Guláš z hovězí oháňky z Andalusie

Obtížnost

Čas přípravy

2h 30min
Čas vaření
2h 30min

Celkový čas

5h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

1624 kalorií
40.0g cukrů
50.0g tuků
33.0g bílkovin


Příprava

Oháňky očistíme a nakrájíme na kousky a vložíme do hrnce.

Očistíme cibuli a osmahneme ji v hojném množství oleje, scedíme a přidáme k oháňce.

Dále přidáme drobně posekaný česnek, zlehka posekaná oloupaná rajčata nebo Heinz rajčatový protlak a očištěnou a na kousky nakrájenou mrkev, pepř a trochu soli.

Všechny ingredience společně osmahneme, asi 15 minut, a občas promícháme, aby se nepřipálily. Přidáme víno, zakryjeme a pomalu na mírném ohni vaříme asi 2 hodiny, dokud není maso měkké.

Po uvaření necháme alespoň 2 hodiny odstát (ještě lépe z jednoho dne do druhého).

Pak očistíme brambory a nakrájíme je na kousky, usmažíme a podáváme k oháňce. Tím se omáčka se zeleninou nevpije do brambor.

Recept pochází z knihy Jak chutná Andalusie a Jak chutná Itálie z Edice ČT.

Tip k receptu

Jako rajčatový produkt můžete do guláše také použit Heinz rajčatový protlak s česnekem nebo rajčatový protlak s bylinkami.

přidejte na:

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
guláš chutný

17. 09. 2017, 18:28

Chybí obrázek
po vyskúšaní tohto gulášu ho pridávam do jedálnička

18. 09. 2017, 07:27

Chybí obrázek
chuťovo dobrý guláš

26. 12. 2018, 15:27

Chybí obrázek
vemi vydarený guľáš

27. 06. 2019, 19:39

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.