Karbanátky z brambor a pórku
Obtížnost
Čas přípravy
45min
Čas vaření
30min
Celkový čas
1h 15min
Porce
Nutriční hodnoty
346
kalorií
1.0g
cukrů
18.0g
tuků
21.0g
bílkovin
Příprava
Brambory uvaříme ve slupce, vychladlé oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle.
Na tenké proužky nakrájíme pórek i se zelenou částí a chvíli povaříme v osolené vodě. Necháme důkladně okapat a přidáme k bramborám, rovněž i vejce, pokrájenou petrželku, dle chuti pepř a sůl.
Směs dobře promícháme a formujeme z ní malé karbanátky, které obalujeme v hladké mouce a smažíme po obou stranách ve velmi horkém oleji.
Tip k receptu
Podáváme s mrkvovým salátem nebo nakládanou zeleninou.
planeta24. 03. 2014
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.