Hovězí plátky na pivu
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Plátky masa naklepeme, na obvodu několikrát nařízneme, aby se při dušení nekroutily, osolíme, opepříme a lehce obalíme v hladké mouce. Jednu cibuli nakrájíme nadrobno a dáme ji opéct na rozehřátý olej. K cibuli přidáme plátky masa a oboje opečeme dozlatova. Pak zalijeme vývarem, přidáme bobkové listy a worcester a dusíme.
Když je maso skoro měkké, necháme vývar vydusit, maso zasypeme asi lžící mouky, promícháme, zalijeme pivem a dodusíme doměkka. Omáčku dochutíme, vyndáme bobkové listy a vypneme.
Nožky párků přepůlíme, konce každé půlky nařízneme do hvězdičky. Druhou cibuli nakrájíme na proužky. V pánvi rozehřejeme olej a cibuli i párky opečeme. Na talíř dáme maso, přílohu, přelijeme omáčkou a každou porci ozdobíme půlkou opečeného párku a kopičkou osmažené cibulky. Podáváme s rýží nebo opečeným bramborem.
Angel 66611. 06. 2012