Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Česká - stránka 47

Krůtí se sýrem a žampióny

Krůtí se sýrem a žampióny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g krůtího masa (prsou), 6 malých žampionů, 40 g uzeného sýra, 250 ml mléka, 1/4 lžičky soli, mletý černý pepř, 1 lžička kukuřičného škrobu, 2 - 3 stroužky česneku, 1 plátek másla

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky, nebo na nudličky. Nakrájené maso dáme do misky, osolíme, opepříme a promícháme. Poprášíme kukuřičným škrobem a dobře promícháme. Sýr nakrájíme na kostičky, žampióny a česnek nasekáme na drobno. Na...

Chutná krkovička pro labužníky

Chutná krkovička pro labužníky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřové krkovice, Marináda: 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce bílého vína, 3 lžíce hořčice, 1 lžíce včelího medu, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 lžička soli, Náplň: 10 plátků eidamu, 10 plátků šunky

Krkovičku omyjeme a osušíme. Vložíme na alobal do pekáčku a povrch nařízneme příčně. Zářezy uděláme hluboko, abychom je mohli později naplnit. Ingredience na marinádu smícháme v misce a maso jí potřeme, i v zářezech. Zabalíme do alobalu a necháme...

Pstruh na bílém víně

Pstruh na bílém víně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks pstruhu, 120 g mrkve, 120 g kořenové petržele, 120 g čerstvých hub, 120 g pórku, 4 kuličky pepře, 2 ks bobkového listu, 50 g citrónu, 1 hrst petrželové nati, 200 ml bílého vína, 80 g másla, 200 ml smetany, 1 lžička soli

Rozřízneme po délce pstruha a odstraníme vnitřnosti. Řádně rybu omyjeme a zvenku i zevnitř nasolíme. Mrkev, petržel, houby a pórek nakrájíme na tenká kolečka. Připravené ryby položíme do přiměřeného pekáčku. Zasypeme nakrájenou zeleninou, ochutíme...

Žemlovka s kokosovým tvarohem

Žemlovka s kokosovým tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 rohlíky z předešlého dne, 150 ml cukru krupice, 200 ml kokosu, 3 lžíce nakrájeného ananasu z kompotu, 2 lžíce hrozinek, 2 vejce, 300 ml mléka, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 1 plátek másla, 1 lžička krupicového cukru, 1 tvaroh ve vaničce

Hrozinky přebereme, umyjeme, spaříme horkou vodou a necháme okapat. Rohlíky nakrájíme na tenké plátky a ananas nakrájíme na drobno. Ve 300 ml mléka rozmícháme 1 žloutek a lžičku cukru a dáme do něj namočit plátky rohlíků. Tvaroh rozmícháme se žlou...

Svíčková od babičky

Svíčková od babičky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího masa (zadní, přední), 100 g mrkve, 100 g petržele, 200 g celeru, 1 bobkový list, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky pepře, 750 ml vody, 2 lžičky soli, 1 lžíce octa, 1 cibule, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 smetana ke šlehání , 300 ml mléka, 1 lžíce hladké mouky

Zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájíme na kostky. Omyté maso dáme do hrnce (volíme co nejmenší, aby maso bylo v něm na těsno) a zasypeme nakrájenou zeleninou. Uvaříme si nálev z vody, soli, octa a koření a horkým nálevem zalijeme obsah v hrnci. Ne...

Hovězí plátky s celerem a jablkem

Hovězí plátky s celerem a jablkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky předního nebo zadního hovězího masa, necelá lžička soli, mletý černý pepř, 1 malé jablko, 2 lžíce nastrouhaného celeru, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžíce kukuřičného škrobu

Plátky hovězího masa dobře naklepeme, osolíme a opepříme. Do kastrolu dáme mírně zahřát olej, na který vložíme hovězí plátky a ihned je přiklopíme poklicí. Velmi zvolna dusíme asi 10 minut, než maso pustí šťávu a poté obrátíme. Dusíme do vydušení ...

Salámový skorotataráček

Salámový skorotataráček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 nohy libového párku nebo točeného salámu, 1 cibule, 2-3 stroužky česneku, asi 3 lžíce kečupu, 1 lžíce hořčice, 1 lžíce worcesterové omáčky, sůl, pepř, sladká paprika , špetka chilli koření (kdo nemá rád pálivé, vynechá), 1 lžíce olivového oleje

Nohy párků oloupeme a umeleme nebo posekáme v sekacím strojku najemno. Vložíme do misky a postupně přidáváme ostatní ingredience: nadroboučko nasekanou cibuli, utřený česnek, kečup, hořčici, olivový olej, worcester, sůl a všechno koření podle ch...

Jednoduché rizoto s vepřovým masem

Jednoduché rizoto s vepřovým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vařeného vepřového masa, 100 g sterilovaného hrášku, 1 sáček varné rýže, 2 - 3 lžíce masového vývaru, sůl, mletý černý pepř

K přípravě tohoto rizota se dají využít i zbylé kosti z vykošťování masa. Celou větší kost, která nám zůstane po vykoštění vepřové kotlety nebo krkovice dáme vařit do osolené vody do tlakového hrnce. Maso vkládáme do vroucí vody. Vaříme zhruba 45 ...

Brambory po alsasku

Brambory po alsasku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g jehněčího hřbetu bez kosti, 350 g vepřového ramínka, 3 stroužky česneku, 3 ks cibule, 1 malý svazek tymiánu (Mateřídouška obecná), 2 ks bobkového listu, 5 kuliček pepře, 500 ml bílého vína (ryzlink), 2 ks pórku, 1-2 ks mrkve, 1 kg brambor, 2 lžičky soli, 1 špetka mletého pepře

Česnek posekáme, jednu oloupanou cibuli na­krájíme na kolečka. Bylinky omyjeme a osušíme a spolu s pepřem, vínem, pokrájenou cibulí a česnekem smícháme v míse. Maso pokrájíme na kost­ky, naložíme do marinády, přiklopíme a uložíme přes noc do chlad...

Kotleta se sýrem, zeleninou a vejcem

Kotleta se sýrem, zeleninou a vejcem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky vepřové kotlety, 3 vejce, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1/2 červené kapie, 1/2 žluté papriky, větší hrst zelené cibulky, 30 g uzeného nebo jiného sýra, 1/2 mrkve, 1 lžička koření na americké brambory, sůl, mletý černý pepř

Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky. Maso naklepeme z obou stran, osolíme a opepříme. Na rozehřátém oleji plátky masa opečeme nejprve z jedné strany, obrátíme a položíme na ně kousky sýra. Dopékáme pomaleji, dokud se sýr neprohřeje a nez...

Šafránové špagety s uzeným masem

Šafránové špagety s uzeným masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžička šafránu, 250 ml smetany ke šlehání, 100 g uzeného masa, 150 g strouhaného parmazánu, sůl a pepř dle chuti, 350 g špaget, 1 lžička petrželky

Do malého hrníčku si vložíme šafrán a zalijeme dvěmi lžícemi horké vody, necháme 10 minut louhovat. Uzené maso si nakrájíme na malé kostičky a vložíme jej do malého rendlíčku, přisypeme 50 g strouhaného parmazánu a přilijeme smetanu. Na velmi mí...

Hovězí kostky znojemské

Hovězí kostky znojemské

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hovězího masa (zadní, přední), 1 střední cibule, 1 lžíce slunečnicového oleje, sůl, mletý černý pepř, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 - 2 lžíce sladkokyselých okurek, instantní jíška, 1 vařené vejce

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a usmažíme na oleji do růžova. Opečeme na ní maso, přiklopíme pokličkou a dusíme. Maso pustí šťávu. Po vydušení na tuk maso osolíme, opepříme, přidáme hořčici, podlijeme vodou a dusíme za občasného podlévání do...

Smažené kuřecí řízky Schwarz

Smažené kuřecí řízky Schwarz

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí prsa, 4 plátky Schwarzwaldské šunky, sůl, 2 vejce, na obalení hladká mouka a strouhanka, slunečnicový olej na smažení

Kuřecí prsa omyjeme, můžeme i osušit. Z celého prsa oddělíme krátký sval, z kterého usmažíme klasický řízek. Prso podélně rozkrojíme, ale nedokrojíme. Maso mírně naklepeme a nepatrně osolíme, protože šunka je slaná. Na plát masa položíme vedle seb...

Tvarohová sladká svačina

Tvarohová sladká svačina

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 odtučněný tvaroh ve vaničce, 2 lžíce moučkového cukru, 1 malá miska ananasového kompotu, 1 malá miska strouhané mrkve

Odtučněný tvaroh z vaničky vyklopíme do misky a dobře rozmícháme s moučkovým cukrem. Kousky ananasu z kompotu dáme okapat na sítko a poté je nakrájíme na malé kostičky. Mrkev oškrábeme, omyjeme a nastrouháme na jemné nudličky. Do vymíchaného tvaro...

Bábovka maková s kokosem

Bábovka maková s kokosem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrnek mletého máku, 1 hrnek kokosu, 2 vejce, 50 ml slunečnicového oleje, 375 ml cukru krupice, 2 hrnky mléka, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 2 hrnky hrubé mouky, tuk a hrubá mouka na formu

Bábovkovou formu vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a zapneme troubu. Celá vejce šleháme s cukrem do pěny - dokud se cukr nerozpustí. Poté přidáme olej a vanilkový cukr. Střídavě přidáváme mouku s prosátým práškem do pečiva a mléko. Šleháním n...

Kuřecí řízek s houstičkou

Kuřecí řízek s houstičkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuřecí prso, 2 vejce, hladká mouka a strouhanka na obalení, zelená petrželka, sůl, Vegeta, slunečnicový olej na smažení, 1 starší houska

Kuřecí prso omyjeme a osušíme. Oddělíme z něj krátký sval a zbývající část podélně rozkrojíme. Vzniknou nám 2 větší a 1 menší řízek. Maso naklepeme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Rozklepneme vejce a ochutíme vegetou, nebo solí. Nakrájíme housk...

Strouhankové knedlíčky do polévky

Strouhankové knedlíčky do polévky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce M, sůl, mletý černý pepř, 1 plátek másla, petrželová nať, 1 lžička kukuřičného škrobu, 200 ml strouhanky

V teflonové pánvi na plátku másla usmažíme z 1 vajíčka tuhší míchané vejce. Po mírném vychladnutí přidáme 1 syrové vejce, sůl, pepř, škrob a nakrájenou zelenou petrželku a dobře promícháme. Poté postupně přidáváme strouhanku a nakonec těstíčko vyp...

Vepřová panenka s anglickou slaninkou a sýrovosmetanovou omáčkou

Vepřová panenka s anglickou slaninkou a sýrovosmetanovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kousek vepřové panenky, 100 g anglické slaniny, špetka soli a pepře, 2 trojúhelníčky taveného sýra, 50 g Nivy, 100 ml smetany ke šlehání, 1 sáček mražené kukuřice, 2 lžíce másla

Panenku očistíme, omyjeme a osušíme a nakrájíme na malé špalíčky. Každý špalíček obalíme plátkem anglické slaniny a necháme stranou chvíli odpočívat. V pánvi wok si rozpustíme jednu lžíci másla a vsypeme balíček kukuřice, podlijeme trochou vody, ...

Hovězí roláda s hlívou

Hovězí roláda s hlívou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 větší plátky hovězího masa, 1/4 lžičky soli, 2 špetky pepře, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1/4 červené papriky, 1/4 žluté papriky, 6 jarních cibulek, 300 g hlívy ústřičné, 50 g sýra eidam, 1 vejce, 1 lžička kukuřičného škrobu, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 hovězí bujón, 2 lžíce polohrubé mouky, 1 smetana ke šlehání

Maso dobře naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Maso ze 2/3 potřeme hořčicí a poskládáme na natřenou část náplň. Sýr nastrouháme a 100 g hlívy také. Vejce rozšleháme s trochou soli, pepře, škrobem a vmícháme strouhaný sýr a hlívu. Zeleninov...

Závin z hery s jablky

Závin z hery s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 Hera, 300 g hladké mouky, 1 bílý smetanový jogurt, 1/8 kostky hery na potírání, jablka, 1 hrst mletých dětských piškotů nebo jemné strouhanky, 1 vanilkový cukr, 1/2 lžičky skořice, 50 g hrozinek

Mouku prosijeme na vál a nožem v ní rozsekáme heru. Přidáme jogurt a vypracujeme těsto, které dáme vychladit. Oloupaná jablka nastrouháme na hrubé nudličky. Vychlazené těsto rozdělíme na 3 díly. Každý díl vyválíme do obdélníku a středy posypeme ml...

Sterilovaný salát z okurek

Sterilovaný salát z okurek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

salátové okurky, 850 ml vody, 200 g cukru krupice, 40 g soli, 150 ml octa

Nepřerostlé a nepřezrálé kvalitní salátové okurky omyjeme pod studenou tekoucí vodou a nakrájíme na kostky, které dáváme přímo do sklenic. Uvaříme si nálev z vody, octa, soli a cukru, kterým nakrájené okurky zalijeme. Sklenice uzavřeme a dáme ster...

Zapečené brambory s tvarohem - tzv."krizovky"

Zapečené brambory s tvarohem - tzv."krizovky"

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor , 4 lžíce másla, 250 g tvarohu, 2 vejce, 4 lžíce kečupu, 1 lžička mleté papriky, sůl dle potřeby, mléko dle potřeby

Brambory oškrábeme, opláchneme ve studené vodě a osušíme. Pak je nakrájíme na silnější nudle (slabší hranolky - pro příklad), podusíme na másle a rozložíme do vymazané misky z varného skla. Tvarohy smícháme s pořádně rozšlehanými žloutky, přípa...

Chilský guláš - minutkový

Chilský guláš - minutkový

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězího roštěnce, ev .svíčkové, 4 lžíce olivového oleje, 3 středně velké cibule, 3 lžíce kečupu, 3 lžíce mleté papriky, 1 ks papriky (kapie), 1 lžíce chilli koření

Roštěnec nakrájíme na tenké nudličky (přes vlákno), vložíme na pánvičku s rozehřátým olejem a za stálého míchání opékáme. Asi po 2-3 minutách přidáme pokrájenou cibuli, po dalších 2 minutách kapii, pokrájenou též na nudličky, kečup, mletou paprik...

Vepřové rolky zapečené s rajčaty

Vepřové rolky zapečené s rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa (kotleta, kýta), 4 plátky šunky, 8 plátků sýra Krolewski zauzený, 4 plátky staročeské slaniny, sůl, mletý černý pepř, 2 rajčata, 1/2 kapie, 1 palice česneku, 1/2 červené cibule, 1 zeleninový bujón, 1 smetana ke šlehání

Vepřové plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme. Na každý kousek masa dáme 1 plátek šunky a 2 plátky sýra. Rolky pevně stočíme, obalíme slaninou a vložíme do vymazaného pekáčku. Zeleninu očistíme, česnek nakrájíme na plátky, rajčata na dílky, kap...

Bábovka s hruškou a kakaem

Bábovka s hruškou a kakaem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g polohrubé mouky, 250 g krupicového cukru, 1 kypřící prášek do pečiva, 2 vejce, 200 ml mléka, 80 g másla, 3 větší zralé hrušky, 4 kostičky čokolády na vaření, 1 lžíce kakaa

Hrušky oloupeme a bez jádřinců nakrájíme na drobné kostičky. Dobře vychlazenou čokoládu nastrouháme na hrubé nudličky a rozehřejeme máslo. Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Mouku s práškem do pečiva a kakaem prosijeme do mí...

stránka: