Jednoduché vdolky
Obtížnost
Čas přípravy
1h 0min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
2h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
2460
kalorií
4.0g
cukrů
18.0g
tuků
70.0g
bílkovin
Příprava
Připravíme si kvásek z teplého mléka, do kterého rozdrobíme kvasnice, zasypeme cukrem, poprášíme moukou a necháme vykynout.
Obě mouky spojíme se solí, cukrem, přidáme vejce, ztužený tuk, který na směs nastrouháme. Vlijeme kvásek a zaděláme vláčné, dýchavé těsto. Necháme je ještě chvíli v teple kynout (cca 20 minut). Pak z něj tvoříme malé vdolečky, které plníme dle chuti tvarohem, povidly, apod. Pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.
10. 06. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.