Maxi ptáček s kapiovou šťávou
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
45min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
826
kalorií
0.0g
cukrů
64.0g
tuků
47.0g
bílkovin
Příprava
Na lžičce oleje připravíme osolená míchaná vejce. Plát masa naklepeme a z obou stran osolíme a opepříme. Potřeme hořčicí a 1/3 vajec. Poklademe plátkovou anglickou, 1/4 kapie, 2/3 vejec a fazolkami. Zbytek vajec rozetřeme na anglickou. Maso srolujeme a zpevníme nití.
Na 2 lžících oleje ptáčka orestujeme ze všech stran a podlijeme vodou. Zbytek kapie a česnek nastrouháme na jemno a s bujónem přidáme k masu. Za občasného otáčení a podlévání vodou udusíme do měkka. Ptáčka vyjmeme, šťávu zahustíme moukou rozmíchanou v trošce studené vody a provaříme. Z masa odstraníme nit a nakrájíme na plátky.
JanaB09. 12. 2013
Ingredience
- 2 vejce
- 1/2 papriky (kapie)
- 200 g hovězího zadního (plátek)
- 2 dkg mražených fazolek (zelené fazolové lusky)
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 1 lžíce polohrubé mouky
- 1 lžička slunečnicového oleje
- 1 lžička orientální hořčice
- špetka soli
- špetka pepře
- 1/2 kostky hovězího bujónu
- 2-4 plátky anglické slaniny
- 1-2 stroužky česneku
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.