Hraběnka
Obtížnost
Čas přípravy
1h 0min
Čas vaření
45min
Celkový čas
1h 45min
Porce
Nutriční hodnoty
4566
kalorií
83.0g
cukrů
195.0g
tuků
44.0g
bílkovin
Příprava
Smícháme hladkou mouku, žloutky, 16 dkg moučkového cukru, kypřící prášek do pečiva a Heru. Vše důkladně zpracujeme v hladké těsto a poté vyválíme. 2/3 těsta dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech a 1/3 dáme do mrazáku. Oloupeme a postrouháme jablka a vložíme na těsto. Z bílků ušleháme sníh a přimícháme 10 dkg cukru. Sněhovou hmotu dáme na jablka. Vytáhneme těsto z mrazáku a nastrouháme na sníh. Pečeme 45 minut v předehřáté troubě na 180 °C.
Tip k receptu
Na jablka můžeme dle chuti přidat ještě např. oříšky, rozinky, kokos nebo můžeme celý plech posypat skořicovým cukrem.
veka06. 11. 2009
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.