Jednoduché rizoto s vepřovým masem

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
45min

Celkový čas

1h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

762 kalorií
0.0g cukrů
72.0g tuků
30.0g bílkovin


Příprava

K přípravě tohoto rizota se dají využít i zbylé kosti z vykošťování masa. Celou větší kost, která nám zůstane po vykoštění vepřové kotlety nebo krkovice dáme vařit do osolené vody do tlakového hrnce. Maso vkládáme do vroucí vody. Vaříme zhruba 45 minut, maso po uvaření by mělo jít snadno obrat od kosti. Dáme vařit vodu na rýži. Mezitím obereme maso a větší kousky překrájíme. Uvaříme sáček varné rýže podle návodu. Do kastrolu dáme na dno vývar z kostí, osolíme, opepříme, přidáme obrané maso a prohřejeme. Je - li vývar slabý, přidáme necelou lžičku slunečnicového oleje. Potom vmícháme uvařenou rýži a nakonec dobře propláchnutý a okapaný hrášek. Rizoto opatrně promícháme a nakopečkujeme na talíře.

Tip k receptu

V receptu není nutné zachovat poměr masa a rýže. Místo vývaru můžeme dát i usmaženou cibuli.

přidejte na:
JanaB

15. 02. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
rizoto je chuťovo vyborné
hanka 14. 03. 2017, 11:34
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
jednoduché chutne rizoto s bravčovým mäsom
Svetlana 07. 08. 2017, 23:16