Plněný zelný list Rox

Obtížnost

Čas přípravy

30min
Čas vaření
40min

Celkový čas

1h 10min

Porce


Nutriční hodnoty

2100 kalorií
2.0g cukrů
101.0g tuků
91.0g bílkovin


Příprava

Z hlávky zelí odstraníme poškozené listy a několik největších opatrně stáhneme, aby se nenatrhly. Zbytek zelí pokrájíme na nudličky.

Cibulku osmažíme na sádle, přidáme mleté maso, vejce, trošku vody a okořeníme dle chuti.
Necháme trochu orestovat.

Listy zelí spaříme vřelou vodou, aby šly smotat.
Naplníme je masovou směsí a zamotáme jako váleček.

Polovinu nakrájeného zelí dáme na vymazaný plech, posolíme a o kmínujeme, pokapeme kečupem a poklademe závitky naplněných zelných listů.

Zbytek pokrájeného zelí nasypeme na závitky, opět posolíme, přidáme kmín, zakápneme kečupem a zalijeme smetanou.

Pečeme zvolna v předehřáté troubě na 170- 200 stupňů až začnou listy nabírat zlatavou barvu a jsou měkké.

Tip k receptu

Kdo má rád pikantnější variantu, zvolí místo jemného kečupu ostrý.

přidejte na:
Roxana

07. 08. 2013

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
Děláme to, je to prto nás dietní jíedlo

27. 12. 2014, 08:55

Chybí obrázek
chutné dobré jedlo

26. 11. 2015, 10:58

Chybí obrázek
dobre dietne jedlo , ktoré chutí

17. 12. 2015, 12:02

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.