Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Kapustové karbenátky s bešamelem

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 40min
Nutriční hodnoty
400 kalorií 1.0g cukrů 24.0g tuků 22.0g bílkovin

Příprava

Než se kapusta uvaří do poloměkka a okape na cedníku, si připravíme bešamel: na slanině osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku a zalijeme mlékem. Mícháme rychle, aby se směs nepřipálila. Do vychladlé směsi přidáme 2 žloutky, nahrubo nasekanou uvařenou kapustu a mírně osolíme.
Ze směsi tvarujeme karbenátky, které obalíme v trojobalu / hl. mouka, vejce, strouhanka / a po obou stranách osmažíme.
Já kapustu někdy pomelu na masovém strojku, nebo občas směs vylepším zbytkem uzeného masa, nebo salámu. Fantazii se meze nekladou.

Jako příloha se hodí bramborová kaše s okurkou.

Bulb Tip k receptu

Pokud je hmota příliš řídká, přidáme trošku strouhanky.


Přidat na Pinterest
heleen1

02. 09. 2009, Recept navštíven: 2843x


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře