Bublanina se skořicovou dýní
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Dýni očistíme a nakrájíme na menší kousky - 1 talíř. Do vroucí vody s kyselinou citrónovou nasypeme dýni a od bodu varu jí 2 minuty povaříme. Poté jí vylijeme na síto a necháme okapat. V míse promícháme 50 g krupice s vanilkovým cukrem, se skořicí a směsí obalíme ochladlou dýni.
Plech s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny a přidáme olej. Po vyšlehání střídavě přidáváme vodu a mouku smíchanou s prosátým kypřícím práškem. Těsto vylijeme na plech a poklademe cukrem obalenou dýní. Vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme asi 25-30 minut. Ochladlou bublaninu pocukrujeme.
JanaB18. 07. 2013
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
heladon 10. 01. 2015, 09:17

Svetlana 28. 11. 2015, 13:49

katka16031 04. 02. 2016, 11:23

palino 27. 02. 2016, 17:39

majka 03. 03. 2016, 11:00

dušanka 07. 08. 2019, 18:27