Hovězí guláš z tlakáče

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
1h 10min

Celkový čas

1h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

2585 kalorií
1.0g cukrů
2.0g tuků
16.0g bílkovin


Příprava

Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a česnek nasekáme na malé kousky. Omyté maso nakrájíme na kostky. V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli a maso. Na velkém plameni za stálého míchání opékáme tak dlouho, dokud se tuk nezačne oddělovat od masa. Přidáme česnek, promícháme a vše posypeme kořením a paprikou. Opět promícháme a zalijeme vodou tak, aby bylo maso téměř potopené. Přidáme lžíci hořčice a hrnec uzavřeme. Na malém plameni dusíme do změknutí masa. V troše studené vody rozmícháme mouku a guláš zahustíme. Omáčku provaříme a odstavíme. Podáváme s knedlíkem, nebo vařenými těstovinami.

Tip k receptu

Podle chuti si můžete přidat i čili papriku.

přidejte na:
JanaB

18. 03. 2013

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyborný recept na gulaš z tlakaču
palino 08. 02. 2016, 11:33
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
gulas s vybornou chutou
Svetlana 20. 03. 2016, 23:21