Hraběnka

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

1h 0min
Čas vaření
45min

Celkový čas

1h 45min

Porce


Nutriční hodnoty

4566 kalorií
83.0g cukrů
195.0g tuků
44.0g bílkovin


Příprava

Smícháme hladkou mouku, žloutky, 16 dkg moučkového cukru, kypřící prášek do pečiva a Heru. Vše důkladně zpracujeme v hladké těsto a poté vyválíme. 2/3 těsta dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech a 1/3 dáme do mrazáku. Oloupeme a postrouháme jablka a vložíme na těsto. Z bílků ušleháme sníh a přimícháme 10 dkg cukru. Sněhovou hmotu dáme na jablka. Vytáhneme těsto z mrazáku a nastrouháme na sníh. Pečeme 45 minut v předehřáté troubě na 180 °C.

Tip k receptu

Na jablka můžeme dle chuti přidat ještě např. oříšky, rozinky, kokos nebo můžeme celý plech posypat skořicovým cukrem.

přidejte na:
veka

06. 11. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
recept na perfektný jablkový koláč
palino 02. 09. 2019, 14:35