Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně nenáročné - stránka 30

Grilovaný sýrovo-slaninový pecen

Grilovaný sýrovo-slaninový pecen

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 chléb, 15 dkg slaniny, 15 dkg tvrdého sýra (např.Gouda), troška pažitky

Bochník chleba nařežeme příčně i podélně, aby se utvořily čtverce. Do nakrojených míst vložíme na plátky nakrájený sýr a slaninu. Horní stranu posypeme pažitkou, zabalíme do alobalu a vložíme na gril.

Bylinkové halušky

Bylinkové halušky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 12 lžic hladké mouky, 2 lžičky soli, 1 lžíce sušené petrželové natě, 1 lžíce sušené pažitky , 1 lžíce sušených kousků papriky (kapie) , špetka pepře, 1-2 lžíce sádla

Oloupané a očištěné syrové brambory rozmixujeme na kašičku.Postupně zapracováváme hladkou mouku, dochutíme sušenou petrželkou, pažitkou, sušenými kousky červené papriky, solí a pepřem. Vypracujeme husté těsto. Necháme 5 minut odležet. Pozor: p...

Zapečený nákyp z cuket Rox

Zapečený nákyp z cuket Rox

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 střední cukety, 25 dkg vařeného uzeného masa, 15 dkg Nivy, 1 střední cibule, 2 lžíce sádla, 3 vejce, 4 stroužky česneku, 1 brambor , 1/2 lžičky kmínu, 1 lžíce soli, 1/2 lžičky pepře, 1,5 - 2 lžičky majoránky, 10 lžíc polohrubé mouky

Mladé cukety neloupeme a nastrouháme i se slupkou nahrubo, rovněž nahrubo nastrouháme oloupaný syrový brambor a cibuli. Maso pokrájíme na kostičky, přidáme nastrouhanou Nivu, mouku, rozpuštěné sádlo, vejce, prolisovaný česnek a podle chuti osolím...

Meruňkový kompot s hroznovým vínem

Meruňkový kompot s hroznovým vínem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 meruněk, 10 kuliček hroznového vína, 2 lžičky cukru krystal, troška stévie , 350 ml vody, 3-4 listy meduňky

Ovoce omyjeme. Meruňky vypeckujeme a nakrájíme na měsíčky. Víno bez pecek přidáme k meruňkám a dochutíme cukrem, stévií a lístečky meduňky. Zalijeme vodou. Vaříme 5-7 minut dle zralosti meruněk. Lístečky vyndáme a přelijeme do sklenice. Podáváme v...

Řezy z listového těsta Rox

Řezy z listového těsta Rox

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 dkg listového těsta , 1 sáček pudinkového prášku, 10 dkg másla, 3 lžíce cukru moučky, 2 dcl mléka, 1/2 citrónu, 1 lžíce rybízové marmelády, 1 lžíce rumu, 2 - 3 žloutky

Listové těsto rozválíme a dáme na plech. Upečeme v troubě dozlatova. Mezitím si připravíme krém z mléka, pudinku a cukru. Následně přidáme máslo se žloutky a vyšleháme. Upečenou placku z těsta rozkrojíme napůl. Namažeme krémem a přidáme na...

Kuřecí nudličky s krémžskou hořčicí

Kuřecí nudličky s krémžskou hořčicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g kuřecích prsou, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky mletého černého pepře, 2 menší cibule, 5 stroužků česneku, 2 lžíce kremžské hořčice, 100 ml vody

Cibuli i maso nakrájíme na menší kousky a očištěný česnek nasekáme. Vše vložíme do hrnce a zalijeme směsí z vody, soli, pepře a hořčice. Vše dobře promícháme a necháme naložené do druhého dne. Následující den dáme směs na pánev a na středním pla...

Plněný zelný list Rox

Plněný zelný list Rox

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka bílého zelí, 0,5 kg vepřového mletého masa, 1 vejce, 3 lžíce hladké mouky, špetka soli , špetka pepře, 1 - 2 cibule, 1 dcl sladké smetany, sádlo na vymazání, kmín drcený , kečup jemný (ostrý)

Z hlávky zelí odstraníme poškozené listy a několik největších opatrně stáhneme, aby se nenatrhly. Zbytek zelí pokrájíme na nudličky. Cibulku osmažíme na sádle, přidáme mleté maso, vejce, trošku vody a okořeníme dle chuti. Necháme trochu oresto...

Kuřecí polévka se špenátovou zavářkou

Kuřecí polévka se špenátovou zavářkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuřecí skelet, 1 lžička soli, 4 kuličky pepře, kousek libečku, hrst špenátu, 1 vejce, špetka mletého černého pepře, špetka soli, 3-5 stroužků česneku, 2 lžíce mléka, polohrubá mouka dle potřeby, 150 g mražené zeleninové směsi, 1 hrst petrželové natě

Kuřecí skelet vložíme do tlakového hrnce, osolíme, opepříme a spolu s libečkem vaříme přibližně 30 minut. Mezitím rozmixujeme špenátové listy s vejcem, solí, pepřem, česnekem a mlékem. Do takto připravené směsi pomalu přimícháváme mouku než ná...

Brambory v alobalu se špenátem

Brambory v alobalu se špenátem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 brambor, 1 lžíce soli, špetka pepře, 10 g másla, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 balení špenátu, 100 ml zakysané smetany

Brambory omyjeme, položíme na alobal posolíme a na každou dáme kousek másla. Poté zabalíme do alobalu a dáme péct do trouby při 200°C na cca 45 minut. Mezitím si na pánvičce osmahneme cibulku, přidáme česnek, špenát. Orestujeme. Poté přidáme zakys...

 Nakládaný česnek se sušenými rajčaty

Nakládaný česnek se sušenými rajčaty

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g česneku, 6 sušených rajčat, 1/2 lžičky sherry octa, 400 ml slunečnicového oleje , špetka pepře (barevného), špetka bylinkové soli, špetka kuchyňské soli

Jednotlivé stroužky česneku oloupeme, jemně osolíme bylinkovou a kuchyňskou solí a vložíme postupně do sklenice. Mezi jednotlivé vrstvy česneku klademe nasekaná sušená rajčata. Zalijeme olejem s 1/2 lžičky sherry octa tak, aby hladina přesahovala...

Hovězí v žampiónech s brokolicí

Hovězí v žampiónech s brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hovězího masa (přední), 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 menší cibule, 200 g žampionů, 1/2 menší brokolice, 2 lžíce nastrouhané mrkve, 1 lžička soli, špetka pepř, 1 lžička hladké mouky

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a usmažíme do růžova. Přidáme maso, které jsme si mezitím nakrájeli na menší kousky, promícháme a přiklopíme poklicí. Necháme chvilku vydusit a poté maso osolíme, opepříme a podlijeme vodou. Za občasného míchán...

Sýrové karbanátky s kapií

Sýrové karbanátky s kapií

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g eidamu, 200 ml smetany na vaření, 2 stroužky česneku, 1 špetka chilli, 1 lžička sladké mleté papriky , 2 lžíce petrželky, 1 ks papriky (kapie), 150 g strouhanky

Eidam nastrouháme na jemno, přidáme vejce, smetanu, utřený česnek, špetku chilli, sladkou papriku, nasekanou petrželku a nadrobno nakrájenou kapii. Vše smícháme a zahustíme strouhankou. Utvoříme karbanátky a z obou stran opečeme.

Hovězí játra na paprice

Hovězí játra na paprice

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězích jater, 2-3 lžíce slunečnicového oleje, 1 větší cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžičky mleté papriky , 4 lžičky polohrubé mouky, 200 g smetany 30%, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 kostka hovězího bujónu

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme na oleji do zesklovatění. Vmícháme na kostičky nakrájená játra a necháme chvíli dusit pod poklicí ve vlastní šťávě. Poté přidáme papriku, na jemno nastrouhaný česnek a hořčici. Podlijeme a dusíme. J...

Hovězí játra na smetaně s okurkou

Hovězí játra na smetaně s okurkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězích jater, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 bobkový list, 2 kuličky nového koření, 1 kostka hovězího bujónu, 2 lžičky polohrubé mouky, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 2 sterilované okurky

Nakrájená játra krátce orestujeme na rozpáleném oleji. Poté zakryjeme poklicí a chvilku dusíme ve vlastní šťávě. Přidáme bobkový list, nové koření a za občasného podlévání vydusíme do měkka. K takto připravené směsi přidáme na kostičky nakrájené o...

Krůtí kousky se žampióny

Krůtí kousky se žampióny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g krůtích prsou, 200 g žampionů, plátek másla, 1 menší cibule, 2 lžičky Mexického koření, polohrubá mouka na zahuštění, špetka soli

Maso nakrájíme na kousky, cibuli nadrobno a žampióny na plátky. Na másle usmažíme cibuli do sklovita. Přidáme nakrájené maso, orestujeme ze všech stran, osolíme a přidáme koření. Zamícháme a ihned podlijeme vodou. K téměř udušenému masu přidáme ža...

Rybízový salát s griotkou

Rybízový salát s griotkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 broskve, 2 nektarinky, 100 g angreštu, 200 g rybízu, 2 lžíce cukru moučka, 2-3 lžíce Griotky

Nektarinky a broskve vypeckujeme a nakrájíme na kostičky. Smícháme je s rozpůleným angreštem a kuličky rybízu, pocukrujeme a polijeme griotkou. Promícháme a necháme v lednici odležet.

Krůtí mix

Krůtí mix

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g brambor, 100 g Moravské uzené , 100 g anglické slaniny, 1 konzerva červených fazolí ve slaném nálevu, 2 lžíce slunečnicového oleje, špetka soli, 2 lžičky Mexického koření, 2 vařená vejce, 2 stroužky česneku, 400 g krůtích prsou, 4 lžíce škrábané mrkve

Oškrábané a omyté brambory uvaříme v osolené vodě do měkka a vejce natvrdo. Maso nakrájíme na kousky, nebo na nudličky. Uzené nakrájíme na širší nudličky a anglickou na tenké. Oloupaný česnek nastrouháme na jemno a očištěnou mrkev naškrábeme škrab...

Omáčka s koprem a zeleninou

Omáčka s koprem a zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrnek kedlubnu, 1 hrnek mrkve, 1 hrnek fazolek mražených (zelené fazolové lusky), 1 hrnek vody, 200 ml plnotučného mléka, 2 lžíce hladké mouky, 1 kousek másla, 1 malá cibule, 50 g anglické slaniny, 2 vařené vejce, 1/4 papriky (kapie), troška kopru ve sladkokyselém nálevu, 1 lžička cukru krupice, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 lžička plnotučné hořčice

Kedlubnu a mrkev nastrouháme na hrubo a oloupanou cibuli nakrájíme na drobno. Kapii a anglickou slaninu nakrájíme na nudličky. Na másle usmažíme cibuli do sklovita a poté vmícháme mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme jí studenou vodou, rozmíchá...

Kapusta jako mozeček s vejci

Kapusta jako mozeček s vejci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 g anglické slaniny, 10 g cibule, 80 g hlávkové kapusty, troška kmínu, špetka soli, 1 vejce

Posekanou vařenou kapustu osmahneme na slanině a zpěněné cibulce s kmínem, osolíme a podusíme do měkka. Do vysmahnutého vlijeme vejce a když začne houstnout, vmícháme zelenou nať.

Jogurtové koláčky s čokoládovou polevou a kokosem

Jogurtové koláčky s čokoládovou polevou a kokosem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hladké mouky, 180 g cukru moučka, 180 g Hery, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 1 sáček pudinkového prášku (ovocný), 1 balení ovocného jogurtu, 1 žloutek, 1 balení čokoládové polevy, 50 g kokosové moučky na zdobení

Do proseté mouky přimícháme prášek do pečiva, cukr a ovocný pudingový prášek. Přidáme Heru, ovocný jogurt a žloutek. Vymícháme v hladké těsto, které necháme odpočinout. Vyválíme plát a vykrájíme kolečka. Koláčky přendáme na plech vyložený pečícím ...

Fazolový salát s kapií

Fazolový salát s kapií

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva červených fazolí, 3 papriky (kapie) nakládané, 1 lžíce petrželové natě sušené, 1 jarní cibulka, 300 g Řeckého jogurtu, kousek chilli papričky, troška Bylinkové soli

Nakládané kapie a jarní cibulku nakrájíme na kostičky, přidáme konzervu červených fazolí s jednou lžící fazolového nálevu. Kousek chilli papričky nasekáme na jemno. Dochutíme řeckým jogurtem, solí, petrželkou. Podáváme vychlazené.

Babiččina brusinková omáčka

Babiččina brusinková omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 2 hrnky vody, 6 lžic brusinek, 1 lžička cukru krupice, 1 citrón

Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou, dobře rozšleháme a vaříme asi 20 minut. Přidáme rozmačkané brusinky, cukr a šťávu z 1 citrónu. Podáváme ke zvěřině.

Babiččina celerová omáčka

Babiččina celerová omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 celer, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce octu, 1 balení sladké smetany, 1/2 sklenka vody, špetka soli, špetka pepře

Nastrouhaný celer podusíme na másle, zaprášíme moukou, zalijeme vodou, osolíme, opepříme a dobře provaříme. Před dohotovením přidáme smetanu a ještě chvíli povaříme. Omáčku podáváme k masu.

Květákové špízy

Květákové špízy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 g cibule, 1 troška grilovacího koření, 60 g květáku (uvařený do poloměkka), 15 g plátkového sýru, 40 g uzeniny, 10 g tuku

Na špízovou jehlu postupně napichujeme cibuli, květák, uzeninu, květák. Okořeníme, opečeme na rozpáleném tuku a dodusíme do měkka, popř. ještě zapečeme s plátkovým sýrem.

Hovězí maso zapečené se žampiony

Hovězí maso zapečené se žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g zadního hovězího masa , 30 g přepuštěného másla, 1/2 lžičky mleté sladké papriky , 250 ml masového vývaru, 500 g žampionů, 2 lžíce citronové šťávy, 40 g másla, 75 g slaniny, 1 větší cibule, 1 stroužek česneku, špetka pepře, špetka soli, 0,2 l bílého vína, 4 lžíce smetany ke šlehání (šlehačka), 125 g strouhaného ementalu, 2 lžíce pažitky

Maso omyjeme a nakrájíme na jemné plátky a opečeme ze všech stran na přepuštěném másle. Okořeníme a zalijeme masovým vývarem. Dusíme na mírném ohni asi 20 minut. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou. Na pánvi zahřej...

stránka: