Bublanina se skořicovou dýní
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
30min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
2334
kalorií
1.0g
cukrů
118.0g
tuků
56.0g
bílkovin
Příprava
Dýni očistíme a nakrájíme na menší kousky - 1 talíř. Do vroucí vody s kyselinou citrónovou nasypeme dýni a od bodu varu jí 2 minuty povaříme. Poté jí vylijeme na síto a necháme okapat. V míse promícháme 50 g krupice s vanilkovým cukrem, se skořicí a směsí obalíme ochladlou dýni.
Plech s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny a přidáme olej. Po vyšlehání střídavě přidáváme vodu a mouku smíchanou s prosátým kypřícím práškem. Těsto vylijeme na plech a poklademe cukrem obalenou dýní. Vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme asi 25-30 minut. Ochladlou bublaninu pocukrujeme.
JanaB18. 07. 2013
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.