Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Hustá čočková polévka se smetanou

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 20min , Čas vaření: 30min
Celkový čas: 50min , porce

2736 kalorií, 13.0g cukrů, 49.0g tuků, 134.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Čočku si necháme aspoň 2 hodiny před vařením namočenou(asi dvojnásobné množství vody než čočky),
ve stejné vodě ji začneme vařit s celou oloupanou cibulí. Vaříme asi 10 minut a zatím si můžeme nakrájet mrkev na kousky(ale ne moc malé, aby se nám nerozvařily), tu po 10 minutách přidáme. Na pánvičce si nasucho opražíme mouku, když začne růžovět, přidáme máslo, 4 nasekané stroužky česneku a magi, celou směs zalijeme teplou vodou(z rychlovarné konvice). Takto připravenou jíšku propasírujeme přes sítko do polévky, podle potřeby můžeme ještě naředit teplou vodou, necháme přejít varem, sundáme z ohně a poté přidáme majoránku.

Podáváme se lžící kysané smetany pro jemnou delikátní chuť:)

Peta S

08. 01. 2010, Recept navštíven: 2912x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Hustá čočková polévka se smetanou

Hustá čočková polévka se smetanou

Čočku si necháme aspoň 2 hodiny před vařením namočenou(asi dvojnásobné množství vody než čočky), ve stejné...

Zobrazit všechny podobné recepty k Hustá čočková polévka se smetanou Link-arrow

Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyzerá to skoro ako prívarok

14. 11. 2016, 19:58

Přidat komentář
passita
udělám tento recept zítra ,díky za tip

passita 10. 01. 2010, 19:26

Facebook komentáře