Havana dort
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Žloutky ušleháme s moučkovým cukrem a vodou do husté pěny, poté přimícháme postupně mouku s práškem do pečiva a postupně přimícháme tuhý sníh, který jsme si ušlehali z bílků a vytvoříme těsto. Toto těsto si nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané dortové formy a dáme péct do trouby. Pečeme při 180 °C, cca 15 minut. Poté korpus vyjmeme, necháme vychladnout a poté korpus podélně rozkrojíme a rozetřeme na něj náplň, kterou jsme si připravili následovně: Cukr krupici dáme na pánev, abychom z něj měli karamel. Poté odstavíme z ohně a přiléváme horkou vodu a rozvaříme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme ho ke karamelu, přidáme moučkový cukr a ve vodní lázni šleháme do zhoustnutí. Když máme korpus potřený náplní, přiklopíme druhým dílem korpusu a povrch dortu ozdobíme ušlehanou šlehačkou s moučkovým cukrem.
Beruska6405. 01. 2010