Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Guláš z hovězí oháňky z Andalusie

Obtížnost Čas přípravy
2h 30min
Čas vaření Celkový čas Porce
2h 30min 5h 0min
Nutriční hodnoty
1624 kalorií 40.0g cukrů 50.0g tuků 33.0g bílkovin

Příprava

Oháňky očistíme a nakrájíme na kousky a vložíme do hrnce.

Očistíme cibuli a osmahneme ji v hojném množství oleje, scedíme a přidáme k oháňce.

Dále přidáme drobně posekaný česnek, zlehka posekaná oloupaná rajčata nebo Heinz rajčatový protlak a očištěnou a na kousky nakrájenou mrkev, pepř a trochu soli.

Všechny ingredience společně osmahneme, asi 15 minut, a občas promícháme, aby se nepřipálily. Přidáme víno, zakryjeme a pomalu na mírném ohni vaříme asi 2 hodiny, dokud není maso měkké.

Po uvaření necháme alespoň 2 hodiny odstát (ještě lépe z jednoho dne do druhého).

Pak očistíme brambory a nakrájíme je na kousky, usmažíme a podáváme k oháňce. Tím se omáčka se zeleninou nevpije do brambor.

Recept pochází z knihy Jak chutná Andalusie a Jak chutná Itálie z Edice ČT.

Bulb Tip k receptu

Jako rajčatový produkt můžete do guláše také použit Heinz rajčatový protlak s česnekem nebo rajčatový protlak s bylinkami.


Přidat na Pinterest
H. J. Heinz CR/SR a.s.

20. 07. 2010, Recept navštíven: 3556x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
guláš chutný

17. 09. 2017, 18:28

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
po vyskúšaní tohto gulášu ho pridávam do jedálnička

18. 09. 2017, 07:27

Přidat komentář

Facebook komentáře