnou chuť nahrazuji hovězím bujónem, který přidávám k mrkvičce místo obyčejné vody.
Pro nejmenší děti ale doporučuji vyhnout se koření, dochucování i instantní jíšce nebo bujónu. Mrkev je po rozmačkání i tak dost hustá, takže stačí jen nechat vyvařit vodu.


Přidat na Pinterest
Petra

08. 08. 2009, Recept navštíven: 23826x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborná zelenina a zdravá

28. 01. 2017, 20:29

Přidat komentář
vall
Dušená mrkev patří mezi má oblíbená jídla. V kombinace s hráškem jsem ji však ještě nepřipravovala. Určitě vyzkouším. Děkuji za inspiraci.

vall 02. 11. 2009, 07:46

veerac
Také mám ráda dušenou mrkev, ale připravuji ji v tlakovém hrnci rovnou s mašíčkem. Hrášek mám nejraději syrový.

veerac 29. 11. 2009, 19:29

Facebook komentáře