Gazpacho z Andalusie
Obtížnost
Čas přípravy
40min
Čas vaření
30min
Celkový čas
1h 10min
Porce
Nutriční hodnoty
205
kalorií
22.0g
cukrů
0.0g
tuků
8.0g
bílkovin
Příprava
Rajčata na špičce nakrojíme do kříže a spaříme pár vteřin ve vařící vodě, ihned zchladíme ve studené. Rajčata oloupeme a pokrájíme, stejně jako ostatní zeleninu. Nemáme-li po ruce čerstvá rajčata, nahradíme je Heinz rajčatovým pyré.
Všechny ingredience vložíme do mixéru a vyšleháme v hladkou polévku. Necháme dobře vychladit.
Gazpacho podáváme s najemno posekanou cibulí, sušenou šunkou, natvrdo uvařeným a nakrájeným vajíčkem, posekanými olivami nebo kyselými okurkami.
Recepty pochází z knihy Jak chutná Andalusie a Jak chutná Itálie z Edice ČT.
H. J. Heinz CR/SR a.s.20. 07. 2010
Ingredience
- 1 salátová okurka (oloupaná)
- 1 čerstvá kapie, dodá krásnou barvu a 1 zelená paprika
- 750 g kvalitních oloupaných rajčat nebo Heinz TOMATO FRITO - rajčatové pyré s rostlinným olejem, ochuceným osmahnutou cibulkou a česnekem
- 100 kvalitního olivového oleje
- vinný ocet (o něco méně, než olivového oleje)
- sůl
- 4 plátky bílé veky
- 1-2 stroužky česneku
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.