Hnízdečka
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
25min
Celkový čas
45min
Porce
Nutriční hodnoty
968
kalorií
1.0g
cukrů
71.0g
tuků
85.0g
bílkovin
Příprava
Maso z kotlet si naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a z každé strany zprudka opečeme na oleji. Vyndáme z pánve, položíme na desku a kolem kotlet si uděláme tunýlek ze sýru tak, aby uprostřed vzniklo místečko na volské oko. Pak je zpět položíme do pánve vedle sebe tak, aby kolem nich bylo co nejméně místa a vajíčko nemělo kam utíkat, než se srazí. Přikryjeme poklicí a na malém stupni necháme dojít, až se vajíčka zcela zatáhnou, zhruba 15-20 minut, můžeme, ale nemusíme přidat malinko vody, asi půl deci, abychom měli jistotu, že se maso v klidu dodělá.
Jako příloha jsou dobré hranolky, americké brambory a nějaký zeleninový salát, popřípadě obloha.
21. 02. 2010
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.