Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Kynuté buchty s tvarohem a sušenými švestkami

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 2h 0min , Čas vaření: 20min
Celkový čas: 2h 20min , porce

2240 kalorií, 5.0g cukrů, 111.0g tuků, 68.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Z mléka, kvasnic a části cukru připravíme kvásek. Po vykynutí kvásku přidáme zbytek mléka, cukru, žloutek, špetku soli, olej a mouku. Vypracujeme těsto a přikryté utěrkou necháme v teple nejméně hodinu kynout.
Tvaroh rozmícháme s moučkovým cukrem, bílkem a vmícháme na drobno nakrájené sušené švestky.
Z vykynutého těsta lžící odkrajujeme kousky, prsty roztlačíme na placičku a doprostřed dáme tvarohovou náplň. Zabalíme do tvaru buchty a klademe do menšího, olejem vymazaného pekáčku. Každou buchtu ze všech stran potřeme olejem.
Připravené buchty necháme asi 20 minut kynout a poté vložíme do trouby vyhřáté na 170°C. Pečeme asi 20 minut, dokud povrch nezezlátne. Upečené, ještě horké buchty potřeme na povrchu zbylým olejem. Necháme vychladnout a poté dle chuti pocukrujeme.

JanaB

05. 05. 2014, Recept navštíven: 2866x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Kynuté buchty s tvarohem a sušenými švestkami

Kynuté buchty s tvarohem a sušenými švestkami

Z mléka, kvasnic a části cukru připravíme kvásek. Po vykynutí kvásku přidáme zbytek mléka, cukru, žloutek, ...

Zobrazit všechny podobné recepty k Kynuté buchty s tvarohem a sušenými švestkami Link-arrow

Přidat recenzi
Roxana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Přesně tento recept dělám též, snad s obměněnou - do dům dá. Do tvarohu nastrouhám perník, přidám teď kousky rebarbory, uvařené se skořicí, cukrem a trochou sody (zásaditost). Místo rozinek již déle používám brusinky... Po upečení potírám teplou vodou másle či máslem, .smíchaným s troškou rumu.
Přidané ingredience: brusinky

08. 05. 2014, 15:12

heladon
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Buchty dělám pouze s tvarohem, ale nyní to zkusím i se švestkami

25. 10. 2014, 09:22

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
su velmi dobre so švestkami, osviežujuce

03. 02. 2016, 10:50

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborný recept

18. 04. 2016, 09:55

Přidat komentář
Thumb
Já rebarboru jen spařuji, ale nevařím, ale ta soda asi udělá rebarboru zdravější....

Jarka 12. 05. 2014, 07:59

Facebook komentáře