Kakaová roláda
Obtížnost
Čas přípravy
25min
Čas vaření
10min
Celkový čas
35min
Porce
Nutriční hodnoty
1470
kalorií
1.0g
cukrů
116.0g
tuků
58.0g
bílkovin
Příprava
Čokoládu Ledové kaštany rozpustíme ve šlehačce a necháme přejít varem. Poté dáme směs nejméně na hodinu do chladničky.
Žloutky vyšleháme s cukrem a stěrkou vmícháme kakao a ušlehaný sníh z bílků se špetkou soli. Těsto pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem při 200°C - asi 10 minut. Po upečení stáhneme papír a plát stočíme do rolády. Necháme vychladnout.
Vychlazenou šlehačku ušleháme se ztužovačem. Plát s ní potřeme a opět stočíme do rolády. Před podáváním a krájením roládu pocukrujeme.
Tip k receptu
Doba přípravy je uvedená bez doby chlazení.
JanaB11. 12. 2013
Podobné recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.