Karbanátky v pivním těstíčku
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Mletá masa dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme vajíčko, 2 lžíce horké vody, promícháme a necháme spojit.
Pivní těstíčko: do misky nalijeme pivo,
oddělíme bílky a žloutky rozšleháme v pivu.
Za stálého míchání přisypeme hladkou mouku a vypracujeme řídké, ale hladké těstíčko. Dle potřeby ochutíme solí a pepřem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a po částech ho zapracujeme do pivního těstíčka.
Těstíčko necháme cca 12 minut odpočinout.
Z masové směsi odebereme menší kousky a navlhčenýma rukama vytvarujeme ploché karbanátky, které máčíme do pivního těstíčka a pomalu smažíme na pánvi s olejem.
Během smažení je několikrát obrátíme.
Dozlatova opečené dáme na talíř a ozdobíme sekanou petrželkou, na kolečka pokrájenou okurkou a rajčaty.
Tip k receptu
Masová směs se při smažení nebude rozpadat, když do ní přimícháme jednu na jemno nastrouhanou bramboru.
planeta16. 04. 2014