Hruškový koláč francouzské mámy podle Apetitu
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
40min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
1292
kalorií
2.0g
cukrů
111.0g
tuků
21.0g
bílkovin
Příprava
Vejce ušleháme s cukrem do pěny, přisypeme mouku s kypřícím práškem, špetku soli a nakonec vmícháme rozpuštěné máslo.
Formu vyložíme pečícím papírem.
Hrušky oloupeme, rozkrájíme na osminy a rovnoměrně je rozložíme na dno vyložené formy. Na hrušky opatrně navrstvíme těsto.
Koláč pečeme při 180°C asi 40 minut. Hotový vyndáme z trouby a překlopíme na tác. Z koláče sloupneme pečící papír a koláč necháme vychladnout.
Tip k receptu
Toto je původní recept. Já jsem použila do těsta jen 80 g cukru, přidala jsem 2 lžíce rumu a hrušky jsem jemně posypala skořicí.
Koláč patří do kulaté formy, já jsem ho pekla na chatě, kde mám jen hranatou zapékací misku, ale koláč i tak dopadl dobře.
26. 09. 2011
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.