Maxi ptáček s kapiovou šťávou

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
45min

Celkový čas

1h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

826 kalorií
0.0g cukrů
64.0g tuků
47.0g bílkovin


Příprava

Na lžičce oleje připravíme osolená míchaná vejce. Plát masa naklepeme a z obou stran osolíme a opepříme. Potřeme hořčicí a 1/3 vajec. Poklademe plátkovou anglickou, 1/4 kapie, 2/3 vejec a fazolkami. Zbytek vajec rozetřeme na anglickou. Maso srolujeme a zpevníme nití.

Na 2 lžících oleje ptáčka orestujeme ze všech stran a podlijeme vodou. Zbytek kapie a česnek nastrouháme na jemno a s bujónem přidáme k masu. Za občasného otáčení a podlévání vodou udusíme do měkka. Ptáčka vyjmeme, šťávu zahustíme moukou rozmíchanou v trošce studené vody a provaříme. Z masa odstraníme nit a nakrájíme na plátky.

přidejte na:
JanaB

09. 12. 2013

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
Do ptáčků ještě dávám ostravskou kolobásu nebo klobásový kabanaos
heladon 28. 11. 2014, 09:53
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyzerá to lákavo
Svetlana 24. 11. 2019, 21:26