Tvarohová vánočka
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
V míse utřeme změklé máslo s moučkovým cukrem do hladké pěny. Zašleháme postupně vejce, vmícháme vanilkový cukr, tvaroh a mouku spolu s prášky do pečiva.
Do těsta zapracujeme rozinky, které jsme předem nechali nabobtnat v rumu.
Těsto podle potřeby rozředíme vlažným mlékem a rozetřeme ho do formy na vánočku důkladně vytřené máslem a vysypané hrubou moukou.
Vánočku vložíme do předehřáté trouby.
Pečeme při teplotě 160°C přibližně 45 minut. Po upečení necháme chvilku vychladnout a poté ji vyklopíme z formy.
Před podáváním ji můžeme posypat moučkovým cukrem.
03. 04. 2014
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
heladon 30. 10. 2014, 08:39

Svetlana 18. 11. 2015, 11:42

katka16031 16. 02. 2016, 13:01

palino 06. 12. 2016, 21:03

planeta 10. 01. 2019, 17:36

dušanka 07. 07. 2019, 17:49
:-) 09. 04. 2019, 19:29