Houbové knedlíky
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Houby očistíme a pokrájíme. Oloupanou cibuli i petržel nasekáme na drobno.
V pánvi rozehřejeme kousek másla a opečeme na něm cibuli.
Přidáme houby, osolíme je a restujeme, dokud se neodpaří přebytečná tekutina, nakonec přimícháme petržel.
Rohlíky z předchozího dne nakrájíme na kostičky. Žloutky přidáme do mísy k pečivu a bílky vyšleháme. K rohlíkům přidáme i zbytek rozpuštěného másla, houby, mouku, strouhanku, muškátový oříšek, sůl a citrónovou kůru.
Vše promícháme, nadlehčíme bílkovým sněhem a necháme chvilku odpočinout.
Z připravené směsi vytvarujeme menší kulaté knedlíky, zabalíme je do potravinářské fólie a uvaříme v osolené vodě cca 10 minut.
Pak je vyjmeme, vybalíme a udržujeme v teple.
Tip k receptu
Podáváme jako přílohu k vepřové kotletě na víně.
planeta03. 04. 2014