Guláš z hovězí oháňky z Andalusie
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Oháňky očistíme a nakrájíme na kousky a vložíme do hrnce.
Očistíme cibuli a osmahneme ji v hojném množství oleje, scedíme a přidáme k oháňce.
Dále přidáme drobně posekaný česnek, zlehka posekaná oloupaná rajčata nebo Heinz rajčatový protlak a očištěnou a na kousky nakrájenou mrkev, pepř a trochu soli.
Všechny ingredience společně osmahneme, asi 15 minut, a občas promícháme, aby se nepřipálily. Přidáme víno, zakryjeme a pomalu na mírném ohni vaříme asi 2 hodiny, dokud není maso měkké.
Po uvaření necháme alespoň 2 hodiny odstát (ještě lépe z jednoho dne do druhého).
Pak očistíme brambory a nakrájíme je na kousky, usmažíme a podáváme k oháňce. Tím se omáčka se zeleninou nevpije do brambor.
Recept pochází z knihy Jak chutná Andalusie a Jak chutná Itálie z Edice ČT.
Tip k receptu
Jako rajčatový produkt můžete do guláše také použit Heinz rajčatový protlak s česnekem nebo rajčatový protlak s bylinkami.
H. J. Heinz CR/SR a.s.20. 07. 2010