Květáková musaka s těstíčkem
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
40min
Celkový čas
50min
Porce
Nutriční hodnoty
354
kalorií
15.0g
cukrů
23.0g
tuků
17.0g
bílkovin
Příprava
Menší růžice květáku a košťál rozkrájený na kolečka obalujeme v těstíčku z 1/2 vejce, mouky a mléka. Smažíme dozlatova na rozpáleném tuku. V tomtéž oleji osmahneme dobře pokrájenou cibulku, přidáme mleté maso, osmažíme je a do mírně prochladlé směsi vmícháme 1/2 vejce, sůl, pepř. Do vymaštěné nádoby vkládáme střídavě vrstvy květáku a mletého masa, tak aby na povrchu byl květák. Musaku zalijeme 1/2 vejce rozšlehaného ve smetaně, pokapeme máslem a pečeme v troubě.
Kateřina Růžičková19. 07. 2013
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.