Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Hruškový kompot

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 1h 0min
Nutriční hodnoty
336 kalorií 50.0g cukrů 5.0g tuků 5.0g bílkovin

Příprava

Hrušky oloupeme, nakrájíme, vykrojíme jádřince a pokapeme citrónovou šťávou, aby nám nezhnědly. Vodu smícháme s cukrem, nakrájenými hruškami, skořící a hřebíčky. Přivedeme vše k varu a vaříme, dokud se cukr nerozpustí a hrušky nezměknou. Podáváme teplé nebo studené.

Bulb Tip k receptu

Pokud připravujete hruškový kompot pro děti, použijte skořici celou, abyste ji po dovaření (spolu shřebíčkem) mohli odstranit. Rovněž doporučujeme snížit množství použitého cukru, protože hrušky jsou velmi sladké samy o sobě.


Přidat na Pinterest
Milena

12. 06. 2009, Recept navštíven: 17624x


Přidat recenzi
Přidat komentář
Angel 666
Takto vařím rychlý kompot z jablek. Doporučuju přidat pro chuť i barvu pár rozpůlených švestek, kompot báječně oživí.

Angel 666 26. 09. 2009, 07:43

Facebook komentáře