Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Huspenina

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
3h 30min 3h 50min
Nutriční hodnoty
0 kalorií 0.0g cukrů 0.0g tuků 0.0g bílkovin

Příprava

Vepřové kolena, jazyky a nožičky dáme vařit s veškerým kořením mimo majoránky (nesolím vůbec, jelikož kolena bývají v dnešní době velmi slaná již od výrobců) a necháme vařit až do doby než maso odpadá od kosti. Vodu během vaření do hrnce doléváme. Poté vyjmeme uvařené maso, nakrájíme je na menší kousky a poklademe je například na nerezový plech nebo do nějaké skleněné formy. Přes cedník slijeme do dalšího hrnce vývar z masa. Přidáme do něj dvě hrsti majoránky a ještě necháme chvíli na plotně. Poté nakrájené maso na plechu tímto vývarem zalijeme já ještě jemně opepřím mletým čtyřbarevným pepřem (kdo má rád může přidat trochu prolisovaného česneku), promíchám a nechám vychladnout. Nejčastěji ji dělávám pro přátele a sousedy na chalupě.

Bulb Tip k receptu

Osobně servíruji huspeninu raději s čerstvou citronovou šťávou a nasekaným pórkem a domácím chlebem. Jinak lze také klasicky s octem a cibulí.


Přidat na Pinterest
maruskaji

27. 02. 2013, Recept navštíven: 1422x


Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
robim podobnu , velmi dobrá

10. 02. 2016, 10:14

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutná dobrá huspenina podla tohto receptu

09. 03. 2016, 10:38

Přidat komentář

Facebook komentáře