Kynuté buchty s tvarohem a sušenými švestkami
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Z mléka, kvasnic a části cukru připravíme kvásek. Po vykynutí kvásku přidáme zbytek mléka, cukru, žloutek, špetku soli, olej a mouku. Vypracujeme těsto a přikryté utěrkou necháme v teple nejméně hodinu kynout.
Tvaroh rozmícháme s moučkovým cukrem, bílkem a vmícháme na drobno nakrájené sušené švestky.
Z vykynutého těsta lžící odkrajujeme kousky, prsty roztlačíme na placičku a doprostřed dáme tvarohovou náplň. Zabalíme do tvaru buchty a klademe do menšího, olejem vymazaného pekáčku. Každou buchtu ze všech stran potřeme olejem.
Připravené buchty necháme asi 20 minut kynout a poté vložíme do trouby vyhřáté na 170°C. Pečeme asi 20 minut, dokud povrch nezezlátne. Upečené, ještě horké buchty potřeme na povrchu zbylým olejem. Necháme vychladnout a poté dle chuti pocukrujeme.
05. 05. 2014
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: brusinky
Roxana 08. 05. 2014, 17:12