Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Houbové knedlíky

Obtížnost Čas přípravy
1h 25min
Čas vaření Celkový čas Porce
10min 1h 35min
Nutriční hodnoty
1616 kalorií 0.0g cukrů 102.0g tuků 50.0g bílkovin

Příprava

Houby očistíme a pokrájíme. Oloupanou cibuli i petržel nasekáme na drobno.
V pánvi rozehřejeme kousek másla a opečeme na něm cibuli.
Přidáme houby, osolíme je a restujeme, dokud se neodpaří přebytečná tekutina, nakonec přimícháme petržel.
Rohlíky z předchozího dne nakrájíme na kostičky. Žloutky přidáme do mísy k pečivu a bílky vyšleháme. K rohlíkům přidáme i zbytek rozpuštěného másla, houby, mouku, strouhanku, muškátový oříšek, sůl a citrónovou kůru.
Vše promícháme, nadlehčíme bílkovým sněhem a necháme chvilku odpočinout.
Z připravené směsi vytvarujeme menší kulaté knedlíky, zabalíme je do potravinářské fólie a uvaříme v osolené vodě cca 10 minut.
Pak je vyjmeme, vybalíme a udržujeme v teple.

Bulb Tip k receptu

Podáváme jako přílohu k vepřové kotletě na víně.


Přidat na Pinterest
planeta

03. 04. 2014, Recept navštíven: 2090x


Přidat recenzi
heladon
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Tyto houbobvé knedlíky musím vyzkoušet.

29. 10. 2014, 08:35

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
robí taketo a velmi chutnaju

23. 10. 2015, 10:38

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vynikajuce knedliky

13. 11. 2015, 20:16

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chystam sa vyskusat

28. 04. 2016, 19:44

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi dobre

15. 06. 2016, 12:22

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborné hubové knedlíky

08. 02. 2017, 11:48

Přidat komentář

Facebook komentáře