Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Florentinská vejce se špenátem a parmazánem

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 35min
Nutriční hodnoty
780 kalorií 1.0g cukrů 55.0g tuků 51.0g bílkovin

Příprava

Špenát zbavíme tuhých částí a nakrájíme ho na menší kousky.
Rozehřejeme lžíci másla a špenát krátce orestujeme. Zasypeme ho lžičkou mouky, promícháme, zalijeme smetanou a asi 3 minuty necháme povařit. Osolíme, opepříme a odstavíme.
Malé zapékací mističky vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a na dno rozdělíme podušený špenát.
Zasypeme ho polovinou nastrouhaného sýra, do každé misky rozklepneme jedno vejce, osolíme a navrch nasypeme zbytek sýra.
Mističky zapékáme při 200°C asi 15 minut.
Podáváme s čerstvou bagetou jako lehkou večeři.


Přidat na Pinterest
Angel 666

07. 03. 2012, Recept navštíven: 2689x

Podobné recepty


Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrý recept

10. 04. 2016, 12:32

Přidat komentář

Facebook komentáře