Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Česká - stránka 31

Okurko-kedlubnový salát

Okurko-kedlubnový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 okurka, 1 kedluben, 3 lžíce octu, 0,5 lžičky soli, 3 lžíce cukru krupice, špetka pepře, trocha vody

Oloupeme si okurku i kedlubnu, a obojí nastouháme na hrubším struhadle, Z vody, octa, soli, cukru a pepře si uděláme zálivku, kterou nalijeme na strouhanou zeleninu. Promícháme.

Kedlubnová kaše

Kedlubnová kaše

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 brambor, 3 kedlubny, 200 ml mléka, 50 g másla, 2 stroužky česneku, špetka soli, 1 cibule

Kedlubny, brambory a cibuli si nakrájíme na kostky, a uvaříme v osolené vodě do měkka. V trošce vody rozmixujeme. Přidáme prolisovaný česnek, měkké máslo a ohřáté mléko. Vymícháme dohladka.

Bramborový salát podle mojí maminky

Bramborový salát podle mojí maminky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 brambor, 6 vajec, 400 g měkkého salámu, 10 sterilovaných okurek, 7 cibulí, 1 konzerva hrášku, 500 ml majonézy, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 jablko, 1 lžička soli, 3 špetky pepře

Několik hodin předem si uvaříme brambory ve slupce do měkka. Vychladlé je pak oloupeme a krájíme na kostičky (velikost dle libosti, my třeba děláme salát hodně hrubý, a chutná nám, někdo radši jemnější). Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a na ...

Domácí čerstvý sýr

Domácí čerstvý sýr

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l plnotučného mléka, 2 citróny, 2 špetky soli

Čerstvé mléko (ideálně domácí, nebo z mlékomatu, ale dá se použít i z chladícího boxu ze supermarketu) za stálého míchání přivedeme k varu. Jakmile začne mléko vařit, odstavíme a lehce osolíme. Pak začneme přilévat vymačkanou šťávu ze 2 citronů (n...

Zapečené brambory s brokolicí a sýrem

Zapečené brambory s brokolicí a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 0,5 kg brokolice, 200 g eidamu, 400 ml sladké smetany, špetka soli

Nejprve si rozebereme brokolici na růžičky, očistíme, a dáme do hrnce s osolenou vodou. Vaříme cca 5 minut do poloměkka. Mezitím si oškrábeme brambory, nakrájíme je na kolečka, a vaříme asi 10 minut. Sýr nastrouháme na jemném struhadle a smícháme ...

Tvarohová hrnečková bábovka

Tvarohová hrnečková bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru moučka, 2 vejce, 1 hrnek polotučného mléka, 1/2 hrnku slunečnicového oleje, 1 balení jemného tvarohu, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 banán, 1 lžíce kakaa

V misce postupně smícháme polohrubou mouku (můžete použít i hladkou) s cukrem, žloutky, olejem a mlékem. V druhé misce mezitím ušleháme zbylé bílky v tuhý sníh. Ke sněhu přidáme tvaroh a vzniklou směs vlijeme do těsta a jemně vmícháme. Nakonec při...

Sardinková pomazánka s máslem

Sardinková pomazánka s máslem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva sardinek, dle chuti špetka Mořské soli, dle chuti kousek másla, pár kapek citrónu

Do misky si připravíme očištěné sardinky z konzervy. Přidáme dle chuti mořskou sůl, několik kapek citronové šťávy a cca 50 g másla. Stačí promačkat skoro dohladka všechny ingredience vidličkou a po chvilce je pomazánka hotová.

Tvarohová pomazánka s čerstvým koprem

Tvarohová pomazánka s čerstvým koprem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g jemného tvarohu, několik lžiček polotučného mléka, špetka Mořské soli, dle chuti troška kopru

Připravíme si do mísy tvaroh, mléko a mořskou sůl. Všechny tyto ingredience našleháme buď ručně nebo pomocí tyčového mixéru. Poté přidáme dle chuti čestvě nasekaný kopr, jemně promícháme a máme hotovo.

Bezový květ trochu jinak

Bezový květ trochu jinak

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 květů bezu černého, cca 3 lžíce hladké mouky, 3 slepičí vajíčka, 5 lžic olivového oleje, špetka barevného pepře, špetka Vegety

Připravíme si omyté bezové květy. Dále si připravíme hladké řidší těstíčko z vajíček, Vegety bez glutamátu, špetky mletého pepře a mouky. Do těstíčka pak postupně máčíme celé trsy bezových květů. Trsy si přidržíme za stopku a ihned po vytažení z t...

Křenová pomazánka s tvarohem

Křenová pomazánka s tvarohem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g jemného tvarohu, 1 jablko, špetka mořské soli, 4 lžíce křenu

Připravíme si do mísy nastrouhaný čerstvý křen, měkký tvaroh, najemno nastrouhané jablíčko a mořskou sůl dle chuti. Všechny ingredience našleháme ručně nebo pomocí tyčového mixéru a máme hotovo.

Cuketa s parmezánem

Cuketa s parmezánem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cukety, 4 lžíce olivového oleje, 1/2 balení strouhaného sýru, 1 špetka Vegety, 2 lžíce parmezánu, špetka barevného pepře

Omyté a na kolečka nakrájené cukety přibližně 8 minut podusíme na pánvi na olivovém oleji, přidáme špetku Vegety bez glutamátu, pepře a vody, aby byla doměkka a ke konci posypeme cukety strouhaným sýrem. Počkáme, až se roztaví a přidáme ještě špet...

Mrkvová pomazánka s tvarohem

Mrkvová pomazánka s tvarohem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g jemného tvarohu, několik lžiček polotučného mléka, 2 najemno nastrouhané mrkve, kousek pórku, špetka Mořské soli

Do mísy si připravíme tvaroh s mlékem a ručně nebo pomocí tyčového mixéru našleháme. Poté přidáme všechny ostatní ingredience, promícháme a pomazánka je hotová.

Brynzová pomazánka s tvarohem

Brynzová pomazánka s tvarohem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Brynzy, 250 g jemného tvarohu, několik lžiček polotučného mléka, špetka drceného kmínu, dle chuti špetka mleté papriky , špetka Mořské soli, troška nasekané pažitky

Do mísy si připravíme brynzu s tvarohem a mlékem a našleháme tyčovým mixérem. Pak dle chuti vmícháme ostatní ingredience a pomazánka je hotová.

Bublanina plná borůvek

Bublanina plná borůvek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 slepičí vejce, 200 g cukru moučka, 150 ml slunečnicového oleje, 200 ml polotučného mléka, 150 g polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 100 g bramborového škrobu, dle potřeby kulička borůvky

Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Mouku promícháme se škrobem a kypřícím práškem. Celá vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej a ještě prošleháme. Přidáme asi polovinu mléka, rozšleháme a zašleháme mouku promíchanou se škrobem ...

Zapékanky

Zapékanky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bageta, 50 g másla, 200 g šunky, 200 g eidamu, 1 pórek, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce tatarské omáčky

Bagetu rozkrojíme nejprve příčně napůl a pak ještě každou půlku rozkrojíme podélně. Všechny 4 části tence pomažeme máslem, obložíme šunkou a posypeme strouhaným sýrem. Dáme do trouby zapéct cca na 5 minut na 250°C. Pak posypeme nadrobno nakrájeným...

Domácí majonéza s vařeným vejcem

Domácí majonéza s vařeným vejcem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 slepičí vejce, 100 ml řepkového oleje, 100 ml kravského mléka

Vejce uvaříme natvrdo. Do mixovací nádoby nalijeme mléko, přidáme nakrájené vařené vejce a mixujeme dohladka. Když je směs rozmixovaná, mixujeme dále a pozvolna přiléváme olej, dokud není směs hustá.

Chlebový knedlík

Chlebový knedlík

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky chleba, 250 ml vody, 1,5 hrnku polohrubé mouky, 1 balení prášku do pečiva, 1 lžička soli

Chléb nakrájíme na menší kostičky, přidáme mouku, sůl, prášek do pečiva, a vodu. Z hmoty uděláme těsto a z něj vyválíme 2 stejné šišky. Vaříme 25 minut. V půlce vaření obrátíme.

Čerstvá domácí hořčice

Čerstvá domácí hořčice

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g hořčičné semínko, 300 ml ocet, 3 lžíce cukr krupice

Nejprve si necháme projít varem ocet a necháme vychladnout. Hořčičná semínka umeleme na mlýnku na mák a mícháme s cukrem. Za stálého míchání do směsi přidáme trochu octa, jen tolik, aby vznikla hustá pasta. Dáme na hodinku do lednice a poté přilij...

Huspenina

Huspenina

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vepřová kolena, 2 vepřové jazyky, 2 vepřové nožičky, 3-4 bobkové listy, 3 nové koření, 8 kuliček pepře barevného, 1/2 cibule, 2 hrsti majoránky, špetka pepře

Vepřové kolena, jazyky a nožičky dáme vařit s veškerým kořením mimo majoránky (nesolím vůbec, jelikož kolena bývají v dnešní době velmi slaná již od výrobců) a necháme vařit až do doby než maso odpadá od kosti. Vodu během vaření do hrnce doléváme....

Rizoto se šafránem

Rizoto se šafránem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí prsa, 1 hrnek dlouhozrnné rýže, 0,5 g šafránu, špetka barevného pepře , špetka chilli, špetka Vegety, 1/4 sáčku mražené zeleninové směsi, cca 3 lžíce olivový olej

Nejdříve si klasickým způsobem uvaříme rýži a scedíme ji. Na pánvi na olivovém oleji osmahneme dvě kuřecí prsa, které jsme předtím nakrájeli na menší kostičky nebo nudličky. Přidáme všechna koření dle chuti kromě šafránu. Přidáme trochu směsi čers...

Be be střecha

Be be střecha

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení BEBE sušenek, 250 ml mléka, 2 balení měkkého tvarohu, 500 g másla, 2 banány, 5 sáčků vanilkového cukru, 1 balení čokoládové polevy

Do misky dáme 2 měkké tvarohy a smícháme je s máslem a vanilkovým cukrem . Pokud je to moc husté, můžeme lehce rozředit mlékem. A pořádně zamícháme. Na talíř si položíme alobal a na něj budeme pokládat celé BEBE sušenky, které vždy namočíme v mlé...

Lehká pizza po česku

Lehká pizza po česku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 tortila , 2 lžíce kečupu, 1 lžička oregana, 1 malá sklenička sušených rajčat, 2 balení Mozzarelly, 2 lžíce oblíbené směsi semínek, 1 hrst bazalky

Tortillu namažeme kečupem a posypeme trochou oregana. Nakrájíme slitou mozzarellu a poklademe ji na kečup. Na mozzarellu dáme sušené a okapané rajčata, posypeme trochou směsi semínek a posypeme čerstvou bazalkou. Pečeme v troubě rozehřáté na 200°C...

Jablečný jáhelník

Jablečný jáhelník

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrnky jáhel, 4 hrnky mléka, 2 lžíce vanilkového cukru, nebo 3 lžíce medu, 4 sladké větší jablka, 1 lžíce skořice, špetka muškátového oříšku, 3-4 vejce (žloutky a bílky zvlášť)

Ve velkém hrnci si dáme vařit mléko s cukrem a přisypeme jáhly. Vaříme asi 15 minut, dokud nejsou jáhly měkké. Jakmile máme uvařeno, slijeme a jáhly dáme do mísy chladnout. Poté přidáme 3 žloutky a dle chuti ještě med nebo cukr. Z bílků si ušlehám...

Banánová žemlovka

Banánová žemlovka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 rohlíků, 5 banánů, 100 g rozinek, předem namočených v rumu, 450 ml smetany (30%), 80 g cukru, 5 vajec, špetka soli, lžička vanilkového extraktu, máslo na vymazání formy

Troubu předehřejte na 170°C. Pokud jste si rozinky nenamočili předem, je nejvyšší čas to udělat. Lepší je ale vzpomenout si včas, aby se namáčely několik hodin. Zapékací mísu vymažte máslem. Prošlehejte čtyři žloutky, jedno celé vajíčko, vanilkový...

Jablečný koláč z jogurtového těsta

Jablečný koláč z jogurtového těsta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g bílého jogurtu, 300 g hladké mouky, 1 vejce, 150 g cukru krupice, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 6 jablek, 1 lžíce rostlinného oleje, 20 g ztuženého pokrmového tuku, 1 lžíce strouhanky

Do mísy dáme jogurt, mouku, cukr, vejce, olej, prášek do pečiva a vymícháme hladké, polotekuté těsto. Vlijeme na tukem vymazaný a strouhankou vysypaný hluboký plech. Oloupeme a vyjádřincujeme jablka, pokrájíme je na tenčí plátky a rovnoměrně jimi ...

stránka: