Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Kynuté buchty s tvarohem a sušenými švestkami

Obtížnost Čas přípravy
2h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 2h 20min
Nutriční hodnoty
2240 kalorií 5.0g cukrů 111.0g tuků 68.0g bílkovin

Příprava

Z mléka, kvasnic a části cukru připravíme kvásek. Po vykynutí kvásku přidáme zbytek mléka, cukru, žloutek, špetku soli, olej a mouku. Vypracujeme těsto a přikryté utěrkou necháme v teple nejméně hodinu kynout.
Tvaroh rozmícháme s moučkovým cukrem, bílkem a vmícháme na drobno nakrájené sušené švestky.
Z vykynutého těsta lžící odkrajujeme kousky, prsty roztlačíme na placičku a doprostřed dáme tvarohovou náplň. Zabalíme do tvaru buchty a klademe do menšího, olejem vymazaného pekáčku. Každou buchtu ze všech stran potřeme olejem.
Připravené buchty necháme asi 20 minut kynout a poté vložíme do trouby vyhřáté na 170°C. Pečeme asi 20 minut, dokud povrch nezezlátne. Upečené, ještě horké buchty potřeme na povrchu zbylým olejem. Necháme vychladnout a poté dle chuti pocukrujeme.


Přidat na Pinterest
JanaB

05. 05. 2014, Recept navštíven: 3192x


Přidat recenzi
Roxana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Přesně tento recept dělám též, snad s obměněnou - do dům dá. Do tvarohu nastrouhám perník, přidám teď kousky rebarbory, uvařené se skořicí, cukrem a trochou sody (zásaditost). Místo rozinek již déle používám brusinky... Po upečení potírám teplou vodou másle či máslem, .smíchaným s troškou rumu.
Přidané ingredience: brusinky

08. 05. 2014, 15:12

heladon
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Buchty dělám pouze s tvarohem, ale nyní to zkusím i se švestkami

25. 10. 2014, 09:22

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
su velmi dobre so švestkami, osviežujuce

03. 02. 2016, 10:50

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborný recept

18. 04. 2016, 09:55

Přidat komentář
Thumb
Já rebarboru jen spařuji, ale nevařím, ale ta soda asi udělá rebarboru zdravější....

Jarka 12. 05. 2014, 07:59

Facebook komentáře