Hovězí guláš z tlakáče
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
1h 10min
Celkový čas
1h 30min
Porce
Nutriční hodnoty
2585
kalorií
1.0g
cukrů
2.0g
tuků
16.0g
bílkovin
Příprava
Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a česnek nasekáme na malé kousky. Omyté maso nakrájíme na kostky. V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli a maso. Na velkém plameni za stálého míchání opékáme tak dlouho, dokud se tuk nezačne oddělovat od masa. Přidáme česnek, promícháme a vše posypeme kořením a paprikou. Opět promícháme a zalijeme vodou tak, aby bylo maso téměř potopené. Přidáme lžíci hořčice a hrnec uzavřeme. Na malém plameni dusíme do změknutí masa. V troše studené vody rozmícháme mouku a guláš zahustíme. Omáčku provaříme a odstavíme. Podáváme s knedlíkem, nebo vařenými těstovinami.
Tip k receptu
Podle chuti si můžete přidat i čili papriku.
JanaB18. 03. 2013
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.