Kapustové karbenátky s bešamelem

Obtížnost

Čas přípravy

10min
Čas vaření
30min

Celkový čas

40min

Porce


Nutriční hodnoty

400 kalorií
1.0g cukrů
24.0g tuků
22.0g bílkovin


Příprava

Než se kapusta uvaří do poloměkka a okape na cedníku, si připravíme bešamel: na slanině osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku a zalijeme mlékem. Mícháme rychle, aby se směs nepřipálila. Do vychladlé směsi přidáme 2 žloutky, nahrubo nasekanou uvařenou kapustu a mírně osolíme.
Ze směsi tvarujeme karbenátky, které obalíme v trojobalu / hl. mouka, vejce, strouhanka / a po obou stranách osmažíme.
Já kapustu někdy pomelu na masovém strojku, nebo občas směs vylepším zbytkem uzeného masa, nebo salámu. Fantazii se meze nekladou.

Jako příloha se hodí bramborová kaše s okurkou.

Tip k receptu

Pokud je hmota příliš řídká, přidáme trošku strouhanky.

přidejte na:
Chybí obrázek

02. 09. 2009

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
kapustove karbonátky chuťovo velmi dobré

24. 06. 2018, 19:57

Chybí obrázek
velmi dobré

15. 02. 2019, 18:38

Chybí obrázek
karbonatky chuťovo dobré

20. 04. 2019, 17:24

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.