Kapustové karbenátky s bešamelem
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
30min
Celkový čas
40min
Porce
Nutriční hodnoty
400
kalorií
1.0g
cukrů
24.0g
tuků
22.0g
bílkovin
Příprava
Než se kapusta uvaří do poloměkka a okape na cedníku, si připravíme bešamel: na slanině osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku a zalijeme mlékem. Mícháme rychle, aby se směs nepřipálila. Do vychladlé směsi přidáme 2 žloutky, nahrubo nasekanou uvařenou kapustu a mírně osolíme.
Ze směsi tvarujeme karbenátky, které obalíme v trojobalu / hl. mouka, vejce, strouhanka / a po obou stranách osmažíme.
Já kapustu někdy pomelu na masovém strojku, nebo občas směs vylepším zbytkem uzeného masa, nebo salámu. Fantazii se meze nekladou.
Jako příloha se hodí bramborová kaše s okurkou.
Tip k receptu
Pokud je hmota příliš řídká, přidáme trošku strouhanky.
heleen102. 09. 2009
Ingredience
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.