Tvarohová vánočka
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
45min
Celkový čas
1h 15min
Porce
Nutriční hodnoty
4280
kalorií
13.0g
cukrů
153.0g
tuků
117.0g
bílkovin
Příprava
V míse utřeme změklé máslo s moučkovým cukrem do hladké pěny. Zašleháme postupně vejce, vmícháme vanilkový cukr, tvaroh a mouku spolu s prášky do pečiva.
Do těsta zapracujeme rozinky, které jsme předem nechali nabobtnat v rumu.
Těsto podle potřeby rozředíme vlažným mlékem a rozetřeme ho do formy na vánočku důkladně vytřené máslem a vysypané hrubou moukou.
Vánočku vložíme do předehřáté trouby.
Pečeme při teplotě 160°C přibližně 45 minut. Po upečení necháme chvilku vychladnout a poté ji vyklopíme z formy.
Před podáváním ji můžeme posypat moučkovým cukrem.
03. 04. 2014
Další recepty
Mohlo by vás zajímat
© 2024, Railsformers s.r.o.