Huspenina
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Vepřové kolena, jazyky a nožičky dáme vařit s veškerým kořením mimo majoránky (nesolím vůbec, jelikož kolena bývají v dnešní době velmi slaná již od výrobců) a necháme vařit až do doby než maso odpadá od kosti. Vodu během vaření do hrnce doléváme. Poté vyjmeme uvařené maso, nakrájíme je na menší kousky a poklademe je například na nerezový plech nebo do nějaké skleněné formy. Přes cedník slijeme do dalšího hrnce vývar z masa. Přidáme do něj dvě hrsti majoránky a ještě necháme chvíli na plotně. Poté nakrájené maso na plechu tímto vývarem zalijeme já ještě jemně opepřím mletým čtyřbarevným pepřem (kdo má rád může přidat trochu prolisovaného česneku), promíchám a nechám vychladnout. Nejčastěji ji dělávám pro přátele a sousedy na chalupě.
Tip k receptu
Osobně servíruji huspeninu raději s čerstvou citronovou šťávou a nasekaným pórkem a domácím chlebem. Jinak lze také klasicky s octem a cibulí.
maruskaji27. 02. 2013