Hruškový koláč francouzské mámy podle Apetitu
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Vejce ušleháme s cukrem do pěny, přisypeme mouku s kypřícím práškem, špetku soli a nakonec vmícháme rozpuštěné máslo.
Formu vyložíme pečícím papírem.
Hrušky oloupeme, rozkrájíme na osminy a rovnoměrně je rozložíme na dno vyložené formy. Na hrušky opatrně navrstvíme těsto.
Koláč pečeme při 180°C asi 40 minut. Hotový vyndáme z trouby a překlopíme na tác. Z koláče sloupneme pečící papír a koláč necháme vychladnout.
Tip k receptu
Toto je původní recept. Já jsem použila do těsta jen 80 g cukru, přidala jsem 2 lžíce rumu a hrušky jsem jemně posypala skořicí.
Koláč patří do kulaté formy, já jsem ho pekla na chatě, kde mám jen hranatou zapékací misku, ale koláč i tak dopadl dobře.
26. 09. 2011
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
Svetlana 12. 02. 2017, 20:28

dušanka 16. 02. 2017, 20:18

katka16031 29. 03. 2017, 18:51