Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Bublanina se skořicovou dýní

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 1h 0min
Nutriční hodnoty
2334 kalorií 1.0g cukrů 118.0g tuků 56.0g bílkovin

Příprava

Dýni očistíme a nakrájíme na menší kousky - 1 talíř. Do vroucí vody s kyselinou citrónovou nasypeme dýni a od bodu varu jí 2 minuty povaříme. Poté jí vylijeme na síto a necháme okapat. V míse promícháme oba cukry se skořicí a směsí obalíme prochladlou dýni. Plech s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny a přidáme olej. Po vyšlehání střídavě přidáváme vodu a mouku smíchanou s prosátým kypřícím práškem. Těsto vylijeme na plech a poklademe cukrem obalenou dýní. Vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme asi 25-30 minut. Prochladlou bublaninu bohatě pocukrujeme.


Přidat na Pinterest
JanaB

18. 07. 2013, Recept navštíven: 2138x


Přidat recenzi
heladon
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Bublaninu dělám a když není dýně, tak tam dám jiné ovbopce

10. 01. 2015, 09:17

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
je to celkom dobre

28. 11. 2015, 13:49

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobra aj s dynou

04. 02. 2016, 11:23

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutna dobra bublanina

27. 02. 2016, 17:39

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobre to je aj s dyňou

03. 03. 2016, 11:00

Přidat komentář

Facebook komentáře