Zapečené špagety se zeleninovou oblohou
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Na sádle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájený salám, pokrájená rajčata, orestujeme, okořeníme solí, pepřem, oreganem, bazalkou a lisovaným česnekem a vmícháme do předem uvařených špaget. Mohou být i zbylé, kdy jsme netrefili množství. Přidáme polovinu tvrdého sýra, pokrájeného na kostičky či nastrouhaný, promícháme a dáme do pekáče vymazaného sádlem. V míse rozmícháme vejce s mlékem a taveným sýrem, osolíme, okořeníme a vmícháme druhou polovinu nahrubo nastrouhaného tvrdého sýra. Zalijeme špagety a ve vymazaném pekáčku dáme na 15 minut zapéci do předehřáté trouby na 200°C.
Nejlépe na horko-vzduch. Zapečeme dozlatova, hotové dozdobíme zeleninou a můžeme polít kečupem.
Tip k receptu
Je to rychlá, vděčná a chutná večeře, kdy spotřebujeme i zbytky z ledničky.
Roxana17. 07. 2013
Ingredience
- kečup podle chuti, sladký či ostrý
- 3 vejce
- 3 rajčata
- 1 červená cibule
- 15 dkg dietního salámu
- 15-20 dkg strouhaného eidamu
- mléko dle potřeby
- 1 lžička soli (dle potřeby)
- 1/2 lžičky pepře barevného mletého
- špetka bazalky
- špetka oregana
- 1/2 balení špaget
- 3 - 5 trojúhelníčků taveného sýra
- 2-3 stroužky česneku