Kakaová roláda se šlehačkou
Obtížnost
Čas přípravy
40min
Čas vaření
10min
Celkový čas
50min
Porce
Nutriční hodnoty
952
kalorií
1.0g
cukrů
43.0g
tuků
43.0g
bílkovin
Příprava
Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme sníh do tuha, za stálého šlehání postupně přidáme žloutky, cukr, kakao a vyšleháme. Nalejeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme do předehřáté trouby péct tak na 200 stupňů, asi na 8 - 10 minutek. Hlídáme. Ještě teplou stočíme i s pečicím papírem a chvíli necháme odpočinout. Pak stáhneme papír a necháme vystydnout.
Šlehačku vyšleháme s vanilkovým cukrem do tuha. Část šlehačky natřeme na roládu a zatočíme. Zbytkem šlehačky ozdobíme roládu. Dáme do ledničky vychladit.
16. 05. 2012
Ingredience
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.