Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Česká - stránka 34

Hovězí na mochovance

Hovězí na mochovance

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího masa , 1 cibule, 3 lžíce slunečnicového oleje, sůl, 100 g mražené polévkové směsi mochovanka, 100 ml smetany ke šlehání , trocha hladké mouky

Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a maso na porce. Na oleji usmažíme cibuli do růžova, přidáme maso, osmahneme ze všech stran a osolíme. Podlijeme vodou a za občasného zamíchání a podlévání vodou udusíme pod pokličkou do měkka. Poté přidáme mra...

Hovězí plátky se zelím a žampiony

Hovězí plátky se zelím a žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky hovězího masa, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 cibule, 2 hrsti nakrájeného pekingského zelí, 2 hrsti nakrájených žampionů, sůl, pepř, hladká mouka

Na oleji usmažíme dorůžova oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli. Vložíme maso, osolíme, opepříme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Poté přidáme zelí a žampiony a ještě asi 15 minut podusíme. Zahustíme moukou rozmíchanou v troše studené vody a ...

Karamelové řezy s krémem

Karamelové řezy s krémem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 140 g cukru moučka, 100 g hladké mouky, 1 sáček karamelového pudinkového prášku, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, na krém - 150 g másla, 100 g cukru krupice, 1 sáček karamelového pudinkového prášku, 300 ml mléka

Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme polovinu mouky promíchané s pudinkovým práškem a kypřícím práškem a polovinu sněhu. Poté přidáme zbytek moučné směsi a lehce zapracujeme zbylý sníh. Těsto vylij...

Falešné játrové knedlíčky

Falešné játrové knedlíčky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení játrové paštiky, popř. májky, 1 vejce, 1-2 lžíce strouhanky, 1 lžička majoránky, špetka pepře bílého, 1 lžíce petrželové natě

Paštiku dáme do mísy a rozmačkáme vidličkou. Pak přidáme vejce, promícháme, okořeníme (solit není třeba, paštika již slaná je), přidáme petrželku a dobře promícháme. Naposledy přidáváme strouhanku tak, aby hmota získala konzistenci, z níž se již d...

Cuketové chipsy

Cuketové chipsy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cuketa, 1 šálek hladké mouky, 1-2 šálky rostlinného oleje

Cuketu (nejlépe mladou) nakrájíme na tenké plátky, které obalíme v hladké mouce a zprudka osmažíme při vyšší teplotě (případně fritujeme). Necháme na papírové utěrce odsát přebytečný tuk.

Rychlá hrášková polévka

Rychlá hrášková polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva sterilovaného hrášku, 10 ml olivového oleje, 10 dkg anglické slaniny, 1 cibule, 400 ml vody

Cibuli i anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. V rozpáleném oleji nejprve orestujeme slaninu, kterou pak vyndáme a orestujeme cibuli. Poté přidáme konzervu sterilovaného hrášku (tekutinu můžeme ponechat), krátce povaříme a pak rozmixujeme dohla...

Siven na mandlích

Siven na mandlích

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g ryby Siven, 50 g máslo, 1 hrst mandlí, 200 g brambor, 1 stroužek česneku, 1 lžíce soli, špetka pepře bílého, 1 lžíce hladké mouky, 2 kapky vinného octa, troška petrželové naťě

Rybu vykucháme, odstraníme šupiny a osušíme. Rybu lehce nasolíme a mírně opepříme a zaprášíme hladkou moukou. V oválné litinové pánvi rozpustíme máslo a sivena opékáme podle váhy 10 až 14 minut (rybu obracíme pouze jednou). Současně si připravíme ...

Kapr po židovsku

Kapr po židovsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 celý kapr, 6 stroužků česneku, špetka soli, 1 lžíce hladké mouky, troška mleté papriky , 3 lžíce sádla, 1 cibule, 2 lžíce nastrouhaného křenu

Kapra si připravíme na jednotlivé porce. Porce kapra potřeme česnekem utřeným se solí a necháme je v chladu odležet a nejlépe přes noc. Potom porce kapra obalíme v mouce smíchané s paprikou, vložíme do pánve na rozehřáté sádlo a přidáme k nim cibu...

Hovězí kližka na hořčici

Hovězí kližka na hořčici

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězí klížky, 1 menší cibule, 1 stroužek česneku, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 - 2 lžičky hrubozrnné hořčice, sůl, 200 ml vody, 2 lžičky sladkého kečupu, 2 lžičky kukuřičného škrobu, 1 lžička sójové omáčky

Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo. Kližku nakrájíme na plátky nebo na kousky. Na rozehřátém oleji orestujeme maso a cibuli a poté osolíme. Podlijeme vodou, přidáme česnek a plnotučnou hořčici. Za občasného zamíchání a podlévání dusíme dokud mas...

Salát z mladého zelí

Salát z mladého zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka mladého zelí, 1 lžička soli, 1 lžička drceného kmínu, 2 karotky, 1 citrón, 1 lžíce přírodního cukru, 2 lžíce panenského řepkového oleje, špetka čerstvě mletého pepře

Hlávku zelí překrojte nejdřív na polovinu a půlky rozdělte na čtvrtky. Podél řezné strany krájejte na velmi slabé nudličky a dejte je do velké mísy. Přidejte sůl s kmínem a rukou promněte. Nechte chvilku odležet v chladu. Mezitím očistěte a nastro...

Bublanina s borůvkami

Bublanina s borůvkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml borůvek, 250 ml polohrubé mouky, 125 ml cukru krupice, 50 ml vody, 50 g majonézy, 5 vajec, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, 1 lžíce rumu, špetka soli

Formu o rozměru 25x35 cm vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Z bílků a špetky soli vyšleháme pevný sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme majonézu a po zašlehání vodu a rum. Nakonec vmícháme mouku promíchanou s kypřícím práškem. Va...

Bezvaječný mazanec

Bezvaječný mazanec

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

27 dkg polohrubé mouky, 10 dkg Hery, 140 ml mléka, 1 sáček vanilkového cukru, 2 lžíce cukru krupice, špetka soli, 1 hrst rozinek, 1 hrst plátkových mandlí, 1 lžička instantního droždí, 1 lžička citronové kůry, 1 vejce na potření

Rozpustíme si Heru a necháme ji trochu zchladnout, pak ohřejeme mléko tak, aby bylo vlažné. Poté smícháme všechny suché přísady, k nim přidáme Heru i mléko a zpracujeme v těsto, které se nelepí. Zpracované těsto dáme kynout (1-2 hodinky, záleží na...

Míchaná vejce s ředkvičkou a surimi

Míchaná vejce s ředkvičkou a surimi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 1 cibule, 1 lžíce másla, 10 ředkviček, 250 g surimi tyčinek, mletý pepř, sůl

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a tyčinky na 1/2 cm plátky. Očištěné, neloupané ředkvičky nastrouháme na slzičkovém struhadle. Cibuli usmažíme na másle dorůžova, přidáme nastrouhané ředkvičky, nakrájené tyčinky, osolíme a opepříme. Obsah pánv...

Opečené tofu

Opečené tofu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g tofu, 2 lžíce rostlinného oleje, 100 g pórku, 1 lžička mleté papriky, 200 g mražené mrkve, 200 g mraženého hrášku, 2 lžíce másla, sůl a pepř dle chuti, 1/2 kostky zeleninového bujónu

Tofu nakrájíme na 4 stejně silné plátky a dle chuti osolíme. Necháme chvíli odležet. Pórek pořádně očistíme a nakrájíme na kolečka. Ve středním kastrůlku rozpustíme máslo, na něj vhodíme mrkev i hrášek, zalijeme 100 ml vody. Vhodíme bujón a opepří...

Bramborový kotlík

Bramborový kotlík

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 20 g másla, 1 cibule, 500 ml drůbežího vývaru, sůl a pepř dle chuti, špetka oregana, 200 g jemných párků

Brambory pořádně kartáčkem odrhneme a uvaříme ve slupce doměkka. Scedíme a necháme vychladnout. Poté je oloupeme. V kotlíku, nebo menším kastrůlku rozehřejeme máslo a na něm osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme špetku oregana a na kostičk...

Koláč s povidly a mákem

Koláč s povidly a mákem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Na těsto: 300 g hladké pšeničné mouky , 200 g hladké celozrnné mouky, 1 prášek do pečiva bez fosfátů , 250 g másla, 1 vejce, 100 ml mléka, Na náplň: 100 g povidel , 150 g máku, 200 ml mléka, 2–3 lžíce třtinového cukru, 1 vejce na potření

V míse smíchejte oba druhy mouky s práškem do pečiva, vmíchejte kousky změklého másla a vejce. Vypracujte těsto a podle potřeby přidávejte postupně mléko tak, aby se těsto nelepilo, ale ani nerozpadávalo. Nechte na chvíli uležet v chladu. Těsto r...

Tvarohová bábovka bez mouky

Tvarohová bábovka bez mouky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

160 g másla, 4 vejce, 200 g krupice, šťáva a kůra z jednoho citronu, 150 g cukru krupice, špetka soli, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 500 g jemného tvarohu

Máslo, cukr, šťávu i kůru z citronu a 4 žloutky utřeme do světlé pěny v míse. V další misce si smícháme tvaroh se špetkou soli. Opatrně tvarohovou směs vmícháme ke směsi ze žloutků a másla. Poté si promícháme krupičku a kypřící prášek a spojíme s ...

Králík Braillon podle Apetitu

Králík Braillon podle Apetitu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 naporcovaný a očištěný králík, 6 lžíc dijonské hořčice, sůl a pepř dle chuti, 2-3 lžíce rostlinného oleje, 300 ml bílého vína, 200 ml smetany ke šlehání

Omytého, očištěného a naporcovaného králíka opepříme. Po všech stranách potřeme hořčicí a necháme v chladu jeden den odležet. Stačí i přes noc. Poté si na velké pánvi rozehřejeme olej a porce králíka si zprudka opečeme, aby se zatáhl, ale šťáva zů...

Uzené tofu v těstíčku

Uzené tofu v těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balíček uzeného tofu, 1 vejce, 1 lžíce celozrnné pšeničné mouky, 1 lžička olivového oleje

Tofu si nakrájíme na asi 0,5 cm plátky, v misce si smícháme a rozšleháme vejce s moukou. Na pánvi rozehřejeme olej. Tofu obalíme v těstíčku a na oleji asi 2 minuty z každé strany smažíme. Podáváme teplé se zeleninou.

Roštěnky na celeru

Roštěnky na celeru

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězí roštěnky, 1 mrkev, 1 celer, 50 g slaniny, 1 cibule, 250 g zakysané smetany, 3 lžíce octa, 2 bobkové listy, 5 kuliček pepře, 3 kuličky nového koření, 3 lžíce bílého vína, 3 snítky tymiánu, sůl dle chuti, 2 lžíce oleje

Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Celer a mrkev očistíme a nakrájíme na kostičky. Plátky masa poté naložíme na 24 hodin do marinády z 200 ml vody, octa, bobkových listů, nového koření, celého pepře a polovinu zeleniny. Druhý den na pánvi ...

Hovězí kostky v houbách

Hovězí kostky v houbách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího zadního masa , 1 hrst sušených hub, 2 lžičky houbového koření, 1 cibule, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 bujón, mletý černý pepř, kousek mrkve, 1 lžíce plnotučné hořčice, sůl, hladká mouka

Maso nakrájíme na kostky a oloupanou cibuli na drobno. Na oleji v tlakovém hrnci usmažíme cibuli do růžova, přidáme nakrájené maso, osmahneme a podlijeme namočenými houbami i s vodou. Přidáme bujon, pepř, houbové koření, hořčici a vrchovatou lžíci...

Dýňové krémové rizoto se šalvějí

Dýňové krémové rizoto se šalvějí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce másla, 1 cibule, 1 kg dýně, 1 kelímek zakysané smetany, 300 g kulatozrnné rýže , 2 lžičky šalvěje, špetka soli a pepře, 1,5 l drůbežího vývaru, 100 g strouhaného parmazánu, 250 ml bílého vína

Cibuli nakrájíme na drobno. Rýži si opláchneme v sítu a necháme okapat. Poté rozpustíme, nejlépe ve woku, máslo a zpěníme na něm cibuli. Přisypeme dýni a asi 10 minut opékáme a často promícháváme. Pak přisypeme okapanou rýži a zalijeme vínem. Vaří...

Hovězí kližka s hráškem

Hovězí kližka s hráškem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězí klížky, sůl, 1/2 lžičky Mexického koření, 1 cibule, 2 lžíce slunečnicového oleje, 2 stroužky česneku, 3 lžíce mraženého hrášku, instantní tmavá jíška

Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, maso na plátky nebo na kousky. Na rozehřátém oleji usmažíme cibuli do růžova a přidáme maso, které osmahneme ze všech stran. Přidáme sůl, mexické koření a oloupaný, na drobno nasekaný česnek. Podlijeme vodou a...

Krůtí nudličky s hráškem a olivami

Krůtí nudličky s hráškem a olivami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g krůtích prsou, 2 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžičky hladké mouky, 10 oliv bez pecky, 2 lžíce sterilovaného hrášku, 1/4 bujónu, sůl, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička Mexického koření

Maso nakrájíme na nudličky, olivy na kolečka a hrášek propláchneme vodou. Na rozehřátém oleji orestujeme nudličky masa do měkka a posypeme je moukou. Promícháme, chvíli opékáme, zasypeme mexickým kořením a promícháme. Vše ihned zalijeme trochou vo...

Gugla

Gugla

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4-5 větších brambor, 40 dkg uzeného masa, 3 stroužky česneku, 2-3 lžíce rostlinného oleje, 3-4 lžíce hladké mouky, 1 lžička soli, špetka majoránky, špetka pepře, 3-4 lžíce mléka

Uzené maso nakrájíme na drobné kostičky. Česnek prolisujeme. Brambory nastrouháme nahrubo, případně z nich můžeme vytlačit puštěnou tekutinu. Přidáme k nim ostatní ingredience a zamícháme tak, aby vznikla hustější hmota, kterou vlijeme na vymazaný...

stránka: