Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Jahodový mňam tunel

Jahodový mňam tunel

Obtížnost Čas přípravy
1h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 1h 40min
Nutriční hodnoty
4455 kalorií 4.0g cukrů 292.0g tuků 59.0g bílkovin

Příprava

NÁPLŇ: 4 dcl mlieka, 40 g hladkej múky, 1 vanilka, 250 - 300 g masla, 150 g práškového cukru, jahody.

V mlieku rozmiešame múku, dáme na sporák a uvaríme na kašičku. Maslo vypeníme s práškovým a vanilkovým cukrom a postupne primiešavame vychladnutú múčnu kašičku.

TĚSTO: 5 vajec, 135 g práškového cukru, 120 g polohrubej múky, 60g orechov.

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme práškový cukor, žĺtky a spolu došľaháme. Potom vareškou zľahka primiešame múku s posekanými orechmi. Cesto rozotrieme na plech, ktorý sme potreli tukom a posypali ho múkou. Pečieme v mierne vyhriatej rúre do ružova (190 stup.C).
Upečený a vychladnutý piškótový plát nožom opatrne podoberieme a rozkrojíme pozdĺž na 3 rovnako široké platy. Jeden pás potrieme plnkou, uložíme na ňu 2 rady očistených a umytých jahôd a potom prikryjeme časťou plnky a na ňu položíme zase jeden riadok jahôd. Ďalej priložíme dva piškótové pásy potreté plnkou a pritlačíme tak, aby vznikol trojuholník a dáme ho na chladné miesto stuhnúť.
Rez potom polejeme čokoládovou polevou a odložíme na chladné miesto.
Pokrájame na trojuholníky nožom namočeným do teplej vody.


oriestok

16. 11. 2009, Recept navštíven: 1947x


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře