Hrníčkové vdolečky
Obtížnost
Čas přípravy
1h 30min
Čas vaření
30min
Celkový čas
2h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
4160
kalorií
0.0g
cukrů
135.0g
tuků
73.0g
bílkovin
Příprava
Mouku, cukr i vanilkový, rozpuštěné másla, vajíčko a kvásek z vlažného mléka a kvasnic zpracujeme v těsto. Necháme na teplém místě vykynout, asi 40 min. Po vykynutí těsto vyválíme a vykrajujeme kolečka, která smažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran. Usmažené vdolečky klademe na papírový ubrousek, aby přebytečný tuk vsákl. Vdolečky potřeme povidly a zakysanou smetanou.
Tip k receptu
Do těsta můžeme přidat i trochu rumu, aby při smažení nevsakovalo příliš oleje.
Místo zakysané smetany můžeme použít smetanu ke šlehání (šlehačku).
Pokud nemáme povidla, můžeme použít kyselejší marmeládu.
08. 11. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.