Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Minimazance s drobenkou

Obtížnost: Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 1h 15min , Čas vaření: 25min
Celkový čas: 1h 40min , porce

4325 kalorií, 0.0g cukrů, 230.0g tuků, 7.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Mouku prosejeme do mísy a přidáme sůl. Mléko dáme do kastrůlku a lehce ohřejeme tak, abychom v něm udrželi prst. V jiném kastrůlku rozpustíme máslo a necháme chladnout. Lžíci cukru odebereme, zbytek vsypeme k mouce spolu s vanilkovým cukrem a citrónovou kůrou. Uprostřed mouky uděláme důlek. Droždí rozdrobíme a smícháme se lžící cukru a třemi lžícemi vlažného mléka. Drožďovou kašičku vlijeme do důlku v mouce a přimícháme asi půl lžíce okolní mouky. Pak mísu zakryjeme utěrkou a necháme při pokojové teplotě stát, dokud kvásek v důlku nezvětší svůj objem na dvojnásobek.
Poté přidáme dva žloutky, mléko, rozpuštěné máslo a vypracujeme hladké těsto. Za pomoci vařečky do těsta vtlačíme co nejvíce vzduchu. Poté zakryjeme a necháme v teple kynout asi 30–45 minut.
Nakynuté těsto rozválíme na 1 cm tlustou placku a nakrájíme na čtverce. Můžeme je naplnit tvarohem s rozinkami nebo hustým džemem. Pak přehneme rohy přes náplň a vytvarujeme bochánky. Vyskládáme je na plech vyložený pečicím papírem a necháme asi tak 15 minut dokynout.
Mezitím si připravíme drobenku. Smícháme mouku s oříšky, rozdrobíme s máslem a nakonec smícháme s džemem. Bochánky potřete žloutkem, posypte drobenkou a dáme je péct do vyhřáté trouby. Pečeme při 180 °C asi 20–25 minut.

Bulb Tip k receptu

Můžete si udělat i klasickou drobenku, ve které je stejný poměr polohrubé nebo hrubé mouky a krupicového cukru.

Recept pochází z knihy Jezte česky.

Smart Press

04. 03. 2014, Recept navštíven: 1436x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Minimazance s drobenkou

Minimazance s drobenkou

Mouku prosejeme do mísy a přidáme sůl. Mléko dáme do kastrůlku a lehce ohřejeme tak, abychom v něm udrželi ...

Zobrazit všechny podobné recepty k Minimazance s drobenkou Link-arrow

Přidat recenzi
heladon
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Minimazance hned zítra vyzkouším

06. 11. 2014, 08:49

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborné

20. 11. 2015, 16:13

Přidat komentář

Facebook komentáře