Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Plněný zelný list Rox

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 1h 10min
Nutriční hodnoty
2100 kalorií 2.0g cukrů 101.0g tuků 91.0g bílkovin

Příprava

Z hlávky zelí odstraníme poškozené listy a několik největších opatrně stáhneme, aby se nenatrhly. Zbytek zelí pokrájíme na nudličky.

Cibulku osmažíme na sádle, přidáme mleté maso, vejce, trošku vody a okořeníme dle chuti.
Necháme trochu orestovat.

Listy zelí spaříme vřelou vodou, aby šly smotat.
Naplníme je masovou směsí a zamotáme jako váleček.

Polovinu nakrájeného zelí dáme na vymazaný plech, posolíme a o kmínujeme, pokapeme kečupem a poklademe závitky naplněných zelných listů.

Zbytek pokrájeného zelí nasypeme na závitky, opět posolíme, přidáme kmín, zakápneme kečupem a zalijeme smetanou.

Pečeme zvolna v předehřáté troubě na 170- 200 stupňů až začnou listy nabírat zlatavou barvu a jsou měkké.

Bulb Tip k receptu

Kdo má rád pikantnější variantu, zvolí místo jemného kečupu ostrý.


Přidat na Pinterest
Roxana

07. 08. 2013, Recept navštíven: 1262x


Přidat recenzi
heladon
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Děláme to, je to prto nás dietní jíedlo

27. 12. 2014, 08:55

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutné dobré jedlo

26. 11. 2015, 10:58

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobre dietne jedlo , ktoré chutí

17. 12. 2015, 12:02

Přidat komentář

Facebook komentáře