Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Kachna pečená s jablky

Kachna pečená s jablky

Obtížnost Čas přípravy
1h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
2h 0min 3h 0min
Nutriční hodnoty
300 kalorií 1.0g cukrů 16.0g tuků 8.0g bílkovin

Příprava

Na tuto úpravu používáme méně tučnou kachnu. Kachnu očistíme, opláchneme ve vlažné vodě, osolíme a dáme do pekáčku, podlijeme vodou a vložíme do trouby péci. V průběhu pečení kachnu přeléváme vypečenou šťávou a podléváme vodou. Jablka oloupeme, nakrájíme na šestinky a jádřince vykrájíme. Z cukru připravíme karamel, do karamelu přidáme máslo a citrónovou šťávu. V takto připraveném karamelu krátce podusíme kousky jablek. Dozlatova upečenou, měkkou kachnu vyjmeme z pekáčku, přebytečné sádlo slijeme, výpek zaprášíme moukou, po osmahnutí zalijeme vodou a povaříme na šťávu. Oloupané mandle nakrájíme na plátky a dozlatova osmahneme na části kachního sádla.
Při podávání kachnu rozporcujeme, vykostíme, přelijeme nemastnou šťávou a na každou porci navršíme jablka, která ještě posypeme opraženými mandlemi.
Vhodnou přílohou je kari rýže nebo různě upravené bramborové krokety.


bookmen

15. 03. 2012, Recept navštíven: 2979x


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře