Hovězí plátky na pivu

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 15min

Porce


Nutriční hodnoty

544 kalorií
3.0g cukrů
4.0g tuků
16.0g bílkovin


Příprava

Plátky masa naklepeme, na obvodu několkrát nařízneme, aby se při dušení nekroutily, osolíme, opepříme a lehce obalíme v hladké mouce. Jednu cibuli nakrájíme nadrobno a dáme ji opéct na rozehřátý olej. K cibuli přidáme plátky masa a oboje opečeme dozlatova. Pak zalijeme vývarem, přidáme bobkové listy a worcester a dusíme. Když je maso skoro měkké, necháme vývar vydusit, maso zasypeme asi lžíci mouky, promícháme, zalijeme pivem a dodusíme doměkka. Omáčku dochutíme, vyndáme bobkové listy a vypneme.
Nožky párků přepůlíme, konce každé půlky nařízneme do hvězdičky. Druhou cibuli nakrájíme na proužky. V pánvi rozehřejeme olej a cibuli i párky opečeme.
Na talíř dáme maso, přílohu, přelijeme omáčkou a každou porci ozdobíme půlkou opečeného párku a kopičkou osmažené cibulky.
Podáváme s rýží nebo opečeným bramborem.

přidejte na:
Angel 666

11. 06. 2012

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vyborný recept

majka 31. 03. 2016, 09:35

Přidat komentář