Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Hrníčkové vdolečky

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 1h 30min , Čas vaření: 30min
Celkový čas: 2h 0min , porce

4160 kalorií, 0.0g cukrů, 135.0g tuků, 73.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Mouku, cukr i vanilkový, rozpuštěné másla, vajíčko a kvásek z vlažného mléka a kvasnic zpracujeme v těsto. Necháme na teplém místě vykynout, asi 40 min. Po vykynutí těsto vyválíme a vykrajujeme kolečka, která smažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran. Usmažené vdolečky klademe na papírový ubrousek, aby přebytečný tuk vsákl. Vdolečky potřeme povidly a zakysanou smetanou.

Bulb Tip k receptu

Do těsta můžeme přidat i trochu rumu, aby při smažení nevsakovalo příliš oleje.
Místo zakysané smetany můžeme použít smetanu ke šlehání (šlehačku).
Pokud nemáme povidla, můžeme použít kyselejší marmeládu.

helcafilda

08. 11. 2009, Recept navštíven: 6558x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Hrníčkové vdolečky

Hrníčkové vdolečky

Mouku, cukr i vanilkový, rozpuštěné másla, vajíčko a kvásek z vlažného mléka a kvasnic zpracujeme v těsto. ...

Zobrazit všechny podobné recepty k Hrníčkové vdolečky Link-arrow

Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi chutné

15. 01. 2016, 10:34

Přidat komentář
Hanca333
hmmm, asi si je půjdu udělat... Takový chutě co tu naděláte :-)

Hanca333 28. 01. 2010, 09:37

Hanca333
A ještě s tvarohem a šlehačkou jsou taky výborné...

Hanca333 28. 01. 2010, 11:18

Facebook komentáře