Hraběnka

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

1h 0min
Čas vaření
45min

Celkový čas

1h 45min

Porce


Nutriční hodnoty

4566 kalorií
83.0g cukrů
195.0g tuků
44.0g bílkovin


Příprava

Smícháme hladkou mouku, žloutky, 16 dkg moučkového cukru, kypřící prášek do pečiva a Heru. Vše důkladně zpracujeme v hladké těsto a poté vyválíme. 2/3 těsta dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech a 1/3 dáme do mrazáku. Oloupeme a postrouháme jablka a vložíme na těsto. Z bílků ušleháme sníh a přimícháme 10 dkg cukru. Sněhovou hmotu dáme na jablka. Vytáhneme těsto z mrazáku a nastrouháme na sníh. Pečeme 45 minut v předehřáté troubě na 180 °C.

Tip k receptu

Na jablka můžeme dle chuti přidat ještě např. oříšky, rozinky, kokos nebo můžeme celý plech posypat skořicovým cukrem.

přidejte na:
veka

06. 11. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
recept na perfektný jablkový koláč

palino 02. 09. 2019, 12:35

Přidat komentář
Maja
Dobrý recept, chci se zeptat jak strouhat jablka, na hrubo nebo na jemno?

Maja 19. 11. 2009, 08:33

veka
Já je strouhám na hrubo a v dlaních z nich vymačkám šťávu.

veka 19. 11. 2009, 08:43

Maja
Díky za tip, letos máme hodně jablek tak určitě rodině upeču "hraběnku".

Maja 19. 11. 2009, 12:09

veerac
Já také strouhám jablka nahrubo, ale štávu nevymačkávám, protože jinak to chutná jak piliny.

veerac 05. 01. 2010, 18:19

veka
Tak to teda slyším prvně, jak piliny. Já je vymačkávám, protože mi jinak ta šťáva vyteče a mám ji potom takovou připeklou k plechu.

veka 05. 01. 2010, 18:28

veerac
Pokud mají jablka hodně šťávy, tak je dám na chvíli na síto a štáva proteče. Je to dobrý mošt. Když se vymačkají jsou takové suché, něco jako když se nastrouhá na jemno mrkev. Prostě mi tomu tak řikáme, že to chutná jako piliny.

veerac 06. 01. 2010, 18:30

Chybějící obrázek
Jablka se taky dají krájet na menší kousky lépe pak chutnají a neudělá se z nich pyré při pečení.

Wendy 12. 12. 2010, 11:01

veerac
..a mně zase chutnají, když jsou hodně rozpečené (na způsob pyré).Proto je někdy nakrájím na plátky a smíchám s pudinkovým práškem.

veerac 15. 12. 2010, 20:21