Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Hraběnka

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 1h 0min , Čas vaření: 45min
Celkový čas: 1h 45min , porce

4566 kalorií, 83.0g cukrů, 195.0g tuků, 44.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Smícháme hladkou mouku, žloutky, 16 dkg moučkového cukru, kypřící prášek do pečiva a Heru. Vše důkladně zpracujeme v hladké těsto a poté vyválíme. 2/3 těsta dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech a 1/3 dáme do mrazáku. Oloupeme a postrouháme jablka a vložíme na těsto. Z bílků ušleháme sníh a přimícháme 10 dkg cukru. Sněhovou hmotu dáme na jablka. Vytáhneme těsto z mrazáku a nastrouháme na sníh. Pečeme 45 minut v předehřáté troubě na 180 °C.

Bulb Tip k receptu

Na jablka můžeme dle chuti přidat ještě např. oříšky, rozinky, kokos nebo můžeme celý plech posypat skořicovým cukrem.

veka

06. 11. 2009, Recept navštíven: 2155x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Hraběnka

Hraběnka

Smícháme hladkou mouku, žloutky, 16 dkg moučkového cukru, kypřící prášek do pečiva a Heru. Vše důkladně zpr...

Zobrazit všechny podobné recepty k Hraběnka Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář
Maja
Dobrý recept, chci se zeptat jak strouhat jablka, na hrubo nebo na jemno?

Maja 19. 11. 2009, 08:33

veka
Já je strouhám na hrubo a v dlaních z nich vymačkám šťávu.

veka 19. 11. 2009, 08:43

Maja
Díky za tip, letos máme hodně jablek tak určitě rodině upeču "hraběnku".

Maja 19. 11. 2009, 12:09

veerac
Já také strouhám jablka nahrubo, ale štávu nevymačkávám, protože jinak to chutná jak piliny.

veerac 05. 01. 2010, 18:19

veka
Tak to teda slyším prvně, jak piliny. Já je vymačkávám, protože mi jinak ta šťáva vyteče a mám ji potom takovou připeklou k plechu.

veka 05. 01. 2010, 18:28

veerac
Pokud mají jablka hodně šťávy, tak je dám na chvíli na síto a štáva proteče. Je to dobrý mošt. Když se vymačkají jsou takové suché, něco jako když se nastrouhá na jemno mrkev. Prostě mi tomu tak řikáme, že to chutná jako piliny.

veerac 06. 01. 2010, 18:30

Thumb
Jablka se taky dají krájet na menší kousky lépe pak chutnají a neudělá se z nich pyré při pečení.

Wendy 12. 12. 2010, 11:01

veerac
..a mně zase chutnají, když jsou hodně rozpečené (na způsob pyré).Proto je někdy nakrájím na plátky a smíchám s pudinkovým práškem.

veerac 15. 12. 2010, 20:21

Facebook komentáře