Hruškový kompot
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
30min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
336
kalorií
50.0g
cukrů
5.0g
tuků
5.0g
bílkovin
Příprava
Hrušky oloupeme, nakrájíme, vykrojíme jádřince a pokapeme citrónovou šťávou, aby nám nezhnědly. Vodu smícháme s cukrem, nakrájenými hruškami, skořící a hřebíčky. Přivedeme vše k varu a vaříme, dokud se cukr nerozpustí a hrušky nezměknou. Podáváme teplé nebo studené.
Tip k receptu
Pokud připravujete hruškový kompot pro děti, použijte skořici celou, abyste ji po dovaření (spolu shřebíčkem) mohli odstranit. Rovněž doporučujeme snížit množství použitého cukru, protože hrušky jsou velmi sladké samy o sobě.
Milena12. 06. 2009
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.