Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Hnětynky

Hnětynky
Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 20min , Čas vaření: 20min
Celkový čas: 40min , porce

4152 kalorií, 8.0g cukrů, 238.0g tuků, 49.0g bílkovin

Příprava

Máslo utřeme se cukrem, postupně přidáme žloutky. Poté vmícháme hladkou mouku, vanilkový cukr a rum. Těsto vyválíme na placku asi 1/2 cm a vykrajujeme z něj formičkami různé tvary. Pečeme v předehřáté troubě do růžova.

Bulb Tip k receptu

Upečené hnětynky můžeme potřít cukrovou nebo čokoládovou polevou a ozdobit ozdobami na hnětynky nebo můžeme použít lentilky.

katka16031

23. 11. 2009, Recept navštíven: 5051x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Hnětynky

Hnětynky

Máslo utřeme se cukrem, postupně přidáme žloutky. Poté vmícháme hladkou mouku, vanilkový cukr a rum. Těsto ...

Zobrazit všechny podobné recepty k Hnětynky Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář
veka
Když jsme byly malé, tak nám hnětýnky posílala pratetička z Čech. Já si z toho jen pamatuji, že byly výborné. Měly ještě nějakou úžasnou polevu. Byly krásně malované. Od té doby, co tetička zemřela, tak hnětýnky nejsou. Láká mě to vyzkoušet, tak doufám, že to jsou ony ty výborné hnětýnky. Díky za tenhle recept.

veka 27. 12. 2009, 15:19

Facebook komentáře