Florentinská vejce se špenátem a parmazánem

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
20min

Celkový čas

35min

Porce


Nutriční hodnoty

780 kalorií
1.0g cukrů
55.0g tuků
51.0g bílkovin


Příprava

Špenát zbavíme tuhých částí a nakrájíme ho na menší kousky.
Rozehřejeme lžíci másla a špenát krátce orestujeme. Zasypeme ho lžičkou mouky, promícháme, zalijeme smetanou a asi 3 minuty necháme povařit. Osolíme, opepříme a odstavíme.
Malé zapékací mističky vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a na dno rozdělíme podušený špenát.
Zasypeme ho polovinou nastrouhaného sýra, do každé misky rozklepneme jedno vejce, osolíme a navrch nasypeme zbytek sýra.
Mističky zapékáme při 200°C asi 15 minut.
Podáváme s čerstvou bagetou jako lehkou večeři.

přidejte na:
Angel 666

07. 03. 2012

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
dobrý recept

hanka 10. 04. 2016, 12:32

Přidat komentář