Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Hrníčkové vdolečky

Obtížnost Čas přípravy
1h 30min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 2h 0min
Nutriční hodnoty
4160 kalorií 0.0g cukrů 135.0g tuků 73.0g bílkovin

Příprava

Mouku, cukr i vanilkový, rozpuštěné másla, vajíčko a kvásek z vlažného mléka a kvasnic zpracujeme v těsto. Necháme na teplém místě vykynout, asi 40 min. Po vykynutí těsto vyválíme a vykrajujeme kolečka, která smažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran. Usmažené vdolečky klademe na papírový ubrousek, aby přebytečný tuk vsákl. Vdolečky potřeme povidly a zakysanou smetanou.

Bulb Tip k receptu

Do těsta můžeme přidat i trochu rumu, aby při smažení nevsakovalo příliš oleje.
Místo zakysané smetany můžeme použít smetanu ke šlehání (šlehačku).
Pokud nemáme povidla, můžeme použít kyselejší marmeládu.


Přidat na Pinterest
helcafilda

08. 11. 2009, Recept navštíven: 7535x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi chutné

15. 01. 2016, 10:34

Přidat komentář
Hanca333
hmmm, asi si je půjdu udělat... Takový chutě co tu naděláte :-)

Hanca333 28. 01. 2010, 09:37

Hanca333
A ještě s tvarohem a šlehačkou jsou taky výborné...

Hanca333 28. 01. 2010, 11:18

Facebook komentáře