Kachna pečená s jablky
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Na tuto úpravu používáme méně tučnou kachnu. Kachnu očistíme, opláchneme ve vlažné vodě, osolíme a dáme do pekáčku, podlijeme vodou a vložíme do trouby péci. V průběhu pečení kachnu přeléváme vypečenou šťávou a podléváme vodou.
Jablka oloupeme, nakrájíme na šestinky a jádřince vykrájíme. Z cukru připravíme karamel, do karamelu přidáme máslo a citrónovou šťávu. V takto připraveném karamelu krátce podusíme kousky jablek.
Dozlatova upečenou, měkkou kachnu vyjmeme z pekáčku, přebytečné sádlo slijeme, výpek zaprášíme moukou, po osmahnutí zalijeme vodou a povaříme na šťávu. Oloupané mandle nakrájíme na plátky a dozlatova osmahneme na části kachního sádla.
Při podávání kachnu rozporcujeme, vykostíme, přelijeme nemastnou šťávou a na každou porci navršíme jablka, která ještě posypeme opraženými mandlemi. Vhodnou přílohou je kari rýže nebo různě upravené bramborové krokety.
bookmen15. 03. 2012