Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Hovězí na zázvoru

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 1h 20min
Nutriční hodnoty
348 kalorií 0.0g cukrů 28.0g tuků 3.0g bílkovin

Příprava

Plátky naklepeme z obou stran, posolíme a hustě posypeme zázvorem. Okraje jemně nařízneme, aby se nezkroutily. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a na rozpáleném oleji osmahneme do zlatohněda. Přidáme okořeněné plátky masa a osmahneme z obou stran tak, aby se zatáhla bílkovina. Poté podlijeme vodou, přidáme rozdrobený masox a dusíme pod pokličkou, za stálého podlévání, doměkka, asi 30 minut. Občas obrátíme. Nepícháme do masa, aby nevytékala šťáva.
Měkké plátky vyjmeme a odložíme stranou. Šťávu necháme vydusit na tuk, přisypeme hl. mouku a umícháme hladkou jíšku. Rozředíme natolik, aby vznikla šťáva a ještě 10 minut povaříme. Dle chuti dosolíme a uložíme zpět hotové plátky, aby se prohřály.

Bulb Tip k receptu

Jako příloha se hodí vařený i pečený brambor


Přidat na Pinterest
Sonia005

14. 10. 2010, Recept navštíven: 4218x


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře