Kakaová roláda s rybízovou marmeládou
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Plech vyložíme pečícím papírem a lehce ho potřeme olejem. Kakao promícháme se škrobem a kypřícím práškem. Bílky se špetkou soli, lžící vody a polovinou cukru vyšleháme do pevného sněhu - asi 3 minuty.Zvlášť vyšleháme žloutky s druhou polovinou cukru do pěny a poté zašleháme směs škrobu, kakaa a prášku do pečiva. Nakonec lehce vařečkou vmícháme sníh. Těsto vylijeme na připravený plech a povrch urovnáme. Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 8 minut. Upečený piškot i s papírem stáhneme z plechu a necháme vychladnout. Poté papír opatrně stáhneme, piškot potřeme marmeládou a stočíme do rolády. Před krájením roládu pocukrujeme.
JanaB22. 04. 2013
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
Svetlana 25. 03. 2016, 19:42

palino 26. 08. 2016, 19:14

katka16031 23. 02. 2017, 20:07

dušanka 12. 09. 2019, 12:45