Hovězí guláš z tlakáče

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
1h 10min

Celkový čas

1h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

2585 kalorií
1.0g cukrů
2.0g tuků
16.0g bílkovin


Příprava

Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a česnek nasekáme na malé kousky. Omyté maso nakrájíme na kostky. V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli a maso. Na velkém plameni za stálého míchání opékáme tak dlouho, dokud se tuk nezačne oddělovat od masa. Přidáme česnek, promícháme a vše posypeme kořením a paprikou. Opět promícháme a zalijeme vodou tak, aby bylo maso téměř potopené. Přidáme lžíci hořčice a hrnec uzavřeme. Na malém plameni dusíme do změknutí masa. V troše studené vody rozmícháme mouku a guláš zahustíme. Omáčku provaříme a odstavíme. Podáváme s knedlíkem, nebo vařenými těstovinami.

Tip k receptu

Podle chuti si můžete přidat i čili papriku.

přidejte na:
JanaB

18. 03. 2013

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
vyborný recept na gulaš z tlakaču

08. 02. 2016, 10:33

Chybí obrázek
gulas s vybornou chutou

20. 03. 2016, 22:21

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.