Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Česká - stránka 38

Chatařské pivní kuře na špekáčku a bramborách

Chatařské pivní kuře na špekáčku a bramborách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, asi 1 kg brambor, 1 špekáček, sůl, kmín a sušený mletý česnek podle chuti, 250 ml piva, kousek másla

Omyté kuře rozdělíme na porce. Brambory oloupeme, rozkrájíme na klínky a dáme je na dno pekáčku vymazaného máslem. Brambory osolíme, posypeme kmínem a sušeným česnekem. Na vrstvu brambor rozložíme špekáček nakrájený na malé nudličky. Navrch rozl...

Krůtí roláda v protlaku

Krůtí roláda v protlaku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 plát krůtího prsa (500g), 3 plátky venkovské šunky, sůl, plnotučná hořčice a kečup na potření, silnější plátek másla na opečení, Na omáčku - 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce rajčatového protlaku, 250 ml vody, 1/2 kostky bujónu, 1 - 2 lžíce polohrubé mouky, 1 lžička cukru krupice

Krůtí plát masa naklepeme, osolíme, potřeme kečupem, hořčicí a poklademe plátky šunky. Maso svineme do rolády a zpevníme nití. Konec rolády nemusíme zpevňovat, vytékající hořčice nevadí. Na rozehřátém másle roládu ze všech stran opečeme, dokud mas...

Letní chatařský salát

Letní chatařský salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 rajčata, 1/2 salátové okurky, 1-2 zelené papriky, 2 jarní cibulky, 2 nohy silného libového párku, 3 vejce uvařená natvrdo, sůl a pepř podle chuti, 2 lžíce majonézy, 2 lžíce bílého jogurtu

Očištěnou zeleninu, oloupaná vejce i párky nakrájíme na plátky, vše vložíme do mísy, osolíme a opepříme. Majonézu smícháme s bílým jogurtem a směs vmícháme do salátu. Před podáváním necháme chvilku vychladit v lednici. S čerstvým pečivem je vh...

Kynutá šněrovačka se švestkami a tvarohem

Kynutá šněrovačka se švestkami a tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g polohrubé mouky, 40 g cukru krupice, 2 lžíce cukru krupice, 25 g droždí (kvasnice), 100 ml kravského mléka, 1 slepičí vejce, 1 vejce, 1 sáček vanilkového cukru, 50 g másla, špetka soli, 250 g jemného tvarohu, 3 lžíce pudinkového prášku, troška citronové kůry, 1 lžíce rumu, 1 lžička rumu, vejce na potření, 1 hrst mandlí na posypání, 400 g švestek

Z vlažného mléka a droždí připravíme kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, sůl, rozpuštěný vlažný tuk, vejce, rum a kvásek. Zpracujeme těsto a necháme kynout. Náplň: Tvaroh smícháme s vejcem, cukry, pudinkovým práškem, rumem a citrónovou...

Cuketové chlupaté knedlíky

Cuketové chlupaté knedlíky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g cukety, sůl, 330 g hrubé mouky, 1 vrchovatá lžíce dětské krupičky, 1 vejce, kyselé zelí a uzené maso k podávání

Cuketu oloupeme, nastrouháme na hrubé slzy, osolíme, promícháme a necháme 15 minut stát v klidu. Po této době vymačkáme tekutinu, kterou cuketa pustila, přisypeme mouku a krupičku a vklepneme vejce. Umícháme těsto. Pomocí dvou lžic tvoříme střed...

Moučník s karamelovým Salkem a mandlemi

Moučník s karamelovým Salkem a mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva karamelového Salka, 4 vejce, 3 lžíce rumu, 1 hrneček (250 ml) polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 50 ml mléka, hrst mandlových lupínků

Z konzervy karamelového Salka si odložíme stranou 2 velké lžíce, zbytek ušleháme s vejci a 2 lžícemi rumu. K prošlehané směsi přimícháme mouku smíchanou s kypřícím práškem, nalijeme do menší kulaté formy vyložené pečícím papírem a pečeme ve střed...

Krůtí kousky s hořčicí

Krůtí kousky s hořčicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g krůtích prsou, 2 lžíce slunečnicového oleje, sůl, pepř, Na zálivku - 125 ml vody, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžička kukuřičného škrobu, 1 stroužek česneku, 1 lžička sladkého kečupu, 1/2 lžičky sojové omáčky, 1 lžička tekutého polévkového koření

Příprava zálivky - ve studené vodě rozmícháme hořčici, škrob, oloupaný a na jemno nastrouhaný česnek, kečup, sójovou omáčku a polévkové koření. Krůtí maso nakrájíme na kousky nebo na nudličky. V teflonové pánvi rozehřejeme olej a přidáme nakráje...

Ostrá medová krkovička dle Pohlreicha

Ostrá medová krkovička dle Pohlreicha

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové krkovičky, 60 g medu, 90 ml olivového oleje, 150 ml jablkového džusu, 200 ml světlého piva, 15 ml sojové omáčky, 2 špetky mletého chilli, špetku kurkumy

Všechny ingredience, kromě masa, důkladně smícháme v misce. Přidáme plátky masa a necháme v chladu několik hodin uležet, nejlépe přes noc. Poté grilujeme na grilovací pánvi nebo na venkovním grilu. Podáváme se salátem, nebo teplou anglickou zeleni...

Letní citronovo-jablečný koláč

Letní citronovo-jablečný koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení rozváleného listového těsta, 4 jablka, šťáva a kůra ze dvou citrónů, 3 vejce, 100 g cukru krupice, 2 lžičky vanilkového pudinkového prášku, 40 g másla

Jablka oloupeme a ve velké míse nastrouháme. Zalijeme citronovou šťávou a přidáme citronovou kůru, pořádně promícháme. K jablečné směsi přidáme vejce, cukr, rozpuštěné máslo a vanilkový pudinkový prášek. Opět promícháme. Těsto si připravíme na v...

Česnečka - rychlovka

Česnečka - rychlovka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 ml vody, 1 kostka bujónu, 4 lžíce sušeného plátkového česneku, 1 lžíce strouhané mrkve, 1 lžička sádla, sádlo na opečení, 1 lžička sušené petrželky, 1/2 starší housky

Polovinu starší housky nakrájíme na drobné kostičky a na sádle je osmažíme do zlatova. Do studené vody nasypeme plátky sušeného česneku. Přivedeme k varu a vaříme 1 minutu. Přidáme bujón a mrkev nastrouhanou na hrubo. Krátce povaříme, odstavíme, p...

Chlebíček s brusinkami

Chlebíček s brusinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 1 hrnek cukr moučka, 2 hrnky polohrubé mouky, 250 ml smetany ke šlehání , 1 kypřící prášek do pečiva, 100 g proslazených brusinek, 4 kostičky hořké čokolády, 1 vanilkový cukr

Chlebíčkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Brusinky nakrájíme na menší kousky. Prosátý kypřící prášek smícháme s moukou. Vychlazenou čokoládu nastrouháme na hrubo. Z bílků a vanilkového cukru vyšleháme pevný sníh. Žloutky utřeme s...

Domácí vepřová šunka s medem

Domácí vepřová šunka s medem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřové kýty, 100 ml vody, 1 lžíce medu, 20 g soli, 5 g Pragandy

Maso omyjeme a co nejvíce jej odblaníme. Dvě třetiny nakrájíme na malé kostičky, menší než na guláš a jednu třetinu masa rozmixujeme v mixéru. To proto, aby se šunka po uvaření nerozpadala. Přidáme zbylé ingredience a pořádně rukama promícháme. Do...

Kuřecí prsíčka pečená na mrkvi

Kuřecí prsíčka pečená na mrkvi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 větší kuřecí prsa, sůl a pepř podle chuti, 1 lžička kari koření, troška polohrubé mouky, 500 g mrkve, 1 velká cibule, 4 stroužky česneku, 50 g Schwarzwaldské šunky, kousek másla

Zapékací misku vymažeme máslem. Na dno rozložíme nasekanou cibuli, česnek nakrájený na plátky, mrkev nakrájenou na kolečka a šunku nakrájenou na malé kousky. Vše lehce osolíme a opepříme. Do trošky polohrubé mouky vmícháme lžičku kari koření a ...

Klobásová polévka

Klobásová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 brambory, 1 cibule, 1 mrkev, 1 lžíce mleté papriky, 1 lžička soli, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce drceného kmínu, 2 stroužky česneku, 2 ostravské klobásy, 3 lžičky slunečnicového oleje, 1 lžička oregana, 1 lžička bílého pepře, 1 lžička petrželové natě

Na trošce oleje necháme zesklovatět cibuli, přidáme na kousky pokrájené klobásy a společně osmažíme. Vmícháme mouku a lžičku mleté papriky, zalijeme vodou (asi litr). Osolíme, přidáme na kostičky pokrájené brambory a mrkev, opepříme, okořeníme ore...

Grand Prix

Grand Prix

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Becherovky, 2 cl vodky, 1 cl Grenadini, 1 sklenka Tonicu, 1 sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme becherovku, vodku a zalijeme tonickem. Nakonec opatrně vlijeme grenadinu tak, aby klesla dolů a udělala správný efekt. Mužeme zdobit plátkem citrónu.

Šlehačková deli bábovka

Šlehačková deli bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 Deli pistáciová čokoláda, 1 smetana ke šlehání , 4 vejce, 250 ml cukru krupice, 500 ml polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva

Deli čokoládu dáme vychladit. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Kypřící prášek prosijeme do mouky a z bílků vyšleháme pevný sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Vařečkou vmícháme smetanu, mouku promíchanou s kypřícím p...

Zapékaný kapr po selsku podle mistra Vrabce

Zapékaný kapr po selsku podle mistra Vrabce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 střední kapr, sůl a pepř a sladká paprika podle chuti, kousek másla, 1 cibule, 4 velké brambory uvařené ve slupce, 4 vejce, 4 lžíce smetany

Očištěného a vykuchaného kapra přepůlíme, obě půlky vykostíme, nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme kousek másla a porce ryby ze všech stran opečeme dozlatova. Opečené maso vyndáme z pánve stranou a na pánvi osmahneme dozl...

Karamelový dort s jahodami

Karamelový dort s jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 bílků, 6 žloutků, 150 g cukru krupice, 200 g hladké mouky, 300 ml kravského mléka, 40 g cukru krupice, 1 sáček pudinkového prášku, 200 g másla, 200 g jahod (nakrájené), 100 g cukru krupice, 100 ml sladké smetany, 100 g cukru moučka, 20 ml rumu, 60 g mandlových pražených lupínků, 100 g jahod, 2 lžíce horké vody

Karamel si připravíme den předem. Cukr (100 g) utavíme na karamel, vlijeme do něj horkou smetanu. Krátce povaříme a necháme vychladnout. Korpus: Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Za stálého šlehání přidáme žloutky. Nakonec vmícháme mouku. Tě...

Tvarohový krém s pudinkem

Tvarohový krém s pudinkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Na pudink - 500 ml polotučného mléka, 1 sáček jahodového pudinkového prášku, 2 lžíce cukru krupice, Na krém - 1 jemný tvaroh, 1 zakysaná smetana, 2 lžíce cukru krupice, 1 vanilkový cukr, ovoce na ozdobu

Ve studeném mléce rozmícháme pudinkový prášek, přidáme cukr a uvaříme pudink. Ještě horký rozdělíme do misek, nebo do sklenic. Tvaroh, zakysanou smetanu, cukr a vanilkový cukr vyšleháme do pěny, kterou rozdělíme do misek na pudink. Povrch ozdobíme...

Smetanové kuřecí nudličky

Smetanové kuřecí nudličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kuřecích prsou, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička worcesterské omáčky, 1 lžička kečupu, sůl, mletý černý pepř, 5 lžic smetany ke šlehání , 1 lžíce slunečnicového oleje

Omyté kuřecí prso nakrájíme na nudličky. V teflonové pánvi rozehřejeme olej, vložíme nakrájené kuřecí maso, promícháme, dle chuti osolíme a opepříme. Zamícháme, přidáme sójovou a worčesterovou omáčku a kečup. Za stálého míchání maso restujeme, dok...

Rebarborový koláč

Rebarborový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení křehkého těsta, 250 g rebarbory, 300 g jablek, 2 lžíce třtinového cukru, šťáva z jednoho pomeranče, Krém: 200 ml smetany ke šlehání, 100 ml plnotučného mléka, 1 vanilkový lusk, nebo 1 lžička mleté vanilky, 3 vejce, 80 g cukru krupice, kůra z jednoho pomeranče

Hotové těsto položíme do koláčové formy, kterou jsme předtím vymazali máslem. Trochu utlačíme a na těsto položíme pečící papír, který zasypeme fazolemi, aby se nám těsto nezvedalo. Předpékáme ve vyhřáté troubě na 190°C asi 15 minut. Předpečené těs...

Řízky z pirátské krčmy

Řízky z pirátské krčmy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové řízky, sůl a pepř podle chuti, troška hladké mouky, troška čerstvého estragonu, lžíce hořčice, 200 ml smetany, 3 lžíce rumu, olej

Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany je posypeme moukou a nasekaným estragonem. Maso obrátíme a z druhé strany jej potřeme hořčicí a opět posypeme estragonem. V pánvi rozehřejeme olej a řízky zprudka opečeme. Pak zalijeme smetanou ...

Osvěžující tvarohový dortík s malinami

Osvěžující tvarohový dortík s malinami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 150 g másla, 3/4 hrnečku cukru krupice, 3 vejce, 1/2 hrnečku polohrubé mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 1 sáček karamelového pudinkového prášku, 3 lžíce rumu, 150 g nastrouhané hořké čokolády, Náplň: 500 g tvarohu, 3 lžíce zakysané smetany, 4-5 lžic cukru moučka, 2 lžíce rumu, 1 balení kakaových Bebe sušenek, 2-3 hrsti malin, 1 sáček červeného dortového želé

Máslo chvíli šleháme s krupicovým cukrem, postupně zašleháme vejce. Do vyšlehané směsi přidáme rum a směs mouky, kypřícího prášku a pudinkového prášku. Nakonec přimícháme nastrouhanou čokoládu. Těsto nalijeme do dortové formy vymazané tukem a vys...

Rebarborový koláč se sněhem

Rebarborový koláč se sněhem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Hery, 100 g cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 1 slepičí vejce, 250 g hladké mouky, 2,5 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 5 lžic kravského mléka, 600 g rebarbory, 3 bílky, 150 g moučkového cukru

Heru utřeme s cukry a vejcem do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva a mléko. Těsto je husté. Natřeme na plech vyložený pečícím papírem. Rebarboru oloupeme a nakrájíme asi na 3 cm špalíčky. Poklademe na těsto. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 m...

Dvoubarevná roláda s marmeládou

Dvoubarevná roláda s marmeládou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 2 lžíce hladké mouky, 4 lžíce bramborového škrobu, 1 vanilkový cukr, 5 lžic cukru moučka, 2 lžíce vody, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce polotučného mléka, 1 špetka soli, pikantní marmeláda

Plech vyložíme pečícím papírem. Kakao rozmícháme ve studeném mléce. Mouku prosijeme se škrobem a promícháme. Žloutky oddělíme od bílků. Do bílků přidáme sůl, vodu, moučkový a vanilkový cukr. Šleháme šlehačem asi 5 minut, poté přidáme žloutky a mou...

stránka: