Plněný zelný list Rox
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Z hlávky zelí odstraníme poškozené listy a několik největších opatrně stáhneme, aby se nenatrhly. Zbytek zelí pokrájíme na nudličky.
Cibulku osmažíme na sádle, přidáme mleté maso, vejce, trošku vody a okořeníme dle chuti.
Necháme trochu orestovat.
Listy zelí spaříme vřelou vodou, aby šly smotat.
Naplníme je masovou směsí a zamotáme jako váleček.
Polovinu nakrájeného zelí dáme na vymazaný plech, posolíme a o kmínujeme, pokapeme kečupem a poklademe závitky naplněných zelných listů.
Zbytek pokrájeného zelí nasypeme na závitky, opět posolíme, přidáme kmín, zakápneme kečupem a zalijeme smetanou.
Pečeme zvolna v předehřáté troubě na 170- 200 stupňů až začnou listy nabírat zlatavou barvu a jsou měkké.
Tip k receptu
Kdo má rád pikantnější variantu, zvolí místo jemného kečupu ostrý.
Roxana07. 08. 2013