Kachna pečená s jablky

Obtížnost

Čas přípravy

1h 0min
Čas vaření
2h 0min

Celkový čas

3h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

300 kalorií
1.0g cukrů
16.0g tuků
8.0g bílkovin


Příprava

Na tuto úpravu používáme méně tučnou kachnu. Kachnu očistíme, opláchneme ve vlažné vodě, osolíme a dáme do pekáčku, podlijeme vodou a vložíme do trouby péci. V průběhu pečení kachnu přeléváme vypečenou šťávou a podléváme vodou. Jablka oloupeme, nakrájíme na šestinky a jádřince vykrájíme. Z cukru připravíme karamel, do karamelu přidáme máslo a citrónovou šťávu. V takto připraveném karamelu krátce podusíme kousky jablek. Dozlatova upečenou, měkkou kachnu vyjmeme z pekáčku, přebytečné sádlo slijeme, výpek zaprášíme moukou, po osmahnutí zalijeme vodou a povaříme na šťávu. Oloupané mandle nakrájíme na plátky a dozlatova osmahneme na části kachního sádla.
Při podávání kachnu rozporcujeme, vykostíme, přelijeme nemastnou šťávou a na každou porci navršíme jablka, která ještě posypeme opraženými mandlemi.
Vhodnou přílohou je kari rýže nebo různě upravené bramborové krokety.

přidejte na:
bookmen

15. 03. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.