Florentinská vejce se špenátem a parmazánem
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
20min
Celkový čas
35min
Porce
Nutriční hodnoty
780
kalorií
1.0g
cukrů
55.0g
tuků
51.0g
bílkovin
Příprava
Špenát zbavíme tuhých částí a nakrájíme ho na menší kousky.
Rozehřejeme lžíci másla a špenát krátce orestujeme. Zasypeme ho lžičkou mouky, promícháme, zalijeme smetanou a asi 3 minuty necháme povařit. Osolíme, opepříme a odstavíme.
Malé zapékací mističky vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a na dno rozdělíme podušený špenát.
Zasypeme ho polovinou nastrouhaného sýra, do každé misky rozklepneme jedno vejce, osolíme a navrch nasypeme zbytek sýra.
Mističky zapékáme při 200°C asi 15 minut.
Podáváme s čerstvou bagetou jako lehkou večeři.
07. 03. 2012
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.