Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Jednoduché rizoto s vepřovým masem

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
45min 1h 0min
Nutriční hodnoty
762 kalorií 0.0g cukrů 72.0g tuků 30.0g bílkovin

Příprava

K přípravě tohoto rizota se dají využít i zbylé kosti z vykošťování masa. Celou větší kost, která nám zůstane po vykoštění vepřové kotlety nebo krkovice dáme vařit do osolené vody do tlakového hrnce. Maso vkládáme do vroucí vody. Vaříme zhruba 45 minut, maso po uvaření by mělo jít snadno obrat od kosti. Dáme vařit vodu na rýži. Mezitím obereme maso a větší kousky překrájíme. Uvaříme sáček varné rýže podle návodu. Do kastrolu dáme na dno vývar z kostí, osolíme, opepříme, přidáme obrané maso a prohřejeme. Je - li vývar slabý, přidáme necelou lžičku slunečnicového oleje. Potom vmícháme uvařenou rýži a nakonec dobře propláchnutý a okapaný hrášek. Rizoto opatrně promícháme a nakopečkujeme na talíře.

Bulb Tip k receptu

V receptu není nutné zachovat poměr masa a rýže. Místo vývaru můžeme dát i usmaženou cibuli.


Přidat na Pinterest
JanaB

15. 02. 2012, Recept navštíven: 3283x


Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
rizoto je chuťovo vyborné

14. 03. 2017, 10:34

Přidat komentář

Facebook komentáře