Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Hruškový koláč francouzské mámy podle Apetitu

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 1h 0min
Nutriční hodnoty
1292 kalorií 2.0g cukrů 111.0g tuků 21.0g bílkovin

Příprava

Vejce ušleháme s cukrem do pěny, přisypeme mouku s kypřícím práškem, špetku soli a nakonec vmícháme rozpuštěné máslo.
Formu vyložíme pečícím papírem.
Hrušky oloupeme, rozkrájíme na osminy a rovnoměrně je rozložíme na dno vyložené formy. Na hrušky opatrně navrstvíme těsto.
Koláč pečeme při 180°C asi 40 minut. Hotový vyndáme z trouby a překlopíme na tác. Z koláče sloupneme pečící papír a koláč necháme vychladnout.

Bulb Tip k receptu

Toto je původní recept. Já jsem použila do těsta jen 80 g cukru, přidala jsem 2 lžíce rumu a hrušky jsem jemně posypala skořicí.
Koláč patří do kulaté formy, já jsem ho pekla na chatě, kde mám jen hranatou zapékací misku, ale koláč i tak dopadl dobře.


Přidat na Pinterest
Angel 666

26. 09. 2011, Recept navštíven: 6885x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
perfektný hruškový koláč

12. 02. 2017, 20:28

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
koláč je naozaj velmi dobrý

16. 02. 2017, 20:18

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
koláč po upečení velmi chutil

29. 03. 2017, 18:51

Přidat komentář

Facebook komentáře