Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Česká - stránka 40

Hovězí kližka v omáčce

Hovězí kližka v omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězí klížky, 1 plátek másla, 1 lžička mleté papriky, 1/4 lžičky mletého pepře, 1 lžička soli, 2 lžičky plnotučné hořčice, 2 stroužky česneku, 2 lžíce polohrubé mouky, 500 ml 10% smetany na vaření, 50 g uzené krkovičky

Omyté hovězí maso nakrájíme na kostky a na másle v tlakovém hrnci opečeme. Poté ho posypeme paprikou, zamícháme a podlijeme trochou vody. Přidáme pepř, sůl, hořčici a celé stroužky česneku. Dle potřeby přidáme ještě vodu, hrnec uzavřeme a maso dus...

Roláda s marmeládou a kokosem

Roláda s marmeládou a kokosem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 3 lžíce studené vody, 1 špetka soli, 1 sáček pudinkového karamelového prášku, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce kokosové moučky, 5 lžic moučkového cukru, ovocná marmeláda, 125 ml kokosové moučky

Plech vyložíme papírem na pečení. Bílky oddělíme od žloutků. Do bílků dáme špetku soli a 3 lžíce studené vody. Mouku smícháme s pudinkovým práškem a kokosem. Vyšleháme bílky, poté zašleháme cukr, žloutky a sypkou směs. Těsto vylijeme na připravený...

Roláda s čokokysankou

Roláda s čokokysankou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 5 lžic polohrubé mouky, 5 lžic cukr moučka, špetka soli, 2 špetky kypřícího prášku do pečiva, 100 g čokolády s 50% kakaa, 100 g zakysané smetany 16%

Plech vyložíme papírem na pečení. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny a potom zašleháme mouku s kypřícím práškem do pečiva. Do vyšlehané směsi stěrkou opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na...

Sójový mix guláš

Sójový mix guláš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g sojových kostek, 4 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžičky uzené papriky, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžíce čerstvé majoránky, 1 lžička plnotučné hořčice, 2 kostky hovězího bujónu, 2 lžíce polohrubé mouky, 1 vejce

Sójové kostky povaříme 20 minut v osolené vodě. Mezitím oloupeme cibuli a česnek. Cibuli nakrájíme na drobno a česnek na plátky. Na rozehřátém oleji cibuli usmažíme do růžova, přidáme papriku, zamícháme a zalijeme voudou. Vsypeme scezené a okapané...

Karlovarský knedlík

Karlovarský knedlík

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 rohlíků, 3 vejce, hrst hladkolisté petrželky, 120 ml smetany ke šlehání, 80 g rozpuštěného másla, špetka mořské soli a čerstvě namletého pepře

Rohlíky nakrájejte na kostičky a vhoďte do misky, přidejte nasekanou petrželku, osolte, opepřete a zalijte smetanou. Vše spolu hezky propracujte. Žloutky rozšlehejte s vlažným máslem a přidejte do misky. Opět její kompletní obsah dobře promíchejte...

Krůtí kousky na pánvi

Krůtí kousky na pánvi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g krůtího masa, 2 lžíce slunečnicového oleje, sůl dle potřeby, mletý černý pepř, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička worcesterské omáčky, 1 lžička mleté papriky, 2 lžíce sladkého kečupu, 1 lžička polévkového koření tekutého, 1 cibule, 1 lžička kukuřičného škrobu, 100 ml vody

Cibuli oloupeme, rozkrojíme na polovinu a nakrájíme na plátky. V oleji rozmícháme sůl, pepř, sójovou a worčesterovou omáčku, mletou papriku, kečup a polévkové koření. Maso nakrájíme na menší kousky, promícháme se směsí a nakonec vmícháme cibuli. S...

Tvarohové šátečky z těsta ze zakysané smetany

Tvarohové šátečky z těsta ze zakysané smetany

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 150 ml mléka, 1 žloutek, 190 g zakysané smetany, 2 lžíce rumu, 200 g hrubé mouky, špetka soli, 300 g hladké mouky, 100 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžička nastrouhané citronové kůry, 1/2 kostky droždí (20 g), Náplň: 500 g měkkého tvarohu, 1 žloutek, 1 sáček vanilkového cukru, 2 - 3 lžíce cukru moučka, 2 lžíce rumu, 1 lžička strouhané citronové kůry, hrst rozinek, Na potření šátečků: 1 vejce, 1 lžíce rumu

Do nádoby pekárny vložíme suroviny na těsto v uvedeném pořadí a spustíme program na těsto. Na náplň rozmícháme tvaroh s oběma cukry, žloutkem, citronovou kůrou a rumem a nakonec přidáme propláchnuté okapané rozinky. Vykynuté těsto vyválíme, nakr...

Krůtí maso s párkem

Krůtí maso s párkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g krůtích prsou, 1 malá cibule, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 kostka drůbežího bujónu, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžička mleté papriky, 3 tenké vepřové párky, 1 stroužek česneku, 500 ml smetany na vaření 10%, 1 lžíce polohrubé mouky

Omyté maso nakrájíme na menší kousky a oloupanou cibuli nakrájíme na drobno. Na rozehřátém oleji usmažíme cibuli do sklovita, přidáme maso a restujeme tak dlouho, dokud nezačne maso trochu zlátnout. Posypeme paprikou, zamícháme a ihned podlijeme v...

Zelňačka se šťouchanými brambory

Zelňačka se šťouchanými brambory

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Na polévku: 2 větší cibule, 80 g špeku, 1/2 pokrájené klobásky, 1 lžíce sladké mleté papriky, 1 lžíce sádla, 400-500 g kyselého zelí v nálevu, 2 bobkové listy, několik kapek bílého vinného octa, 1-2 lžíce hladké mouky, několik snítek čerstvé hladkolisté petrželky, kousek nakrájené chilli papričky, 1/2 l vody, špetka muškátového květu (popř. oříšku), mořská sůl a čerstvě umletý pepř dle potřeby, Na brambory: 8 středně velkých brambor, 2 menší cibule, 50 g másla, hrst čerstvé hladkolisté petrželky, mořská sůl a čerstvě umletý pepř dle chuti, Na servírování: 1/2 pokrájené klobásky , zbytek hladkolisté petrželky

Špek nakrájejte na kostky a v hrnci na troše oleje společně s půlkou klobásy asi 4 minuty restujte. Cibuli oloupejte, nasekejte a přihoďte. Vše duste při střední teplotě, dokud cibule nezačne chytat barvu a nezměkne, tedy asi 10 minut. Jakmile toh...

Vepřové kousky s hořčicí

Vepřové kousky s hořčicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřové kýty, 2 lžíce slunečnicového oleje, 3 stroužky česneku, 2 kuličky nového koření, 1/2 lžičky uzené papriky, 1/2 lžičky sojové omáčky, 1/2 lžičky kukuřičného škrobu, 1 lžička francouzské zrnité hořčice, 1/2 lžičky soli

Maso nakrájíme na kostky. Na rozehřátém oleji ho opékáme tak dlouho, dokud nezačne trochu červenat. Osolíme, přidáme nové koření, podlijeme horkou vodou a dusíme. Česnek oloupeme, nakrájíme na plátky a přidáme k masu. Za občasného zamíchání a podl...

Ředkvičky s mletým masem

Ředkvičky s mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 svazky ředkviček, 1 lžíce slunečnicového oleje, 300 g mletého masa, sůl, pepř, drcený kmín a mletý zázvor podle chuti, 2 hrsti čerstvých špenátových lístků, 3 stroužky česneku, 2-3 lžíce sojové omáčky, 1 lžička Solamylu, 2 lžičky vinného octa

Omyté ředkvičky rozkrájíme na čtvrtiny a vhodíme do pánve na rozehřátý olej. Asi 5 minut restujeme. Opečené ředkvičky vyndáme z pánve a odložíme stranou. Do pánve rozdrobíme mleté maso, lehce osolíme, opepříme, přidáme špetku kmínu a zázvoru a re...

Vepřová kýta v čočce

Vepřová kýta v čočce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vepřové kýty, 1 cibule, 3 - 5 stroužků česneku, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička soli, 1/4 lžičky mletého pepře, 1 lžička hladké mouky, 250 ml čočky

Čočku přebereme, omyjeme a namočíme do studené vody. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, česnek na plátky a maso na menší kousky. Cibuli usmažíme na oleji do růžova, přidáme maso a krátce opečeme. Osolíme, opepříme, přidáme česnek a podlijeme vo...

Česnečka z pohankového mlýna

Česnečka z pohankového mlýna

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

jedna lžíce másla, 60 g anglické slaniny, 1 lžíce hladké mouky, sůl, pepř, majoránka podle chuti, 3 - 4 stroužky česneku, 1 hrneček pohankové lámanky, 1 vejce, petrželka

Na rozpuštěnou lžíci másla vhodíme slaninu nakrájenou na malé kostičky a opečeme. Po chvíli zasypeme lžící hladké mouky a usmažíme jíšku. Zalijeme vodou, promícháme, osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek. Chvilku provaříme, asi po 10 mi...

Krůtí játra s česnekem

Krůtí játra s česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g krůtích jater, 2 lžíce slunečnicového oleje, 150 ml vody, 1/2 lžičky plnotučné hořčice, 1/3 kostky bujónu, 1 stroužek česneku, 1 lžička instantní tmavé jíšky

V pánvi rozehřejeme olej, vložíme omytá a osušená játra a pomalu opečeme z obou stran. Česnek oloupeme a nastrouháme na jemno. V teplé vodě rozmícháme bujón, hořčici, česnek a jíšku. Směs vlijeme do pánve k měkkým játrům a šťávu zvolna povaříme do...

Plněné košíčky z toustového chleba

Plněné košíčky z toustového chleba

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 plátků toustového chleba, olej, 1 menší cibule, 100 g anglické slaniny, 4 vejce, špetka soli a pepře, trochu pažitky a zelené natě jarní cibulky, kousek parmazánu

Vymažeme nebo vystříkáme olejem osm důlků v muffinovém plechu. Každý plátek toustového chleba opatrně rozválíme válečkem dotenka, překrojíme na dva trojúhelníky a těmi vyložíme vymazané důlky v plechu tak, aby nám utvořily košíček. Cibuli a angl...

Sójové kostky na hořčici

Sójové kostky na hořčici

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g sójových kostek, 1 lžička soli, 4 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 kostka hovězího bujónu, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžíce sladkého kečupu, 1 lžička koření na bylinkové máslo, 1 - 2 lžíce polohrubé mouky

Sójové kostky 20 minut povaříme v osolené vodě. Poté je scedíme a částečně vymačkáme vodu. Rozehřejeme olej a kostky na něm krátce opečeme. Přidáme hořčici, zamícháme a zalijeme vodou. Ochutíme bujónem, sójovou omáčkou, kečupem a kořením na bylink...

Hovězí guláš s majoránkou

Hovězí guláš s majoránkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězí klížky, 5 lžic slunečnicového oleje, 2 cibule, 3 lžičky uzené papriky, špetka chilli koření, 1 list libečku, 1 lžíce čerstvé majoránky, 1 hlávka česneku, 1 lžička soli, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 kostka hovězího bujónu, polohrubá mouka na zahuštění

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na oleji v tlakovém hrnci usmažíme do růžova. Přidáme uzenou papriku, zamícháme a ihned zalijeme vodou. Vložíme maso nakrájené na kostky, celý list libečku, lístky majoránky, oloupaný a na plátky nakrájený če...

Pomazánka z nivy a vajec

Pomazánka z nivy a vajec

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g STELLY s máslovou příchutí, 100 g nivy s modrou plísní, 2 vejce, 100 g tatarské omáčky, mletý bílý pepř

Uvařená vejce na tvrdo oloupeme a nastrouháme na jemno. Sýr nastrouháme na slzičkovém struhadle. Stellu pokojové teploty promícháme s tatarskou omáčkou, pepřem, potom vmícháme sýr a na konec vejce. Pomazánku mažeme ve slabé vrstvě na toustový chlé...

Řízky s jablky

Řízky s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové kýty, 400 g jablek, 80 g mandlí, 2-3 lžíce medu, troška másla, 2 lžíce hladké mouky, špetka soli

Maso omyjeme a nakrájíme na řízky. Mírně naklepeme a osolíme. Obalíme v mouce a na másle zprudka opečeme. Potom řízky přendáme do pekáčku. Jablka oloupeme, nakrájíme na kolečka a na troše másla podusíme. Mandle dáme na chvíli do vroucí vody, poté ...

Bramborový guláš s hovězím a fazolemi

Bramborový guláš s hovězím a fazolemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hovězího masa, 1 cibule, 2 lžíce slunečnicového oleje, 3 lžičky uzené papriky, mletý kmín, pepř, 1 lžička soli, 1 stroužek česneku, 4 velké brambory, 1 konzerva fazolí v rajčatové omáčce, hladká mouka, sušená petrželka

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Hovězí maso (přední, zadní) omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Na oleji usmažíme cibuli do růžova, přidáme nakrájené maso a opečeme. Přidáme sůl, pepř, kmín, česnek nakrájený na plátky a nakonec 3 zarovnan...

Plněná taška

Plněná taška

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Na těsto: 450 g polohrubé mouky, 2 lžičky instantního droždí, 1 lžička cukru moučka, 150 ml zeleninového vývaru, 150 ml rajčatového protlaku, 1 vejce, Na náplň: 300 g kuřecích prsou, 50 g špenátových listů, pokrájených, 1 cibuli, 1 stroužek česneku, 1 lžíce oleje, sůl a pepř dle chuti

Mouku nasypeme do mísy. Přidáme kvasnice, cukr, vývar a protlak a vypracujeme hladké těsto. Na pomoučeném válu jej zpracováváme asi 10 minut. Poté vrátíme do mísy a necháme na teplém místě asi 1 hodinu kynout. Na pánvi rozehřejeme olej a osmažíme ...

Rajčatové rizoto

Rajčatové rizoto

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 500 g rajčat, 1 svazek bazalky, 2 lžíce olivového oleje, 275 g dlouhozrnné rýže, 2 lžičky zeleninového bujónu, sůl a pepř dle chuti

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata spaříme, stáhneme z nich slupku a odstraníme jadérka. Dužinu nasekáme nahrubo. Bazalku omyjeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci necháme zesklovatět cibuli, vsypeme opláchnutou rýži a mícháme dokud se rýže...

Roláda z mletého masa

Roláda z mletého masa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g různě barevných paprik, 1 pórek, 3 cibule, 750 g hovězího mletého masa, 2 vejce, strouhanka dle potřeby, 250 ml masového vývaru, sůl a pepř dle chuti

Papriky i pórek pořádně umyjeme. Papriky nakrájíme na kostičky, pórek na malé špalíčky. Dvě cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Připravenou zeleninu přelijeme vroucí vodou a 3 minuty blanšírujeme. Slijeme a necháme okapat. Troubu rozpálíme n...

Makovec na plech

Makovec na plech

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g mletého máku, 2 vejce, 110 g cukru krupice, 3 lžíce rybízové marmelády, 200 g polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 300 ml mléka, 50 g rozinek

Hrozinky umyjeme a zalijeme vodou. Plech s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Do mísy dáme vejce a s cukrem je vyšleháme do pěny. Přidáme marmeládu a opět vyšleháme. Do mouky nebo do máku prosijeme kypřící prášek. Do vyšlehaný...

Americké brambory s vejci

Americké brambory s vejci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

předsmažené americké brambory, 4 vejce, 4 plátky anglické slaniny, 4 lžíce strouhaného sýra, sůl, 2 lžíce slunečnicového oleje

V pánvi na rozehřátý olej naskládáme těsně vedle sebe předsmažené americké brambory. Opečeme je z jedné strany, zmírníme příkon tepla a brambory obrátíme. Na opečené rozklepneme vejce, mírně osolíme, posypeme strouhaným sýrem a poklademe plátky an...

stránka: