Huspenina

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
3h 30min

Celkový čas

3h 50min

Porce


Nutriční hodnoty

0 kalorií
0.0g cukrů
0.0g tuků
0.0g bílkovin


Příprava

Vepřové kolena, jazyky a nožičky dáme vařit s veškerým kořením mimo majoránky (nesolím vůbec, jelikož kolena bývají v dnešní době velmi slaná již od výrobců) a necháme vařit až do doby než maso odpadá od kosti. Vodu během vaření do hrnce doléváme. Poté vyjmeme uvařené maso, nakrájíme je na menší kousky a poklademe je například na nerezový plech nebo do nějaké skleněné formy. Přes cedník slijeme do dalšího hrnce vývar z masa. Přidáme do něj dvě hrsti majoránky a ještě necháme chvíli na plotně. Poté nakrájené maso na plechu tímto vývarem zalijeme já ještě jemně opepřím mletým čtyřbarevným pepřem (kdo má rád může přidat trochu prolisovaného česneku), promíchám a nechám vychladnout. Nejčastěji ji dělávám pro přátele a sousedy na chalupě.

Tip k receptu

Osobně servíruji huspeninu raději s čerstvou citronovou šťávou a nasekaným pórkem a domácím chlebem. Jinak lze také klasicky s octem a cibulí.

přidejte na:
maruskaji

27. 02. 2013

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
robim podobnu , velmi dobrá
hanka 10. 02. 2016, 11:14
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chutná dobrá huspenina podla tohto receptu
majka 09. 03. 2016, 11:38