Hruškový koláč francouzské mámy podle Apetitu

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
40min

Celkový čas

1h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

1292 kalorií
2.0g cukrů
111.0g tuků
21.0g bílkovin


Příprava

Vejce ušleháme s cukrem do pěny, přisypeme mouku s kypřícím práškem, špetku soli a nakonec vmícháme rozpuštěné máslo.
Formu vyložíme pečícím papírem.
Hrušky oloupeme, rozkrájíme na osminy a rovnoměrně je rozložíme na dno vyložené formy. Na hrušky opatrně navrstvíme těsto.
Koláč pečeme při 180°C asi 40 minut. Hotový vyndáme z trouby a překlopíme na tác. Z koláče sloupneme pečící papír a koláč necháme vychladnout.

Tip k receptu

Toto je původní recept. Já jsem použila do těsta jen 80 g cukru, přidala jsem 2 lžíce rumu a hrušky jsem jemně posypala skořicí.
Koláč patří do kulaté formy, já jsem ho pekla na chatě, kde mám jen hranatou zapékací misku, ale koláč i tak dopadl dobře.

přidejte na:
Angel 666

26. 09. 2011

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
perfektný hruškový koláč

Svetlana 12. 02. 2017, 20:28

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
koláč je naozaj velmi dobrý

dušanka 16. 02. 2017, 20:18

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
koláč po upečení velmi chutil

katka16031 29. 03. 2017, 18:51

Přidat komentář