Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně nenáročné - stránka 28

Polévka z ledového salátu

Polévka z ledového salátu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 hlávky ledového salátu, 1500 ml vody, 2 lžíce strouhané mrkve, špetka soli, 1 kostka hovězího bujónu, 2 lžíce instantní světlé jíšky, 100 g libové anglické slaniny, 1-2 stroužky česneku, troška petrželové nati, 1 houska, 1 lžíce slunečnicového oleje

Natrhané listy salátu povaříme 5 minut a poté rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme bujón, nahrubo nastrouhanou mrkev a zahustíme jíškou. Povaříme, přidáme slaninu nakrájenou na nudličky a na sucho opečenou na pánvi. Necháme přejít varem a odstaví...

Chléb s knedlíkem a vejci

Chléb s knedlíkem a vejci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 krajíce chleba, 2 plátky houskového knedlíku, 5 vajec, 6 lžic slunečnicového oleje, troška pepře, špetka soli, 1 lžička pažitky

Starší krajíce chleba a plátky knedlíku nakrájíme na kostky. Pažitku omyjeme a nakrájíme nadrobno. Vejce rozklepneme do misky, přidáme sůl, pepř, metličkou rozšleháme a nakonec přidáme nakrájenou pažitku. V teflonové pánvi rozehřejeme olej, přidám...

Kuřecí prso s jablkem

Kuřecí prso s jablkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuřecí prso, špetka soli, troška kari koření, 1 lžíce másla, 1 jablko

Jablko bez slupky a jádřince nakrájíme na 8 dílů, maso na nudličky. Na másle osolené maso orestujeme a přidáme díly jablek, které opečeme z obou stran. Jablka vyndáme a maso posypané kari kořením ještě krátce orestujeme.

Domácí nakládané papriky

Domácí nakládané papriky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2,5 kg masité papriky, 1 l vody, 450 ml rostlinného oleje, 2 lžíce Deka, 250 ml octu, 1 lžička soli

Papriky očistíme, zbavíme peciček a nakrájíme na malé proužky. Do hrnce nalijeme vodu, polovinu dávky oleje - 225 ml, ocet, sůl, Deko a přivedeme k varu. Přidáme papriky a vaříme 8 minut. Přilijeme olej a necháme vařit ještě 1 minutu. Plníme do č...

Těstoviny se surimi a vejci

Těstoviny se surimi a vejci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g těstovin, 2 lžíce másla, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1/2 lžičky soli, špetka pepře, 1 cibule, 3 vejce, 250 g surimi tyčinek, 1 lžička sušené petrželky

Nakrájenou cibuli usmažíme na směsi oleje a másla do lehkého zrůžovění. Přidáme nakrájené tyčinky a krátce opečeme. Poté je rozmačkáme šťuchadlem na brambory, osolíme, opepříme a posypeme sušenou petrželkou. Vmícháme vejce, promícháme a přidáme uv...

Mexické kuřecí nudličky ve smetanové omáčce

Mexické kuřecí nudličky ve smetanové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuřecí prso, 3 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžičky Mexického koření, 1 lžička mleté papriky, 1 kostka drůbežího bujónu, 2 lžíce hladké mouky, 500 ml plnotučného mléka, 50 g plátkové anglické slaniny, 100 ml horké vody

Prso nakrájené na nudličky promícháme s olejem a mexickým kořením a necháme v chladu uležet do druhého dne. Nudličky masa orestujeme do měkka, přidáme slaninu nakrájenou nadrobno a osmahneme. Posypeme paprikou a podlijeme horkou vodou s rozpuš...

Kližka na hořčici

Kližka na hořčici

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky hovězí klížky, 1 cibule, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 kostka hovězího bujónu, 2 lžíce strouhané mrkve, 2 lžíce speciální orientální hořčice, 200 ml 30% smetany , 2 lžíce hladké mouky

Cibuli očistíme a nakrájíme na drobno. V tlakovém hrnci ji osmahneme a na ní krátce orestujeme naklepané plátky masa z obou stran. Přidáme bujón, hořčici, mrkev, podlijeme vodou a dusíme do změknutí masa. Ve smetaně rozmícháme mouku a přidáme k ma...

Ovocný salát se zakysanou smetanou

Ovocný salát se zakysanou smetanou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 konzervy ananasového kompotu, 1 konzerva mandarinkového kompotu, 1 banán, 2 jablka, troška citronové šťávy, 1 balení zakysané smetany, 1 sáček vanilkového cukru

Ovoce z kompotů necháme okapat. Banán nakrájíme na kolečka, jablka na menší kousky. Vše dáme do mísy, pokapeme citrónovou šťávou a promícháme. Salát rozdělíme do misek a ozdobíme kopečkem zakysané smetany promíchané s vanilkovým cukrem.

Domácí vitamínová bomba

Domácí vitamínová bomba

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hroznového vína, 5 mrkví, 6 jablek, 1 ananas

Hroznové víno, jablka, a mrkev omyjeme. Ananas zbavíme kůry. Mix ovoce vkládáme do odšťavňovače. Hotovou šťávu již nesladíme. Hrozny a ananas dodají sladkost. Vychladíme a můžeme podávat.

Smažené mini kuličky z tvarohového těsta

Smažené mini kuličky z tvarohového těsta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 250 g tučného tvarohu, 1/2 lžičky soli, 125 g cukru krystal, 1/2 balení prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 2 vejce, slunečnicový olej na smažení, 5 kapek vanilkové esence, troška citronové kůry, troška cukru moučka

Celá vejce vyšleháme s cukrem, přidáme vanilkovou esenci, citronovou kůru, sůl a mouku s kypřícím práškem. Vypracujeme hladké těsto. Tvoříme kuličky, které vhazujeme do rozpáleného oleje (tak, aby kuličky plavaly). Pečeme do zlatava. Ještě horké p...

Hlíva s mrkví a hráškem

Hlíva s mrkví a hráškem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hlívy ústřičné, 150 g mrkve, 150 g mraženého hrášku, 60 g másla, špetka soli, špetka bílého pepře, 1 kostka hovězího bujónu, 200 g zakysané smetany

Hlívu očistíme a nastrouháme, nebo nasekáme na drobno a mrkev nastrouháme na nudličky. V pánvi na rozehřátém másle hlívu s rozdrobeným bujónem restujeme asi 10 minut. Přidáme mrkev, hrášek a restujeme dalších 10 minut. Dochutíme solí a vmícháme sm...

Kuřecí maso s česnekem

Kuřecí maso s česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí stehenní řízky, 3 stroužky česneku, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžička hladké mouky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička Drákulova smrt, 1 lžička rajčatového protlaku, špetka soli

Maso nakrájené na menší kousky orestujeme, přidáme nastrouhaný česnek, hořčici, koření, protlak a sůl. Podlijeme vodou a dusíme do měkka. Poté zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a povaříme.

Hlíva s ředkvičkou a vejci

Hlíva s ředkvičkou a vejci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 200 g hlívy ústřičné, 1 lžíce másla, špetka pepře, 10 ředkviček, špetka soli, 2 vejce

Cibuli očistíme a nakrájíme na drobno, hlívu a neloupané ředkvičky nakrájíme na malé kousky. Na lžičce másla zpěníme cibuli, přidáme hlívu, ředkvičky, osolíme a restujeme do změknutí ředkvičky. Přidáme vejce, osolíme, opepříme a mícháme do ztuhnutí.

Kedlubnová polévka s mrkví

Kedlubnová polévka s mrkví

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kedluben, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1 l vody, špetka mletého kmínu, 1 kostka zeleninového bujónu, špetka soli, 1 lžička petrželové nati, 1 mrkev

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme jí studenou vodou, rozmícháme, přidáme kmín a na kostky nakrájenou kedlubnu. Vaříme asi 20 minut - do měkka. Poté rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme bujón a na hrubé nudličky nastrouhanou mrkev...

Šlehačkové šátečky s tvarohem

Šlehačkové šátečky s tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g 30% šlehačky , 250 g Hery, 400 g hladké mouky, 250 g tvarohu ve folii, 1 vejce, 2-3 lžíce cukru krupice, 50 g brusinek

Ze šlehačky, Hery a mouky vypracujeme těsto, které na mírně pomoučeném vále tence vyválíme. Rádýlkem nakrájíme na čtverce, doprostřed dáme lžičku tvarohu vymíchaného s vejcem, cukrem a brusinkami a rohy těsta přeložíme přes sebe. Ukládáme na plech...

Kotlety s česnekem

Kotlety s česnekem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety bez kosti, 3 lžíce slunečnicového oleje, špetka soli, špetka pepře, 100 ml vody, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžička sójové omáčky, 1 lžička kukuřičného škrobu, 1 lžička polévkové koření tekuté, 2 stroužky česneku

Česnek oloupeme a nastrouháme na jemné nudličky. Ve vodě rozmícháme hořčici, sójovou omáčku, tekuté polévkové koření a škrob. Kotlety z obou stran naklepeme, osolíme a opepříme. V pánvi na rozehřátém oleji je opečeme z obou stran. Poté je dáme na ...

Ciabattovo-rajčatový salát

Ciabattovo-rajčatový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks bílé ciabatty, 500 g rajčat, 1 stroužek česneku, 1/4 svazek bazalky, 1/2 svazku petrželováé natě, 1 lžíce kapary, 3 lžíce citronové šťávy, troška soli, troška pepře, 7 lžic olivového oleje

Rajské nakrájíme na kostičky, přidáme posekanou bazalku, petrželovou nať, kapary, olivový olej a citronovou šťávu. Promícháme dochutíme solí a pepřem. Necháme vychladit. Ciabattu nakrájíme na 2 cm kostky a opečeme na lžíci olivového oleje na závě...

Zeleninové pyré na "divoko"

Zeleninové pyré na "divoko"

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 mrkve, 8 brambor, 1 plátek bulvového celeru, 1 lžíce petrželové natě, 1 bobkový list, troška Mořské soli, 2 lžíce zakysané smetany, 1 lžíce másla, špetka muškátového oříšku, troška citronového pepře

Oloupané brambory vaříme v osolené vodě spolu s bobkovým listem do měkka. Brambory slijeme a vyjmeme bobkový list. Mrkev a celer uvaříme v osolené vodě do měkka a zcedíme. Zeleninu a brambory smícháme, rozmačkáme, osolíme, opepříme, přidáme mušká...

Vepřová játra se šunkovou rýží

Vepřová játra se šunkovou rýží

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřových jater, 1 lžíce slunečnicového oleje, 50 g anglické slaniny, 1 lžička Mexického koření, špetka soli, 3 lžičky hladké mouky, 200 g vařené rýže, 50 g šunky od kosti, 3 lžíce sterilovaného hrášku, 1 lžička slunečnicového oleje

Játra nakrájíme na menší kousky a anglickou slaninu na nudličky. Na lžíci oleje orestujeme játra s anglickou slaninou, poté podlijeme vodou a dusíme do změknutí jater. Přidáme koření a šťávu zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě. Pr...

Kuřecí smetanové nudličky s cibulkou

Kuřecí smetanové nudličky s cibulkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuřecí prso, 1/2 kostky drůbežího bujónu, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 ks sušené chilli papričky, 1 svazek jarní cibulky, 200 g 30% smetany , 1/2 lžičky bramborového škrobu, 150 g těstovin

Prso nakrájíme na nudličky a promícháme s rozdrobeným bujónem, olejem a sušenou chilli papričkou rozdrcenou na větší kousky. V uzavřené nádobě v chladu necháme odležet do druhého dne. Cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka, bílou a zelenou čás...

Rychlý dort Rox

Rychlý dort Rox

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 šlehačka v prášku, 1 konzerva (malá) mandarinek, 1 balení pudinku Dr. Oetker Créme Olé, 250 ml šlehačky, 1 sáček ztužovače šlehačky

Do dózy s uzavíratelným víkem dáme kompot a tekutou šlehačku. Přisypeme pudink, práškovou šlehačku a ztužovač šlehačky. Krabici pevně uzavřeme a obsah pořádně protřepeme - ingredience zhoustnou. Na zakoupený (či doma předem upečený) piškotový ko...

Zapečené brambory s brokolicí

Zapečené brambory s brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g brokolice, 200 g brambor, 50 g cibulové natě, 1/2 papriky (kapie), 3 vejce, 1 balení zakysané smetany, 1 lžička soli, 1/4 lžičky pepře, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce bramborového škrobu, 150 g tvrdého sýra

Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na menší kostky. Očištěnou kapii nakrájíme na 1 cm široké proužky. Brokolici zbavíme tuhých částí a nasekáme nadrobno. Naťovou cibulku nakrájíme na kolečka. Šlehačem vyšleháme zakysanou smetanu, sůl, pepř...

Mrkvový salát se zelím

Mrkvový salát se zelím

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kyselého zelí, 250 g mrkve, 1 svazek jarní cibulky, 2 lžíce olivového oleje, 1/4 lžičky pepře

Zelí překrájíme na menší kousky, přidáme oškrábanou a nahrubo nastrouhanou mrkev a nakrájenou cibulku. Vmícháme pepř a olej. Nakonec necháme salát na chvíli v chladu uležet.

Hlíva s knedlíkem a vejci

Hlíva s knedlíkem a vejci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hlívy ústřičné, 4 plátky houskového knedlíku, 4 lžíce slunečnicového oleje, 4 vejce, troška soli, troška pepře, 1 cibule

Oloupanou, nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme nakrájenou hlívu, osolíme, opepříme a restujeme asi 5 minut. Poté vsypeme na kostičky nakrájený knedlík a opečeme. Přidáme vejce a mícháme do ztuhnutí vajec.

Žampiónová omáčka s kuřecími nudličkami

Žampiónová omáčka s kuřecími nudličkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g kuřecích prsou, 1 lžíce slunečnicového oleje, troška Koření na kuře, špetka kmínu, špetka soli, 250 g žampionových hlaviček, 150 ml vody, 1 lžíce másla, 1 vrchovatá lžička hladké mouky, 1 balení smetany ke šlehání (šlehačky)

Nakrájené žampióny orestujeme na másle, osolíme, přidáme kmín, podlijeme vodou a dusíme do měkka. Zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně a povaříme. Na oleji orestujeme nakrájené a okořeněné maso.

stránka: