Zelný koláč s česnekovou polevou
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Zelí vyndáme ze sklenice, scedíme a pokrájíme na menší kousky. Dáme ho do mísy, přidáme vejce, mléko, olej, mouku s práškem do pečiva, osolíme a nakonec vmícháme anglickou slaninu, nakrájenou na malé kostičky. Vše dobře zamícháme.
Těsto nandáme na plech, vyložený pečícím papírem, rukou trochu umačkáme a dáme péci na 200°C. Pečeme asi 25 minut, až je koláč zlatavý.
Zatím si rozpustíme sádlo a do rozpuštěného vmícháme utřené stroužky česneku.
Hotový koláč vyndáme z trouby a na ještě horký natřeme připravenou česnekovou polevu.
Tip k receptu
Je vhodný jako večeře se sklenicí vychlazeného piva.
Angel 66620. 11. 2009
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
hanka 02. 12. 2016, 20:42

katka16031 22. 08. 2017, 19:37

dušanka 09. 09. 2017, 20:13

Svetlana 03. 07. 2018, 09:45

majka 12. 03. 2019, 19:52
Angel 666 23. 11. 2009, 11:50