Hrníčkové vdolečky
Obtížnost
Čas přípravy
1h 30min
Čas vaření
30min
Celkový čas
2h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
4160
kalorií
0.0g
cukrů
135.0g
tuků
73.0g
bílkovin
Příprava
Mouku, cukr i vanilkový, rozpuštěné másla, vajíčko a kvásek z vlažného mléka a kvasnic zpracujeme v těsto. Necháme na teplém místě vykynout, asi 40 min. Po vykynutí těsto vyválíme a vykrajujeme kolečka, která smažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran. Usmažené vdolečky klademe na papírový ubrousek, aby přebytečný tuk vsákl. Vdolečky potřeme povidly a zakysanou smetanou.
Tip k receptu
Do těsta můžeme přidat i trochu rumu, aby při smažení nevsakovalo příliš oleje.
Místo zakysané smetany můžeme použít smetanu ke šlehání (šlehačku).
Pokud nemáme povidla, můžeme použít kyselejší marmeládu.
08. 11. 2009
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
majka 15. 01. 2016, 10:34

katka16031 12. 03. 2019, 20:06

Svetlana 31. 10. 2019, 21:31
Komentáře
Přidat komentář© 2022, Railsformers, s.r.o.
Hanca333 28. 01. 2010, 09:37
Hanca333 28. 01. 2010, 11:18