Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Česká - stránka 32

Kuřecí pletýnky

Kuřecí pletýnky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí prsa, 1 plátek másla, asi 1 lžíce koření Zlatavé kuře

Z kuřecích prsou oddělíme krátký sval, který už nebudeme krájet. Prso podélně nakrájíme na 3 - 4 pruhy, druhé prso také tak. Jednotlivé díly kuřecího masa posypeme z obou stran kořením. V zapékací formě opatrně rozpustíme máslo. Tři proužky dáme n...

Krůtí plátky s kari a česnekem

Krůtí plátky s kari a česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g krůtích prsou, sůl, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička hladké mouky, 1/2 lžičky kari koření, 2 stroužky česneku, 4 lžíce plnotučného mléka, 100 ml vody, 1/4 kostky bujónu

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a osolíme. Můžeme dle chuti i opepřit. Česnek oloupeme a nastrouháme na jemno. Připravené plátky masa opečeme na rozehřátém oleji z obou stran a přendáme na předehřáté talíře. Do výpeku dáme mouku, zamícháme a z...

Sýrová omáčka s kukuřicí

Sýrová omáčka s kukuřicí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 g plísňového sýra, 350 ml plnotučného mléka, 2 lžíce instantní světlé jíšky, špetka bílého pepře, sůl, 3 lžíce sterilované kukuřice

Sýr nastrouháme, nebo nakrájíme na drobno. Mléko uvedeme do varu a vsypeme hotovou jíšku. Za stálého míchání povaříme asi 5 minut a poté přidáme sýr. Na mírném plameni vaříme do rozpuštění sýra. Uvařenou omáčku dochutíme solí, pepřem a vmícháme ku...

Obrácený jablečný koláč 2

Obrácený jablečný koláč 2

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 200 g cukru moučka, 1 balení vanilkového cukru, 1 dcl vody, 1 dcl slunečnicového oleje, 200 g hladké mouky, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, 1 lžíce kakaa, 1 kg jablek, 100 g cukru krupice, 2 lžíce skořice

Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky. Vyložíme jimi plech s pečícím papírem. Posypeme krupicovým cukrem a skořicí. V míse vyšleháme do pěny žloutky, moučkový cukr a vanilkový cukr. Pak přidejte 1 dcl teplé vody a 1 dcl oleje a šlehejte dál do pěn...

Levná polévka s majoránkovou zavářkou

Levná polévka s majoránkovou zavářkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vejce, 1 lžička Vegety, 3 stroužky česneku, 2 lžičky sušené majoránky, 2 kostky bujónu, 2 lžíce hrubé mouky, 2 lžíce polohrubé mouky, 1 lžička slunečnicového oleje, 1250 ml vody, 1 hrst nasekané petrželové natě, 3 lžíce mražené zeleniny Mochovanka

Do vejce přidáme vegetu, majoránku, mouku a oloupaný na jemno nastrouhaný česnek. Promícháme a směs necháme odstát dokud nám zavaří voda na polévku. Do vroucí vody protlačíme přes síto na halušky zavářku, přidáme bujóny a mraženou zeleninu. Vše po...

Švestkový koláč z lineckého těsta s ořechy

Švestkový koláč z lineckého těsta s ořechy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 180 g moučkového cukru, 220 g másla, 1 vejce, troška skořice, 20 švestek, vlašských nastrouhaných ořechů, 1 vejce na potření

Mouku, sůl, cukr, máslo a vejce zpracujeme v hladké těsto. Jednu třetinu odebereme, ostatní těsto rozválíme, přeneseme na vymaštěný plech, poklademe vypeckovanými švestkami a posypeme cukrem, skořicí a strouhanými ořechy. Z odloženého těsta zformu...

Vepřové vykostěné kolínko pečené na jablkách s kroupovými placičkami

Vepřové vykostěné kolínko pečené na jablkách s kroupovými placičkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vepřových nožiček, 3 vepřová kolena, 0,5 kg jablek, 0,1 kg medu, 0,1 l jablečného octa, špetka soli, Na kroupové placky: 0,3 kg ječných krup, 0,3 kg brambor, 3 stroužky česneku, 2 vejce, sůl dle chuti, trocha majoránky, trocha listové petržele, sádlo na smažení

Nožičky a kolínka vykostíme, osolíme, pokapeme jablečným octem, pokapeme medem a svážeme do původního tvaru. Maso na povrchu znovu osolíme, nastrouháme na něj jablka a pečeme při 160°C asi 2 hodiny. Kroupy uvaříme, brambory nahrubo nastrouháme. P...

Domácí vdolky s bio povidly

Domácí vdolky s bio povidly

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 250 ml mléka, 1 vejce, špetka soli, 1/2 droždí, 100 g másla, 500 g sádla na smažení, Suroviny na zdobení: 150 g strouhaného tvrdého tvarohu, 150 g švestkových bio povidel, 200 g zakysané smetany

Mléko rozdělíme do dvou kastrolků a oba lehce zahřejeme. V jednom kastolku rozpustíme máslo a ve druhém si připravíme kvásek: do vlažného mléka dáme trochu cukru, rozdrobíme droždí a necháme vzejít. Bude to trvat asi dvacet minut. Mouku prosijeme...

Hovězí plátky z tlakáče

Hovězí plátky z tlakáče

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky předního nebo zadního hovězího masa , sůl, mletý černý pepř, 4 lžíce slunečnicového oleje, hladká mouka na obalení, 1 lžička tmavé sójové omáčky

Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a dobře obalíme v hladké mouce. V tlakovém hrnci rozehřejeme olej a plátky masa na něm dozlatova opečeme. Potom je pokapeme sójovou omáčkou a zalijeme vodou tak, aby byly jen mírně potopené. Uvedeme do v...

Brokolicová polévka s mrkví

Brokolicová polévka s mrkví

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg brokolice, 2 mrkve, 2 brambory, 100 ml kravského mléka, 1 lžíce másla, 1 lžička soli, 1 lžička majoránky

V hrnci rozpustíme máslo, a vložíme na malé kostičky nakrájenou mrkev a brambory. Chvíli opékáme, pak zalijeme vodou. 5 minut vaříme, poté přidáme na růžičky rozebranou brokolici a zalijeme vodou tak, aby byla brokolice sotva ponořená (pokud dáme ...

Kvalitní domácí jogurt

Kvalitní domácí jogurt

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150-200 g bílého jogurtu, 1000 ml kravského mléka

Mléko ( musí být čerstvé, tzn. z chlaďáku, ne krabicové, polotučné nebo plnotučné) zahřejeme na plotně v kastrůlku na 40 stupňů(správná teplota je velmi důležitá, při vyšší teplotě se jogurtové bakterie usmrtí, při nižší se dostatečně nepomnoží). ...

Teplé chlebíčky aneb česká bruscheta

Teplé chlebíčky aneb česká bruscheta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 francouzské nebo rustikální bagety, kousek másla, 3 balení Mozzarelly, 4 rajčata, 1 lžíce nasekané bazalky, 50 g strouhaného parmazánu

Bagety nakrájíme našikmo a jemně "mázneme" máslem. Rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem. Mozzarellu nakrájíme na plátky a bagetky jimi poklademe. Stejný postup uděláme s rajčaty. Posypeme bazalkou a každý plátek bagetky posypeme parmazán...

Okurkové jednohubky light

Okurkové jednohubky light

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 salátová okurka, 1/2 balení pomazánkového másla, 1 hermelín light, 100 g širší plátek eidamu, 1 hrst vlašských ořechů (půlky), 1 hrst sezamových semínek

Okurku omyjeme a nakrájíme na plátky. Polovinu okurek namažeme pomazánkovým máslem a na ni položíme kousek hermelínu. Přiklopíme další okurkou. Polovinu takovýchto dortíků ozdobíme jednou polovinou vlašského ořechu, který jsme na chvíli opekly nas...

Sýrové kuličky v sezamu

Sýrové kuličky v sezamu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g žervé, 100 g čedaru (cheddar), 100 g modrého plísňového sýru, 50 g anglické slaniny, špetka soli, 1 špetka pepře, 1 menší cibule, 1 hrst sezamu

Čedar nastrouháme nahrubo, nakrájíme slaninu a cibuli na jemno. Osolíme, opepříme a vypracujeme těsto. Dáme ztuhnout do lednice na 1 hodinu. Poté tvoříme kuličky, které obalujeme v sezamu.

Domácí pomazánka jako Lučina

Domácí pomazánka jako Lučina

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g bílého jogurtu, 3 špetky soli

Postup přípravy je velice jednoduchý. Vezmu kastrůlek, do něj dám cedník, do cedníku utěrku, a do utěrky vyklopím bílý jogurt. Přikryji pokličkou, a dám na 24 hodin do lednice (někdo nechává těch 24 hodin v teple, ale v lednici mi to přijde bezpeč...

Bleskový salát s rajčaty

Bleskový salát s rajčaty

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 velké rajčata , 200-250 g lučiny nebo žervé, sůl a pepř dle chuti, 500 g celozrnných něbo semolinových těstovin, hrst nasekané bazalky nadrobno

Rajčata nakrojíme do kříže a spaříme je vroucí vodou. Necháme chvíli ve vodě a poté sloupneme. Nakrájíme na velmi malé kousky a vložíme do mísy. Tam je rozmačkáme vidličkou a přidáme lučinu, sůl a pepř a nakonec bazalku. Vše pořádně promícháme a n...

Hustá houbová polévka

Hustá houbová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce hladké mouky, 4 - 5 lžic slunečnicového oleje, 1250 ml vody, 1 kostka bujónu, 1 lžička koření na bylinkové máslo, 150 g žampionů, 150 g hlívy ústřičné, 1 hrst petrželové natě, 1/2 kořene mrkve, sůl

Hlívu a žampióny očistíme a nakrájíme na menší kousky. Oškrábanou mrkev nastrouháme na slzičkovém struhadle a zelenou petrželku nasekáme. Z mouky a oleje usmažíme světlou jíšku, zalijeme studenou vodou, rozmícháme a přivedeme k varu. Přidáme nakrá...

Grilovaný fitness hermelín

Grilovaný fitness hermelín

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 fitness hermelín, 1/2 lžičky celého barevného pepře, špetka provensálského koření, 2 lžičky olivového oleje, 1/2 hlávky ledového salátu

Ledový salát si natrháme (nekrájíme) na kousky, opláchneme a pořádně okapeme přebytečnou vodu. Vložíme na talíř. V malé mističce smícháme koření s olejem a hermelín v něm obalíme. Poté vložíme do alobalu a pečeme asi 5-7 minut na 180°C (dle typu t...

Tvarohové jáhly s brusinkami

Tvarohové jáhly s brusinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g jáhel, 500 ml mléka, 4-6 lžíc medu nebo javorového sirupu, 1-2 lžičky skořice, 250 g tvarohu, 1 hrst brusinek (klidně sušených), 1 hrst plátků mandlí, 2 vejce

Propláchnuté jáhly dáme do většího hrnce a zalijeme mlékem. Na mírném ohni vaříme asi 15 minut. Promícháváme. Následně scedíme a necháváme chladnout. V misce následně smícháme zbylé ingredience a vložíme do zapékací mísy. Zapékáme asi 20 minut při...

Pikantní hovězí guláš

Pikantní hovězí guláš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hovězího zadního masa, 3 střední cibule, 3 - 4 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžičky gulášového koření, 1 lžička mleté papriky , 2 lžičky Mexického koření, 2 lžičky Drákulova smrt, 1/2 kostky hovězího bujónu, 2 hlávky česneku, polohrubá mouka

Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, maso nakrájíme na kostky (kousky) a česnek nasekáme. Na oleji usmažíme cibuli dorůžova, vložíme nakrájené maso a orestujeme ze všech stran. Přidáme koření, česnek, promícháme a podlijeme horkou vodou. V tlakov...

Soté se zeleninou

Soté se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g sojových nudliček nebo kostek, 1 cibule, 1 větší konzerva rajského protlaku, 2 spařená a oloupaná rajčata, 1 paprika, 100 g žampionů, 100 g sterilovaných okurek, zálivka: 4 lžíce sójové omáčky, 1 lžička cukru krupice, 2 dcl vody, 1 lžička kukuřičného škrobu, sůl a pepř dle chuti, 2 lžíce olivového oleje

Sojové kostky vhodíme do 2 l osolené vroucí vody a vaříme asi 15 minut. Poté slijeme a přebytečnou vodu případně opatrně vymačkáme. Necháme chladnout. Ve woku rozehřejeme olej a vhodíme na něj nadrobno nakrájenou cibuli. Poté přihodíme vychladlé m...

Žampiony s hlívou, kapií a vejci

Žampiony s hlívou, kapií a vejci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g žampiónů, 100 g hlívy ústřičné, 1 červená kapie, 1 cibule, 3 - 4 lžíce slunečnicového oleje, 3 vejce, 3 lžíce mléka, 1/2 - 3/4 kostky bujónu, 1/2 lžičky mletého pepře, 1 menší mrkev, 1 hrst nakrájené zelené petrželky

Očištěné žampióny, hlívu a kapii nakrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli rozkrojíme na poloviny a nakrájíme na proužky. Oškrábanou mrkev nastrouháme na slzičkovém struhadle a petrželku nasekáme na drobno. Do misky rozdrobíme bujón, přidáme vejce, ...

Dietní fazolky s vejcem

Dietní fazolky s vejcem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vejce, 150 g mražených fazolových lusků, 1 lžička olivového oleje, 1/2 lžičky tymiánu, 1 lžička medu, 1 stroužek česneku, špetka soli a pepře

Vejce dáme vařit, nejlépe na hniličko. Na pánvi, nejlépe ve woku, si rozpálíme olej, vhodíme fazolky a asi 5 minut opékáme. Přilijeme med a česnek a ještě chvíli opékáme. Nakonec přidáme tymián a ještě chvíli restujeme. Ke konci osolíme a opepříme...

Drákulovy hovězí plátky

Drákulovy hovězí plátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězího masa, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 cibule, 1 lžička plnotučné hořčice, 1/2 lžičky soli, 1 lžička hladké mouky, 1 lžička sójové omáčky, 2 lžičky koření Drákulova smrt

Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a na oleji usmažíme do růžova. Vložíme na ní plátky, přiklopíme a dusíme ve vlastní šťávě. Po vydušení šťávy přidáme sůl, hořčici a koření. Za občasného podlévání maso udus...

Jemný bramborový salát

Jemný bramborový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g sladkokyselých okurek, 3 vejce, 500 g brambor, 1 cibule, sterilovaná paprika (kapie), 2 lžičky soli, pepř, 2 lžíce plnotučné hořčice, 200 - 250 g tatarské omáčky, 1 konzerva hrášku (400 g)

Omyté brambory uvaříme ve slupce do měkka a vejce uvaříme na tvrdo. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, kapii nakrájíme na menší kousky. Hrášek propláchneme studenou vodou a necháme dobře okapat. Oloupané brambory, vejce a okurky nastrouháme na...

stránka: