Chybějící obrázek

Jahodový mňam tunel

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

1h 0min
Čas vaření
40min

Celkový čas

1h 40min

Porce


Nutriční hodnoty

4455 kalorií
4.0g cukrů
292.0g tuků
59.0g bílkovin


Příprava

NÁPLŇ: 4 dcl mlieka, 40 g hladkej múky, 1 vanilka, 250 - 300 g masla, 150 g práškového cukru, jahody.

V mlieku rozmiešame múku, dáme na sporák a uvaríme na kašičku. Maslo vypeníme s práškovým a vanilkovým cukrom a postupne primiešavame vychladnutú múčnu kašičku.

TĚSTO: 5 vajec, 135 g práškového cukru, 120 g polohrubej múky, 60g orechov.

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme práškový cukor, žĺtky a spolu došľaháme. Potom vareškou zľahka primiešame múku s posekanými orechmi. Cesto rozotrieme na plech, ktorý sme potreli tukom a posypali ho múkou. Pečieme v mierne vyhriatej rúre do ružova (190 stup.C).
Upečený a vychladnutý piškótový plát nožom opatrne podoberieme a rozkrojíme pozdĺž na 3 rovnako široké platy. Jeden pás potrieme plnkou, uložíme na ňu 2 rady očistených a umytých jahôd a potom prikryjeme časťou plnky a na ňu položíme zase jeden riadok jahôd. Ďalej priložíme dva piškótové pásy potreté plnkou a pritlačíme tak, aby vznikol trojuholník a dáme ho na chladné miesto stuhnúť.
Rez potom polejeme čokoládovou polevou a odložíme na chladné miesto.
Pokrájame na trojuholníky nožom namočeným do teplej vody.

přidejte na:
oriestok

16. 11. 2009

Další recepty


Přidat recenzi