Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Česká - stránka 44

Listové čtverečky s banánovo - čokoládovou náplní

Listové čtverečky s banánovo - čokoládovou náplní

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta (500 g), 400 ml mléka, 1 sáček čokoládového pudinkového prášku, 2 lžíce cukru krupice, 2 banány, javorový sirup, 1 vejce na potření

Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink, který necháme zchladnout. Banány nakrájíme na malé kostičky a vmícháme do vychladlého pudinku. Těsto vyválíme na placku silnou asi 3 mm. Odřízneme asi 1/4 těsta a odložíme si ji stranou. O...

Plněný lososový plátek

Plněný lososový plátek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g uzeného lososa (plátky), 60 g špenátu, 2 citróny, 1 lžíce Solamylu, 1 lžíce másla, 100 ml bílého vína, 1 snítka kopru, sůl a pepř dle chuti, 100 g plátků matjesa

Čerstvý špenát opereme a krátce ho spaříme ve vroucí vodě. Poté ho scedíme, rychle propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Plátky uzeného lososa rozložíme na potravinovou fólii tak, aby vznikl souvislý obdélníkový plát. Na lososa poklademe...

Telecí plátky se žampiony

Telecí plátky se žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g telecí svíčkové panenky, 50 g špenátu, 250 g žampionů, 1 lžička grilovacího koření, 2 lžíce olivového oleje, 3 lžíce rostlinného oleje, 1 lžička Vegety, špetka adžiky, 1 svazek mladé jarní cibulky, 30 g másla

Telecí maso omyjeme a osušíme. Nakrájíme na malé medajlonky a lehce naklepeme, nejlépe klouby prstů. Doprostřed každého plátku položíme pár omytých listů špenátu, jeden očištěný a na plátky nakrájený žampion a vločku másla. Medajlonky překlopíme n...

Omáčka játrová

Omáčka játrová

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g mletých hovězích jater, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 střední cibule, 1/4 lžičky mletého pepře, 250 ml vody, 500 ml smetany na vaření 10%, 1 lžička sojové omáčky, 1 kostka hovězího bujónu, sůl dle potřeby, 1 - 2 lžíce hladké mouky

Oloupanou a nakrájenou cibuli usmažíme na oleji do lehkého zrůžovění. Přidáme mletá játra a na mírném plameni mícháme tak dlouho, dokud se játra nezačnou drobit. Přidáme mletý pepř, vodu a dusíme pod pokličkou asi 15 minut. V troše smetany rozmích...

Čočková polévka se zeleninou

Čočková polévka se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g čočky, 1 cibule, 50 g petržele, 50 g celeru, 50 g mrkve, 2 lžíce slunečnicového oleje, 2 stroužky česneku, jíška na zahuštění, 2 bujóny, sůl dle potřeby, mletý černý pepř, sušená petrželka, 50 - 100 g anglické slaniny, 1750 ml vody

Čočku přebereme, umyjeme, zalijeme studenou vodou a necháme asi 2 hodiny stát. Petržel, celer a mrkev oškrábeme, omyjeme a nastrouháme na hrubé nudličky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno a slaninu nakrájíme na malé kostičky. Vodu z čočky slijem...

Vanilkový beránek s čokoládovou polevou

Vanilkový beránek s čokoládovou polevou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g polohrubé mouky, 1 vanilkový cukr, 1 lžička mleté vanilky, 250 g cukru krupice, 4 vejce, 1 lžička citronové kůry, 200 g másla, 1 kypřící prášek do pečiva, 250 ml mléka, špetka soli, Poleva: 150 g hořké čokolády, 50 ml smetany ke šlehání, 50 g másla

Změklé máslo s cukrem utřeme do pěny, přidáme sůl, vanilku, prosejeme mouku a kypřící prášek do pečiva. Prošleháme a přidáme vejce s mlékem. Vyšleháme hladké těsto, které vložíme do máslem vymazené beránkové formy. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160°...

Hovězí roláda s vejci

Hovězí roláda s vejci

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší plátek hovězího masa, 2 vejce, 3 - 4 lžíce slunečnicového oleje, sůl dle potřeby, mletý černý pepř, kousek mrkve, 1 střední cibule, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 plátek šunky, sladkokyselé okurky, instantní tmavá jíška

Plátek hovězího masa dobře naklepeme, osolíme, opepříme a polovinu plátku potřeme hořčicí. Z vajec a nezbytného množství oleje připravíme míchaná vajíčka. Na potřený plát masa dáme plátek šunky, který potřeme míchanými vejci. Na ně dáme mrkev a ok...

Srnčí medailonky s hruškami

Srnčí medailonky s hruškami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 hrušky, 600 g srnčí kýty nebo panenky, 100 ml bílého vína, 1 bobkový list, 1 citrón, 2 hřebíčky, 1 lžíce cukru krupice, 4 lžíce brusinkového kompotu, 1 lžička soli, 100 ml smetany, 100 ml červeného vína, 2 lžíce rostlinného oleje, 100 g hub, špetka pepře

Hrušky oloupeme, rozpůlíme, zbavíme jadřinců a dáme do kastrůlku. Zalijeme bílým vínem a 300 ml vody. Přidáme hřebíček s bobkovým listem, citronovou šťávu a cukr. Uvedeme do varu, poté zmírníme oheň a uvaříme doměkka. Vyjmeme a ponoříme do studené...

Krůtí polévka s knedlíčky

Krůtí polévka s knedlíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g krůtího masa, 300 g kořenové zeleniny, 1 cibule, 100 g hrášku, 100 g másla, 100 g hladké mouky, 100 ml smetany, 5 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, sůl a pepř dle chuti, Knedlíčky: 3 housky, 1 vejce, 100 ml mléka, 2 stroužky česneku, 2 lžíce petrželové natě, strouhanka dle potřeby, špetka bílého pepře, špetka muškátového květu

Maso vložíme do studené a osolené vody. Přidáme nové koření, bobkový list a celý pepř. Cibuli oloupeme, zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky. Vše přidáme k masu a přivedeme k varu. Vaříme na mírném plameni asi 1 hodinu. Poté hotový vývar ...

Pomazánka s česnekem a sýrem

Pomazánka s česnekem a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g másla, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 - 2 lžíce tatarské omáčky, 2 tavené sýry, 5 stroužků česneku, sůl

Na pomazánku si nejdříve připravíme česnek, který oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. V míse dobře smícháme máslo s hořčicí, tatarskou omáčkou, solí a tavenými sýry dle vlastního výběru. Nakonec do pomazánky vmícháme nastrouhaný česnek. ...

Velikonoční věnec s tvarohem

Velikonoční věnec s tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g polohrubé mouky, 250 g jemného tvarohu, 160 g másla, 1 kostka droždí, 250 ml mléka, 1 lžička citronové kůry, 100 g cukru krupice, 50 g včelího medu, 30 ml smetany ke šlehání, 30 g sušených švestek, 30 g rozinek, 2 lžíce rumu, 30 g sušených jablek, 50 g mandlových lupínků, špetka soli

Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme trochu cukru s trochou prosáté mouky a necháme vzejít kvásek. Trvá to přibližně 15 minut. Mezitím si vymícháme máslo s cukrem, citronovou kůrou, smetanou, medem a špetkou solí do pěny. Jemně přimícháme...

Pomazánka s vejci

Pomazánka s vejci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g másla, 1 lžíce plnotučné hořčice, 2 vrchovaté lžíce tatarské omáčky, 3 vejce, 1/2 lžičky soli, 1 malá cibule

Máslo nejdříve necháme změknout při pokojové teplotě. Vejce uvaříme na tvrdo ve vodě se lžičkou soli, aby nám nepopraskala. Uvařená vejce zchladíme a oloupeme. Menší cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Z vajec vyjmeme žloutky a bílky nastrouhám...

Domácí fleky s uzeným bůčkem

Domácí fleky s uzeným bůčkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g uzeného bůčku, 300 g hladké mouky, 8 vajec, 30 ml rostlinného oleje, 100 ml mléka, 1 lžíce sádla, 100 g eidamu, strouhanka dle potřeby, sůl a pepř dle chuti, špetka muškátového květu

Opláchnutý bůček uvaříme doměkka, vykostíme a nakrájíme na kostičky. Mezitím si vyrobíme fleky. Na vál prosejeme mouku, vyklepneme do mouky 3 vejce, přilijeme olej a špetku soli. Promícháme vidličkou dokud se všechny suroviny nespojí. Poté těsto v...

Buchta s angreštovým pudinkem

Buchta s angreštovým pudinkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml hladké mouky, 250 ml krupicového cukru, 125 ml slunečnicového oleje, 250 ml mléka, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 lžička kakaa, 1 vanilkový cukr, 1 pudinkový prášek vanilkový, 1 lžička kukuřičného škrobu, 1 velký angreštový kompot

Formu na pečení vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Do mísy nasypeme mouku, cukr, vanilkový cukr a prosátý prášek do pečiva s kakaem. Suroviny promícháme, přilijeme mléko, poté olej, zde si už můžeme pomoci elektrickým šlehačem. Těsto nalijem...

Kachna s játrovou nádivkou

Kachna s játrovou nádivkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kachna, 8 housek, 200 g drůbežích jater, 3 vejce, 100 g žampionů, 150 ml mléka, 1 červená paprika, 100 g másla, 2 lžíce petrželky nasekané nadrobno, 100 g hladké mouky, sůl dle chuti

Očištěnou kachnu vykostíme a rozložíme ji na plát. Místa, ve kterých není dostatek masa, můžeme vyložit masem, které odřízneme například z prsou kachny. Opatrně maso naklepeme, nesmíme porušit kůži. Poté mírně posolíme. Housky nakrájíme na kosti...

Kachna pečená s jablky

Kachna pečená s jablky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kachna, 500 g jablek, 1 citrón, 1 lžíce cukru krystal, 2 lžíce mandlí, 1 lžíce hladké mouky, 100 g másla, 1 lžička soli

Na tuto úpravu používáme méně tučnou kachnu. Kachnu očistíme, opláchneme ve vlažné vodě, osolíme a dáme do pekáčku, podlijeme vodou a vložíme do trouby péci. V průběhu pečení kachnu přeléváme vypečenou šťávou a podléváme vodou. Jablka oloupeme, na...

Kuřecí závitky s Lučinou

Kuřecí závitky s Lučinou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, sůl a pepř dle potřeby, 100 g Lučiny, lžička grilovacího koření, 1 lžíce nasekané petrželky, 4 plátku pršutu

Lučinu v misce smícháme se lžičkou grilovacího koření a nasekanou petrželkou. Kuřecí prsíčka rozkrojíme na plátky, osolíme, opepříme a potřeme připravenou Lučinou. Svineme do závitků a každý kousek zabalíme do plátku pršutu. Naskládáme do pekáčk...

Vepřové nudličky na kari

Vepřové nudličky na kari

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové kýty, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 2 hrnky vody, 1 lžíce kari koření, sůl dle chuti, 2 lžíce polévkového koření

Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé tenké nudličky. Vložíme do mísy, přihodíme oloupanou a nakrájenou cibuli a česnek, zasypeme kari a přidáme trochu soli. Zamícháme a necháme asi 1 hodinu odležet. Poté vložíme do malého pekáčku, př...

Buchta s čokokysankou

Buchta s čokokysankou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek krupicového cukru, 1 vejce, 125 ml slunečnicového oleje, 1 hrnek mléka, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 10 ml rumu, 200 g čokolády s 50% kakaa, 2 zakysané smetany 16%

Plech s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. V míse smícháme mouku, oba cukry a prosátý kypřící prášek. Promícháme, přidáme celé vejce a mléko. Nyní si na dobré promíchání vezmeme elektrický šlehač. Po vymíchání přidáme olej a p...

Králík na pepři

Králík na pepři

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 naporcovaný králík, sůl a pepř dle potřeby, trocha hladké mouky, 2 lžíce oleje

Porce králíka osolíme a obalíme v hladké mouce, kterou jsme smíchali se lžičkou pepře. Do hrnce nalijeme olej, na olej poklademe pomoučené kousky masa, lehce podlijeme vodou, přiklopíme poklicí a pomalu dusíme na mírném ohni. Maso občas přelévá...

Teplý bramborovo - cibulový salát

Teplý bramborovo - cibulový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 větší brambory, 2 cibule, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce octa, 2 lžičky cukru krupice, sůl a pepř dle potřeby, hrst petrželky

Brambory uvaříme ve slupce. Do hrnce dáme cibuli, nakrájenou na tenké proužky, přidáme trošku vody, olej, ocet a cukr. Cibuli necháme povařit, až zesklovatí. Ještě teplé brambory oloupeme, rozpůlíme nebo rozčtvrtíme a nakrájíme na plátky. Povař...

Prezidentská bábovka

Prezidentská bábovka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 300 g moučkového cukru, 300 g polohrubé mouky, 200 g másla, 100 g čokolády (mléčné, nebo i na vaření), 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 kypřící prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr

Nejprve si rozehřejeme máslo a necháme jej malinko zchladnout. Dále si připravíme čokoládu, kterou nastrouháme na jemném struhadle. Potom oddělíme žloutky od bílků. Do žloutků přidáme cukr a utřeme do pěny. Vmícháme rozehřáté máslo. Když je máslo ...

Rákosníček

Rákosníček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl peprmintového likéru, 1 cl citronové šťávy, 1 cl Grenadiny, 1 sklenka Sprite, 1 sklenka ledu

Do sklenice s ledem nalijeme citronovou šťávu, grenadinu, likér a dolijeme spritem. Můžeme ozdobit snítkou máty.

Duha v plamenech

Duha v plamenech

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cl 70% Absinthu, 1 cl Curacao blue, 1 cl Ginu, 1 cl Grenadiny

Opatrně přes lžičku nalévámé Grenadinu, Gin, Curacao a Absinth. Absinth před konzumací zapálíme, pijeme brčkem.

Pomerančový granád

Pomerančový granád

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl vodky, 1 hrst ledu, 1 plátek pomeranče, 1 lžíce pomerančového tangu

Do sklenice s ledem nasypeme tang a zalijeme vodkou. Ozdobíme plátkem pomeranče.

stránka: