Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně nenáročné - stránka 186

Utopenci s okurkou

Utopenci s okurkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks špekáčků, 2 sterilované okurky, 200 g cibule, 2,5 dcl vody, 1 dcl 8% octa, pepř, sůl

Svaříme a vychladíme nálev, který jsme si připravili z vody, octu, soli a pepře. Špekáčky oloupeme a rozkrájíme podélně na půlky, poklademe cibulí nakrájenou na půlkolečka, proužky kapií a na kostičky nakrájenými okurkami. Zalijeme nálevem a nechá...

Fazolová polévka III.

Fazolová polévka III.

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g fazolí, 80 g různé kořenové zeleniny, sůl, 30 g másla, 30 g hladké mouky, 30 g cibule, majoránka, 1 lžíce sladké papriky, 2 stroužky česneku, 2 housky

Večer fazuľu preberieme, umyjeme a necháme namočenú do druhého dňa vo vode. Potom ju uvaríme domäkka, rozmixujeme s uvarenou zeleninou, zriedime vývarom zo zeleniny a zahustíme zápražkou pripravenou z masla, múky, pokrájanej cibule a mletej paprik...

Cuketová polévka

Cuketová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 malé cukety, 3-5 nakrájených brambor, 1 smetana na vaření, 2-3 rohlíky, 10 dkg nastrouhaného Eidamu, máslo, muškátový ořech, sůl, Vegeta, cukr moučka, voda, pepř

Do hrnca dáme umytú cukinu nakrájanú na kocky, pridáme očistené umyté a na kocky nakrájané zemiaky zalejeme vývarom alebo vodou. Ochutíme soľou, vegetou a mletým čiernym korením. Varíme, pridáme trochu masla. Uvarené cukiny a zemiaky ponorným mixé...

Cibulová polévka s tofu

Cibulová polévka s tofu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velká cibule, 4 brambory, rostlinný olej, 150 g Tofu, 1 lžíce ovesných vloček, sojová omáčka, kmín, sůl, majoránka, sladká paprika, petrželová nať

Na oleji opražíme pokrájanú cibuľu, rascu a drobné kocky Tofu. Pokvapkáme sójovou omáčkou, posypeme mletou červenou paprikou, pridáme pokrájané zemiaky. Zalejeme vodou a varíme. Keď sú zemiaky mäkké, polievku dochutíme soľou, majoránkou a posekano...

Brokolicovo-nivová polévka

Brokolicovo-nivová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce olivového oleje, 6 mladých nadrobno nakrájených cibulek, 2 lžičky tymiánu, 1 kg mražené brokolice, 125 ml zeleninového vývaru, 200 g rozdrobené Nivy, sůl, pepř

Do hrnca dáme olej, pridáme cibulky a pražíme asi 2 minútky. Pridáme tymián a brokolicu premiešame a opražíme ďalších zopár minút. Potom pridáme zeleninový vývar a Nivu premiešame, privedieme do varu a necháme variť 5 minút. Rozšľaháme s ponorným ...

Fašírky trochu jinak

Fašírky trochu jinak

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g vepřového masa, 250 g hovězího masa, 2 cibule, 2 šálky mléka, 3 rohlíky, slanina, sůl, pepř

Zomelieme mäso, cibuľu nadrobno nakrájame, do mlieka rozdrobíme rožky. Všetko spolu zmiešame, okoreníme, osolíme a narobíme karbonátky. Necháme v chlade odležať 1 deň. Na druhý deň ich ovlažíme osoleným mliekom, poukladáme na vymastený plech, ktor...

Anglická cibulová polévka

Anglická cibulová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

máslo, olivový olej, 1 hrst čerstvé šalvěje, 6 stroužků česneku, 6 červených cibulí, 5 bílých cibulí, 300 g pórku, sůl, pepř, 2 l horkého hovězího nebo zeleninového vývaru, 8 krajíců chleba, 200 g nastrouhaného Eidamu, Worcesterová omáčka

Do teflónového hrnca dáme maslo a 2 polievkové lyžice oleja spolu s nakrájanou šalviou (trochu si odložíme na neskôr na dekoráciu), cesnakom, cibuľami, pórom, osolíme a okoreníme. Zakryjeme pokrievkou a varíme na nízkej teplote 50 minút. Na posled...

Řezy z mikrovlnky

Řezy z mikrovlnky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 šálku polohrubé mouky, 3/4 šálku cukru krupice, 1/2 šálku oleje, 3 vejce, 1 vanilkový cukr, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, citrónová kůra, špetka soli, trocha mléka, pikantní marmeláda, 1 dortové želé, ovocný kompot nebo čerstvé ovoce

Uvedené ingredience promícháme, nalijeme do lehce vymazané, kokosem vysypané silikonové formy na biskupský chlebíček a dáme do mikrovlnky na plný výkon na 10 minut, potom necháme 5-8 minut ustálit. Moučník hodně vyběhne, po vychladnutí rozřízneme ...

Letní pomazánka

Letní pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 mrkve, kousek celeru, 100 g šunkového nebo junior salámu, 100 g smetanového sýru, 2 jablka, 2 lžíce másla, 2 lžíce mléka, špetka soli, troška pažitky

Očištěnou mrkev, jabka a celer nastrouháme, salám drobně pokrájíme. Změklé máslo utřeme s mlékem, sýrem a solí do hladka. Přidáme salám, nastrouhanou zeleninu a jabka, sůl a nasekanou pažitku. Vše důkladně promíchámee a necháme vychladit.

Vločkové sušenky

Vločkové sušenky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 80 g Hery, 50 g včelího medu, 50 g ovesné vločky, 1 vejce, 1 dcl mléka, 1 lžička mleté skořice, 1 vanilkový cukr

Preosiatu múku spracujeme s tukom, pridáme cukor, na sucho opražené ovsené vločky, vajíčko, mlieko, škoricu a vanilínový cukor. Vypracujeme cesto. Hotové vyvaľkáme na plát hrubý asi 4 mm a formičkou vykrajujeme rôzne tvary, ktoré potrieme druhou p...

Pikantní muffinky

Pikantní muffinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení oliv, 50 g trvanlivého salámu, 180 g polohrubé mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 50 g Ementalu, 1 vejce, 4 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce zakysané smetany, sůl, chilli koření

Syr postrúhame, salámu najemno pokrájame. Múku zmiešame s kypriacim práškom, salámou a strúhaným syrom. Primiešame aj posekané olivy, korenie čili, soľ, oregano. Olej postupne zašľahávame k vajcu, až vznikne jemný krém, ku ktorému primiešame aj sm...

Česnekový dresink

Česnekový dresink

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,1 l vody, 1 lžíce olivového oleje, 5 stroužků česneku, 1 špetka soli, 1 špetka mletého pepře, 1 špetka cukru moučka

Ve vodě rozmícháme olej, sůl, cukr a pepř. Nakonec přidáme jemně nasekaný česnek. Dresink necháme před použitím do druhého dne rozležet v chladničce. Použijeme jej přecezený nebo v něm česnek necháme.

Rychlá vaječná polévka

Rychlá vaječná polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 g hladké mouky, 30 g másla, 1 lžíce kmínu, 1 l vody, 1 kostka drůbežího bujónu, sůl, 2 vejce, 2 lžíce petržlové natě

Z nasucho opraženej múky a masla urobíme svetlú zápražku, prisypeme potlčenú rascu, zalejeme vodou, pridáme kocku hydinového bujónu, osolíme a povaríme asi 10 minút. V hrnčeku rozmiešame 2 vajcia a pomaly ich lejeme do vriacej polievky. Nakoniec p...

Kantonská kuřecí prsa

Kantonská kuřecí prsa

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, 6 lžíc bramborového škrobu, 1 vejce, 200 g pórku, 150 g cibule, 2 broskve - kompotované, loupané (4 půlky), 2 dcl broskvové šťávy z kompotu, 3 lžíce sojové omáčky, 5 cl Shao-sing (rýžové víno), 2-3 lžičky soli /dle potřeby/, 1/2 lžičky bílého pepře, 1/2 lžičky glutamanu sodného, 2-3 dcl rostlinného oleje, 2 dcl slepičího vývaru

Kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky (Číňani jim říkají Ťi-s). Nejdříve nakrájíme prsa na tenké (1mm) plátky, naskládáme je na sebe asi jako když rozhrneme karty (vějířek), nejspodnější plátek je nejblíže noži a ten vrchní je nejdál. A pak z pl...

Těstoviny zapečené s mletým masem

Těstoviny zapečené s mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g těstovin (kolínka, apod.), 400 g mletého masa, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžička soli, 1/2 lžičky bílého pepře, 1 l mléka, 3-4 vejce, máslo na vymazání

Na pánvičce opečeme směs: maso, nakrájená cibule, utřený česnek, pepř, sůl. V mléce rozšleháme vejce. Pekáč (formu na srnči hřbet...) vymažeme máslem, nasypeme polovinu těstovin (nevařených!!) na to dáme směs masa a zbytek těstovin. Nakonec to zal...

Lokše s povidly

Lokše s povidly

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 brambory, hrubá mouka, sůl, švestková povidla

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme na jemno. Přidáme hrubou mouku a vypracujeme nelepivé těsto. Vyválíme placky velké jako palačinky a pečeme na rozehřáté pávni nasucho! Až se začnou tvořit černé flíčky. Pomaže...

Tuňákové karbanátky

Tuňákové karbanátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 ks slaných krekrů, 200 g sterilované kukuřice, 1 malá cibule, 6 lžic majonézy, citrónová šťáva z 1/2 citronu, 100 g mraženého hrášku, 400 g konzervovaného tuňáka, 1 lžíce slunečnicového oleje, sůl, pepř

Krekry nahrubo rozlámeme, vsypeme do kuchyňského robotu i s kukuřicí a rozmixujeme na hrubší směs, kterou přendáme do mísy, vmícháme cibuli, majonézu a citrónovou šťávu a vše důkladně promícháme. Přidáme hrášek a tuňáka, dochutíme solí a pepřem, h...

Ztracená vejce s fazolovými lusky na smetaně

Ztracená vejce s fazolovými lusky na smetaně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, stejný díl vody a octa, sůl, balení mražených fazolek (zelené fazolové lusky), hovězí vývar z kostky, vinný ocet, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 2 žloutky, 1 zakysaná smetana

Vodu a ocet s trochou soli přivedeme k varu. Do vroucí vody opatrně pouštíme rozklepnutá vejce, jedno vedle druhého. Vaříme asi 4 minuty, pak je vyjmeme děrovanou sběračkou. Na fazolové lusky nalijeme trochu hovězího vývaru a vinného octa a nechám...

Slaná bublanina

Slaná bublanina

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 l mléka, 250 g polohrubé mouky, 4 vejce, pro masožravce 100 g anglické slaniny, sůl, 1střední lilek nebo patizon, 3 malé cukety, 3 různobarevné papriky, 10 malých rajčátek, 2 cibule, 1 stroužek česneku, petržel, bazalka, 100 g tvrdého sýra, nejlépe Gran Moravia, pepř, olivový olej

Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme nasekaný česnek, nakrájený lilek, cukety a papriky a chvilku podusíme - zelenina musí zůstat trochu křupavá. Osolíme a opepříme. Na hluboký plech vyložený papírem na pečení rozprostřeme trochu zchladlo...

Polévka z červené řepky

Polévka z červené řepky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí stehna, 3 větší mrkve, 8 lžic červené řepy, Vegeta, sůl, 1 lžíce cukru, 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, 1 lžíce hladké mouky, 150 ml smetany

Ze stehen odstraníme kůži, a uvařime je doměkka v asi 1,5-1,8 l vody, do které dáme asi 2 lžičky vegety. Po uvaření maso vykostíme a nakrájíme na menší kousky. Do vývaru vložíme na kostičky nebo na měsíčky nakrájenou mrkev, přidáme řepu i s trocho...

Řecké koláčky

Řecké koláčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 350 g z tuku, 200 g cukru, 4 žloutky, ostružinová či jiná zavařenina, 1/2 lžičky pomerančové kůry, kompotované víno, třešně nebo angrešt, čokoládová poleva

Rostlinný tuk nebo máslo utřeme s moučkovým cukrem, žloutky a půl lžičky pomerančové kůry. Přidáme mouku, vypracujeme těsto, necháme ho v lednici alespoň půl hodiny. Vyválíme, vykrajujeme hvězdičky - polovinu jich uděláme s otvorem. Pečeme na plec...

Sýrové těstoviny

Sýrové těstoviny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení těstovin, 200 g šunky vcelku, 3 tavené sýry, 500 ml smetany, 200 g strouhaného sýra, sůl, pepř, provensálské koření, olej

Těstoviny uvaříme do poloměkka dle návodu. Mezitím nakrájíme šunku na kostičky a připravíme omáčku - přivedeme k varu smetanu s nastrouhaným sýrem, taveným sýrem, solí a pepřem. Skoro uvařené těstoviny přendáme do zapékací mísy, přidáme šunku, pos...

Myslivecká polévka

Myslivecká polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g čerstvých hub, 50 g čočky, 150 g kořenové zeleniny, 1 cibule, 40 g sádla, 2 lžíce krupice, česnek, saturejka, petrželka, polévkové koření (Vegeta), sůl

Den předem namočíme čočku do studené vody. Na sádle osmažíme cibuli a nastrouhanou kořenovou zeleninu, přisypeme krupici a zalijeme asi 1 a 1/2 litrem vody. Přidáme vypranou namočenou čočku a vše zavaříme se saturejkou. Přidáme krájené houby a vař...

Vánoční likér

Vánoční likér

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sáček mandlového pudingového prášku, 2 konzerva kondenzovaného mléka(Salko), 0,5 l plnotučného mléka, 500 ml rumu

Nejdříve si uvaříme 2 konzervy salka. Uzavřené vložíme do hrnce s vodou, tak, aby byly potopené, vaříme 2,5 - 3h tak, aby voda mírně bublala a konzervy byly stále ponořené. Poté necháme vychladit. V 0,5l mléka uvaříme mandlový puding, nesladíme. K...

Špagety carbonara

Špagety carbonara

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g špaget, 4 vejce, 50 g slaniny, 2 snítky bazalky, troška pepře dle chuti, špetka soli

Do osolené vařicí vody vložíme špagety a vaříme asi 10 minut. Osmahneme slaninu na pánvi. Těstoviny dáme do kastrolu a přelijeme rozšlehanými vejci smíchanými s 2 lžícemi vody, za stálého míchání je opékáme až vejce stuhnou. Ke špagetám přidáme vy...

stránka: