Hovězí na zázvoru
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Plátky naklepeme z obou stran, posolíme a hustě posypeme zázvorem. Okraje jemně nařízneme, aby se nezkroutily. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a na rozpáleném oleji osmahneme do zlatohněda. Přidáme okořeněné plátky masa a osmahneme z obou stran tak, aby se zatáhla bílkovina. Poté podlijeme vodou, přidáme rozdrobený masox a dusíme pod pokličkou, za stálého podlévání, doměkka, asi 30 minut. Občas obrátíme. Nepícháme do masa, aby nevytékala šťáva.
Měkké plátky vyjmeme a odložíme stranou. Šťávu necháme vydusit na tuk, přisypeme hl. mouku a umícháme hladkou jíšku. Rozředíme natolik, aby vznikla šťáva a ještě 10 minut povaříme. Dle chuti dosolíme a uložíme zpět hotové plátky, aby se prohřály.
Tip k receptu
Jako příloha se hodí vařený i pečený brambor
Sonia00514. 10. 2010