Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Hraběnka

Obtížnost Čas přípravy
1h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
45min 1h 45min
Nutriční hodnoty
4566 kalorií 83.0g cukrů 195.0g tuků 44.0g bílkovin

Příprava

Smícháme hladkou mouku, žloutky, 16 dkg moučkového cukru, kypřící prášek do pečiva a Heru. Vše důkladně zpracujeme v hladké těsto a poté vyválíme. 2/3 těsta dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech a 1/3 dáme do mrazáku. Oloupeme a postrouháme jablka a vložíme na těsto. Z bílků ušleháme sníh a přimícháme 10 dkg cukru. Sněhovou hmotu dáme na jablka. Vytáhneme těsto z mrazáku a nastrouháme na sníh. Pečeme 45 minut v předehřáté troubě na 180 °C.

Bulb Tip k receptu

Na jablka můžeme dle chuti přidat ještě např. oříšky, rozinky, kokos nebo můžeme celý plech posypat skořicovým cukrem.


Přidat na Pinterest
veka

06. 11. 2009, Recept navštíven: 2277x


Přidat recenzi
Přidat komentář
Maja
Dobrý recept, chci se zeptat jak strouhat jablka, na hrubo nebo na jemno?

Maja 19. 11. 2009, 08:33

veka
Já je strouhám na hrubo a v dlaních z nich vymačkám šťávu.

veka 19. 11. 2009, 08:43

Maja
Díky za tip, letos máme hodně jablek tak určitě rodině upeču "hraběnku".

Maja 19. 11. 2009, 12:09

veerac
Já také strouhám jablka nahrubo, ale štávu nevymačkávám, protože jinak to chutná jak piliny.

veerac 05. 01. 2010, 18:19

veka
Tak to teda slyším prvně, jak piliny. Já je vymačkávám, protože mi jinak ta šťáva vyteče a mám ji potom takovou připeklou k plechu.

veka 05. 01. 2010, 18:28

veerac
Pokud mají jablka hodně šťávy, tak je dám na chvíli na síto a štáva proteče. Je to dobrý mošt. Když se vymačkají jsou takové suché, něco jako když se nastrouhá na jemno mrkev. Prostě mi tomu tak řikáme, že to chutná jako piliny.

veerac 06. 01. 2010, 18:30

Thumb
Jablka se taky dají krájet na menší kousky lépe pak chutnají a neudělá se z nich pyré při pečení.

Wendy 12. 12. 2010, 11:01

veerac
..a mně zase chutnají, když jsou hodně rozpečené (na způsob pyré).Proto je někdy nakrájím na plátky a smíchám s pudinkovým práškem.

veerac 15. 12. 2010, 20:21

Facebook komentáře