Jehněčí na mátě
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
35min
Celkový čas
45min
Porce
Nutriční hodnoty
268
kalorií
0.0g
cukrů
22.0g
tuků
4.0g
bílkovin
Příprava
Maso očistíme, umyjeme a uděláme do něj nožem 2 cm zářezy. Prolisovaný česnek smícháme s hořčicí, olejem, šťávou z 1 citrónu a půlkou nasekané máty. Přes noc necháme maso marinovat.
Na druhý den zbylý citrón nakrájíme na kolečka a vložíme je do zářezů masa. Maso vložíme do pekáčku a mírně podlijeme vodou. Přikryjeme alobalem, při 160°C pečeme 30 minut. Podléváme a poléváme šťávou. Upečené maso naporcujeme a ozdobíme mátou. Podáváme s opečenými brambory a zeleninou.
02. 12. 2010
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.