Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Minimazance s drobenkou

Obtížnost Čas přípravy
1h 15min
Čas vaření Celkový čas Porce
25min 1h 40min
Nutriční hodnoty
4325 kalorií 0.0g cukrů 230.0g tuků 7.0g bílkovin

Příprava

Mouku prosejeme do mísy a přidáme sůl. Mléko dáme do kastrůlku a lehce ohřejeme tak, abychom v něm udrželi prst. V jiném kastrůlku rozpustíme máslo a necháme chladnout. Lžíci cukru odebereme, zbytek vsypeme k mouce spolu s vanilkovým cukrem a citrónovou kůrou. Uprostřed mouky uděláme důlek. Droždí rozdrobíme a smícháme se lžící cukru a třemi lžícemi vlažného mléka. Drožďovou kašičku vlijeme do důlku v mouce a přimícháme asi půl lžíce okolní mouky. Pak mísu zakryjeme utěrkou a necháme při pokojové teplotě stát, dokud kvásek v důlku nezvětší svůj objem na dvojnásobek.
Poté přidáme dva žloutky, mléko, rozpuštěné máslo a vypracujeme hladké těsto. Za pomoci vařečky do těsta vtlačíme co nejvíce vzduchu. Poté zakryjeme a necháme v teple kynout asi 30–45 minut.
Nakynuté těsto rozválíme na 1 cm tlustou placku a nakrájíme na čtverce. Můžeme je naplnit tvarohem s rozinkami nebo hustým džemem. Pak přehneme rohy přes náplň a vytvarujeme bochánky. Vyskládáme je na plech vyložený pečicím papírem a necháme asi tak 15 minut dokynout.
Mezitím si připravíme drobenku. Smícháme mouku s oříšky, rozdrobíme s máslem a nakonec smícháme s džemem. Bochánky potřete žloutkem, posypte drobenkou a dáme je péct do vyhřáté trouby. Pečeme při 180 °C asi 20–25 minut.

Bulb Tip k receptu

Můžete si udělat i klasickou drobenku, ve které je stejný poměr polohrubé nebo hrubé mouky a krupicového cukru.

Recept pochází z knihy Jezte česky.


Přidat na Pinterest
Smart Press

04. 03. 2014, Recept navštíven: 1720x


Přidat recenzi
heladon
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Minimazance hned zítra vyzkouším

06. 11. 2014, 08:49

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborné

20. 11. 2015, 16:13

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vynikajuci recept

07. 02. 2017, 11:16

Přidat komentář

Facebook komentáře